Rostockweg Unit 2 3825 PH Amersfoort

€ 367.000 v.o.n.

Omschrijving

Algemeen
Dit nieuwbouwproject op Bedrijvenpark “Vathorst” te Amersfoort, biedt onderdak aan in totaal 11 bedrijfsunits. De units worden gebouwd op eigen grond, dus niet op erfpacht. Wat een voordeel is. Iedere unit beschikt naast een overheaddeur tevens over een aparte toegangsdeur. Alle units zijn voorzien van een geïsoleerde betonnen begane grondvloer, betonnen verdiepingsvloer en betonnen dakvloer. De units mogen worden gebruikt voor allerlei doeleinden. De uitstraling van het complex is modern en representatief en de diversiteit aan units is de kracht van dit project. Want hierdoor worden uiteenlopende ondernemingen bijeen gebracht die van elkaars kracht en uitstraling kunnen profiteren. De verscheidenheid van verschillende ondernemers binnen een gebouw past bij de ambitie en flexibiliteit die startende ondernemers en kleine bedrijven zo kenmerkt.

Locatie
Bedrijvenpark Vathorst is de enige echte A1 locatie van Nederland! Voor het bedrijvenpark is een bijzonder en doordacht concept uitgewerkt. Het vormt op die manier -mede door zijn directe ligging langs de A1 en de A28 – het visitekaartje van Amersfoort. De werkomgeving heeft een verzorgd en uitnodigend karakter. Hier voel je je welkom! Voor het gebied is een bijzonder en doordacht ruimtelijk concept uitgewerkt, dat een hoogwaardige, samenhangende en parkachtige uitstraling heeft. Zo ontstaat een overzichtelijk, samenhangend en flexibel bedrijventerrein, waar zowel huidige als toekomstige generatie bedrijven optimaal kunnen functioneren.

Bereikbaarheid
Bedrijvenpark Vathorst is uitstekend bereikbaar met de auto vanuit het hele land. Vathorst kent een bedrijventerrein van ongeveer 30 hectare. Bedrijvenpark Vathorst ligt in de oksel van het knooppunt Hoevelaken. Deels langs de A1 en deels langs de A28. Het bedrijventerrein heeft een directe aansluiting op de A1 bij afslag 13 Amersfoort-Noord. Een aantrekkelijke locatie voor ondernemers om zich te vestigen. Bedrijven zitten ook in de spraakmakende geluidswal. Dit bespaart ruimte. Daardoor is er meer groen mogelijk. Om als bedrijvenpark goed te kunnen inspelen op de omgeving is het terrein verdeeld in vier plandelen met een eigen ruimtelijke structuur: Langs de Boulevard, De Eilanden, De Geluidswal, De Accenten.
Per fiets is het bedrijventerrein via diverse fietsroutes uitstekend bereikbaar. De gemeente heeft een busdienst die het bedrijvenpark aandoet.

40 – 50 m tot de bus;
0 – 2 km tot de A28;
0 – 1 km tot de A1;
3 – 5 km tot station Amersfoort;
5 – 6 km tot centrum Amersfoort.

Vloeroppervlak
De unit is ca. 296 m², als volgt opgebouwd:
- 130 m² begane grond;
- 166 m² eerste verdieping.

De vermelde metrages zijn uitsluitend indicatief. Het object is niet conform de meetnorm van het normblad NEN2580 ingemeten en derhalve kan er geen enkel recht aan de genoemde metrages worden ontleend.

Koopprijs
De koopprijs bedraagt € 367.000,-- v.o.n.

Parkeren
Drie bijbehorende parkeerplaatsen met nummers 2, 3 en 17.

Servicekosten
Voor het onderhoud en beheer van de gemeenschappelijke delen, waaronder het gemeenschappelijke buitenterrein, wordt van rechtswege een Vereniging van Eigenaren (kortweg VvE) opgericht. Een koper is verplicht lid te worden van de Vereniging van Eigenaren. De belangrijkste taken en bevoegdheden van deze vereniging zijn:
• Het beheer van de gemeenschappelijke zaken, zoals het buitenterrein;
• Het opstellen van een huishoudelijk reglement met daarin regels voor het gebruik van de gemeenschappelijke gedeelten;
• Het beheer van de middelen die door de eigenaren aan de VvE ter beschikking zijn gesteld.

Bij overdracht van het appartementsrecht is koper reeds een eerste bijdrage aan de vereniging verschuldigd. De daaropvolgende (maandelijkse) bijdragen zullen door de eigenaren (leden van de vereniging) worden vastgesteld.
Deze bijdragen zijn bedoeld om onder andere de navolgende zaken collectief te regelen/betalen:
• De opstalverzekering;
• De aansprakelijkheidsverzekering;
• Reservering voor groot onderhoud, waaronder met name begrepen het dak.

Daarnaast kunnen onder andere de navolgende zaken, na goedkeuring door de vergadering, collectief worden geregeld:
• Gevelreiniging;
• Onderhoud van evt. gemeenschappelijke groenvoorziening;
• Gladheidbestrijding op het buitenterrein;
• Gemeenschappelijke glasbewassing;
• Etc.

BTW
Uitgangspunt is een met btw belaste koopprijs. Daarom dient de koopprijs te worden vermeerderd met het van toepassing zijnde btw-percentage.

Kadaster
Gemeente Hoogland, sectie C, nummer 2234.

Bouwjaar
2020

Zekerheidsstelling
Waarborgsom van 10% van de koopprijs. Deze moet binnen drie weken na ondertekening van de koopakte worden voldaan bij de notaris. In plaats van de waarborgsom kan koper een bankgarantie stellen.

Aanvang en oplevering
De start van dit project is afhankelijk verlening bouwvergunning en minimaal verkochte voorverkooppercentage van 10 van de 11 bedrijfsunits (of eerder als initiatiefnemer dit wenst). Bij oplevering zullen beide partijen aanwezig zijn waar dan eventuele gebreken of tekortkomingen worden vastgelegd, deze zullen nadien door de aannemer worden verholpen.
De opleveringsdatum wordt de koper uiterlijk 14 dagen ervoor schriftelijk kenbaar gemaakt. Alle eerder door de koper ingewonnen informatie betreft dan ook prognoses waaraan de koper geen enkel recht kan ontlenen.

Afwerking
De units zijn degelijk gebouwd en afgewerkt met gebruikmaking van moderne bouw- en isolatiematerialen.

Betalingen
De koper betaalt in een aantal termijnen de diverse stadia van de bouw. Betalingen en wijze van betaling zijn vermeld in de aannemingsovereenkomst. De 1e termijn, de grondtermijn, zal bij levering, inclusief ontwikkelkosten in rekening gebracht worden. De overige bouwtermijnen worden tijdens de bouw in rekening gebracht, afhankelijk van de stand van de bouwwerkzaamheden. Binnen 21 dagen na ondertekening van de overeenkomst dient koper een waarborgsom te storten van 10 % van de koopsom bij de notaris. In plaats van de waarborgsom kan de koper een bankgarantie stellen.

Appartementsrechten
De uitgegeven grond en de daarop te realiseren bebouwing wordt gesplitst in
appartementsrechten. Elke koper wordt eigenaar van een appartementsrecht, welk het recht geeft op het uitsluitende gebruik daarvan. Elke koper wordt mede-eigenaar van het gemeenschappelijke buitenterrein. Voor het beheer hiervan wordt van rechtswege een Vereniging van Eigenaren opgericht.

Vereniging van Eigenaren (VvE)
Voor het onderhoud en beheer van de gemeenschappelijke delen, waaronder het
gemeenschappelijke buitenterrein, wordt van rechtswege een Vereniging van
Eigenaren (kortweg VvE) opgericht. Een koper is verplicht lid te worden van de Vereniging van Eigenaren. De belangrijkste taken en bevoegdheden van deze vereniging zijn:
• Het beheer van de gemeenschappelijke zaken, zoals het buitenterrein;
• Het opstellen van een huishoudelijk reglement met daarin regels voor het gebruik van de gemeenschappelijke gedeelten;
• Het beheer van de middelen die door de eigenaren aan de VvE ter beschikking zijn gesteld.

Bij overdracht van het appartementsrecht is koper reeds een eerste bijdrage aan de
vereniging verschuldigd. De daaropvolgende (maandelijkse) bijdragen zullen door de
eigenaren (leden van de vereniging) worden vastgesteld. Deze bijdragen zijn bedoeld om onder andere de navolgende zaken collectief te
regelen/betalen:
• De opstalverzekering;
• De aansprakelijkheidsverzekering;
• Reservering voor groot onderhoud, waaronder met name begrepen het dak.

Daarnaast kunnen onder andere de navolgende zaken, na goedkeuring door de
vergadering, collectief worden geregeld:
• Gevelreiniging;
• Onderhoud van evt. gemeenschappelijke groenvoorziening;
• Gladheidbestrijding op het buitenterrein;
• Gemeenschappelijke glasbewassing;
• Etc.

Collectief Park Management
Het onderhoud en beheer van het bedrijvenpark Vathorst is in handen van de vereniging van eigenaren (VvE). Hiertoe is een stichting in het leven geroepen die het dagelijks beheer initieert en tot uitvoering brengt. Meer informatie over Parkmanagement is terug te vinden op de website van de stichting.
Bedrijven die inmiddels een vestiging hebben in bedrijvenpark Vathorst zijn onder andere: Prenatal, Karwei, Phonehouse, Ikea, Kees Smit Tuinmeubelen, Mandemakers Keukens en Veenendaal Catering en Partyverhuur.

Energielabel
Verkoper stelt zich op het standpunt dat bij oplevering geen energielabel utiliteit hoeft te worden afgegeven in de zin van het bij oplevering van het casco geldende Besluit
Energieprestatie Gebouwen (BEG), aangezien door de casco oplevering van het verkochte onvoldoende gegevens beschikbaar zijn om volgens het voorgeschreven ISSO protocol BRL 9500-06 een energielabel te kunnen opstellen. Afhankelijk van de gebouwfuncties die koper aan het gekochte toekent, kan er sprake zijn van de verplichting tot afmelden van een energielabel. Koper neemt zelf de regie op zich voor het correct laten opstellen en tijdig laten afmelden van dit energielabel, hierbij inbegrepen de verplichting om te blijven voldoen aan het Bouwbesluit en dan met name de energieprestatie eisen van het Bouwbesluit.
Het nieuw gebouwde bedrijfsgebouw voldoet aan de hedendaagse isolatienormen, zijnde als volgt:
• Begane grondvloeren: Rc 3,5 m² k/W;
• Gevels: Rc 4,5 m² k/W;
• Daken: Rc 6,0 m² k/W.

Tekening
Indien de tekening afwijkt van de technische omschrijving is hetgeen in de technische
omschrijving staat bepalend.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 367.000 vrij op naam
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Bedrijfshal
Soort bouw
Nieuwbouw
Bouwjaar
Momenteel in aanbouw

Oppervlakten

Oppervlakte
462 m²
Bedrijfshal oppervlak
296 m²
Kantoor oppervlak
166 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen
Voorzieningen
Overheaddeuren en betonvloer

Energie

Energielabel
Niet verplicht

Omgeving

Ligging
Bedrijventerrein

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen
3 niet-overdekte parkeerplaatsen

Omgeving

Bedrijventerrein Vathorst-Zuid, Amersfoort

Ontdek locaties in de buurt

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Rostockweg Unit 2

€ 367.000 v.o.n.