• Verkocht

Langeweg 4756 SH Kruisland

€ 125.460 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
15 juli 2021

Omschrijving

Perceel cultuurgrond 14.760 m² . Gelegen in het buitengebied van Kruisland op rustige locatie.

Langeweg ong. te Kruisland (nabij nr. 93)

Algemeen
Het perceel is gelegen op een rustige locatie in een zijweg van de Langeweg te Kruisland. Ook gelegen op korte afstand van een grote vliet, welke via de zgn. Blauwe Sluis uitmondt in de Steenbergsche Vliet.
Het perceel is thans vrij van bosschages en het zal in april/mei nog worden ingezaaid met gras.
Naast het object ligt een verharde laan naar nr. 93. Deze laan met slagboom blijft bij de eigenaar van het achtergelegen nr. 93, maar aan de voorzijde wordt in overleg met koper een eigen toerit naar dit perceel gevestigd. De langere toegangsweg vanaf de openbare weg, zijnde perceel Z 730 is in eigendom van verkoper en kan gewoon onbelemmerd gebruikt worden, middels een erfdienstbaarheid t.b.v. het te verkopen perceel.

Bestemming
Het object heeft een normaal gangbare Agrarische bestemming met Waarden – Landschapswaarden en dient als zodanig gebruikt te worden. Er zijn dus geen directe bouwmogelijkheden op deze kavel aanwezig. Voor evt. andere plannen kunt u terecht bij de gemeente. Een kopie van de plankaart is toegevoegd in de bijlagen, evenals een kopie van de bijbehorende planregels.

Kosten koper
Het betreft een normaal gangbare kosten koper transactie. De kosten van o.a. notaris en evt. overdrachtsbelasting zijn voor rekening van de koper. De verkoopkosten van makelaar en opstellen van de koopovereenkomst zijn voor rekening van verkoper.
Grond is in beginsel belast met thans 8% overdrachtsbelasting. Wanneer iemand cultuurgrond gedurende minimaal 10 jaren bedrijfsmatig gebruikt of laat gebruiken kan men een voorwaardelijk vrijstelling verkrijgen en betaalt men geen overdrachtsbelasting. Ook in het kader van een evt. gebruik t.b.v. natuurinrichting zijn er vrijstellingsmogelijkheden. Het risico van overdrachtsbelasting is daarmee wel voor rekening van de koper.
Er zijn geen ruilverkavelingslasten meer aanwezig, mogelijk zijn er nog wel evt. waterschapslasten te verwachten.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 125.460 k.k.
Aangeboden sinds
15 juli 2021
Status
Verkocht

Bouw

Hoofdfunctie
Losse grond

Oppervlakten

Type land
Grasland

Kadastrale gegevens

STEENBERGEN AA 1201
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
1 ha 47 a 60 ca (geheel perceel)

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.