• Verkocht onder voorbehoud

Fazantenweg/Dijkweg 5453 JP Langenboom

€ 822.000 k.k.

Omschrijving

Bijzonder perceel nabij recreatiegebied DE KUILEN in Mill.

Prijs: € 15,00 per m² k.k. excl. btw ofwel € 822.000,-- k.k. voor het geheel.

Perceel grond met een oppervlakte van ± 5.48.05 ha. Het perceel grenst aan de Fazantenweg en Dijkweg onder de plaats Langenboom. De gronden zijn gelegen nabij de toegangsweg van recreatie gebied De Kuilen, een voormalige ontzanding, thans recreatie en natuur gebied.

Feitelijk is het perceel gelegen tussen De Kuilen en de Langenboomse bossen (eigendom van natuurmonumenten). Interessant is om kennis te nemen van structuur visie De Kuilen zie gehele perceel is omsloten door een hoog hekwerk. De plaats Mill staat bekend als landschappelijk bijzonder mooie omgeving. De in de omgeving gelegen bossen vormen feitelijk een land van bossen en cultuur landschap tot aan de Maashorst.

De bestemming is op dit moment agrarisch. De bodem is een haarpodzol grond.

- Kadaster gegevens:
Gemeente Mill, sectie K nr. 1349, goot 29.015 m²
Gemeente Mill, sectie N nr. 908, groot 25.790 m²
Samen groot 54.805 m² oftewel 5.48.05 ha.

- Gemeente Mill en Sint Hubert
De gemeente Mill & Sint Hubert bestaat uit 4 kernen: Mill, Sint Hubert, Langenboom en Wilbertoord; en telt iets meer dan 11.000 inwoners. De gemeente beslaat zo'n 5104 ha en heeft een landelijk karakter. Een groot gedeelte bestaat uit cultuurgrond. Dit geeft aan dat de agrarische bedrijvigheid groot is, maar ook dat het een recreatieve en landschappelijke waarde heeft. Per 1 januari 2022 gaat deze gemeente op in de fusie gemeente Land van Cuijk.

- Recreatieve toekomstvisie De Kuilen
In de Toekomstvisie gemeente Mill en Sint Hubert 2025 is De Kuilen, met Tongelaar, genoemd als het mooiste plekje van de gemeente Mill en Sint Hubert. De ambitie is opgenomen om, met mate, meer intensieve recreatie te stimuleren om zodoende meer bezoekers/toeristen naar de gemeente te
trekken. Ook wordt in de toekomstvisie 2025 als ambitie neergezet het toeristisch recreatief potentieel van de gemeente en het Land van Cuijk verder te ontwikkelen. De Kuilen wordt daarin als een van de belangrijke gebieden genoemd.

In de structuurvisie “Mill en Sint Hubert, In duurzaam perspectief” is Toerisme & Recreatie vastgesteld als speerpunt voor nieuwe economische ontwikkeling. De Kuilen is aangemerkt als het gebied bij uitstek binnen gemeente om op representatieve wijze gestalte te geven aan de gewenste toeristisch-recreatieve ontwikkeling. Hier wil de gemeente zich conform haar Inspiratienota Culturen
Natuurtoerisme ‘Mill, landelijk en gastvrij’ onderscheidend profileren.

- Omgeving en natuur
Het voormalige zandwinplassen gebied De Kuilen ligt in een uitgestrekt bosgebied, dat tevens de functie vervult van robuuste ecologische verbindingszone (EVZ). De meest noordelijke (natuur-)plas ligt in de ‘Peelzoomzone’. De hoofdbestemming van deze zone is natuur en natuurontwikkeling. De zuidelijke plas, feitelijk twee plassen die door een dijklichaam gescheiden zijn, ligt in de “Peelkantzone’.

Tijdens het afbouwen van de zandwinplas zijn natuurlijke oevers en randen ingericht. De meest noordelijke plas, langs de Graafseweg, is volledig natuurlijk. Het beheer van de natuur rondom alle plassen is door de gemeente uitbesteed aan Natuurmonumenten met uitzondering van strandbad.

Het gebied is vanwege de zandwinning maar ook de militaire geschiedenis flink op de kop gezet. Waar vroeger heide lag en ruimte was voor luchtlandingen ligt nu een afwisselend landschap met veel water. Van een oorspronkelijk landschap is hier geen sprake meer.

Het agrarische landschap tussen de plassen en de kern heeft zeker landschappelijke historische waarden. Het is in de loop der tijd wel wat grootschaliger geworden echter het karakter van een kleinschalig landschap met grillige verkavelingen en houtwallen is nog herkenbaar.

Aan de (on)verharde wegen liggen boerenerven als het ware gestrooid. De erven zijn uiteraard gegroeid en verder versteend door de schaalvergroting. Bij de zandwinning zijn veel vondsten gedaan van hoge paleontologische waarde, die voor een deel bezichtigd kunnen worden in Logement De Valkhoeve. Het deel noordelijk van de Langenboomse Bossen word nog gebruikt voor militaire oefeningen.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 822.000 k.k.
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Losse grond

Oppervlakten

Type land
Bouwland en grasland

Kadastrale gegevens

MILL K 1349
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
2 ha 90 a 15 ca (geheel perceel)
MILL N 908
Eigendomssituatie
2 ha 57 a 90 ca (geheel perceel)

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Fazantenweg/Dijkweg

€ 822.000 k.k.