Cruquiusweg 98 C&D 1019 AJ Amsterdam

€ 1.100.000 k.k.

Omschrijving

HET OBJECT

Hoge, ruime loftwoning met garage en multifunctionele bedrijfsruimte op het Cruquiuseiland.

Op het tweede maaiveld van bedrijfsverzamelgebouw De Nieuwe Vaart in Amsterdam Oost vindt u dit unieke appartement van 114 m² en een hoogte van 3,5 meter met inpandige garage van 54 m². Een verdieping hoger, tevens de hoogste bouwlaag, ligt de bedrijfsruimte van 123 m² en een hoogte van 3 meter. Inbegrepen zijn 2 parkeerplaatsen voor de deur van het appartement. De toegang van het appartement is via een hoge gang, waarna u binnenkomt in de loftruimte die alle woonfuncties combineert. Zo is er onder andere sprake van:
• Een ruime robuuste keuken van roestvrij staal, eikenhout en zwart beton;
• Een tweepersoons-bad met jacuzzi functie;
• Een doorloop regendouche; en
• Een houtkachel.

Naast de houtkachel kan de ruimte verwarmd worden door vloerverwarming en een Nivolair. Vanuit de woning is toegang naar de garage door een speciaal ontworpen, industriële glazen deur met staalprofielen. Van buiten is de garage bereikbaar via een elektrisch bediende roldeur met afstandsbediening. De speciaal voor deze ruimte ontworpen geroeste stalen trap leidt naar de bedrijfsruimte op de derde verdieping. Deze ruimte heeft echter ook een eigen opgang en beschikt over een eigen kadastraal- en huisnummer. De toegang vanuit de woning kan door middel van een luik worden afgesloten, zodat de twee verdiepingen geheel los van elkaar kunnen functioneren.

De bedrijfsruimte beschikt over veel vrij vloeroppervlak en is momenteel in gebruik als studio voor fotografie en training/coaching. De ruimte wordt verwarmd door een Nivolair, heeft een gietvloer, een toilet en een kleine, gebruiksvriendelijke pantry met vaatwasmachine. De eigen opgang ligt aan een galerij aan de westkant van het gebouw.

Bedrijfsverzamelgebouw De Nieuwe Vaart
De Nieuwe Vaart is een bedrijfsverzamelgebouw met 65 bedrijfsruimten, 5 bedrijfswoningen en een omliggend parkeerterrein dat doorloopt op het ‘tweede maaiveld’. Het gebouw is ontworpen door architect van Wieringhen Borski, de combinatie van goudkleurige gevelbeplating, houten toegangsdeuren en grijze gevelpanelen geven het in 2009 opgeleverde gebouw een stijlvolle uitstraling. Het gebouw heeft een mooie mix aan gebruikers uit de creatieve– en ambachtelijke sector.

KOOPSPECIFICATIES

OPPERVLAKTE
Circa 291 m² b.v.o. woon-/ bedrijfsruimte. Alsmede twee parkeerplaatsen.

Bovenstaande metrage is conform NEN 2580 meetrapport.

KOOPSOM
€ 1.100.000,- kosten koper.

ONROERENDE ZAAK
De verkoop betreft:
Het appartementsrecht, rechtgevende op het uitsluitende gebruik van de bedrijfswoning, gelegen op de tweede verdieping, kadastraal bekend Gemeente Amsterdam, sectie A, nummer 8155 A-68, gelegen aan de Cruquiusweg 98-C,
Het appartementsrecht, rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de bedrijfsruimte, gelegen op de tweede en derde verdieping, kadastraal bekend Gemeente Amsterdam, sectie A, nummer 8155 A-36, gelegen aan de Cruquiusweg 98-D,
De appartementsrechten, rechtgevende op het uitsluitend gebruik als buitenparkeerplaatsen, gelegen op de tweede verdieping, kadastraal bekend Gemeente Amsterdam, sectie A nummers 8155 A-165 en 8155 A-166.

Het is niet mogelijk de woning en bedrijfsruimte te splitsen.

EIGENDOMSSITUATIE
De onroerende zaak is gelegen op grond van de Gemeente Amsterdam conform de Algemene Bepalingen voor voortdurende erfpacht 2000, welke op 13 september 2006 is uitgegeven in voortdurende erfpacht met een einddatum van het eerste tijdvak van 28 februari 2055. De canon voor het eerste tijdvak is bij vooruitbetaling geheel afgekocht tot en met 28 februari 2055.

KOSTEN
De kosten verbonden aan de eigendomsoverdracht, hieronder te verstaan de kosten van de koopakte en de transportakte en verschuldigde overdrachtsbelasting zijn voor rekening van de koper.

LEVERING
In overleg.

BESTEMMING
De geldende bestemming is Bedrijf-3, zie voor nadere informatie NL.IMRO.0363.M1204BPSTD-OH01
Het gebruiksdoel voor 98-C is ‘wonen’.
Het gebruiksdoel voor 98-D is ‘industriefunctie’.
Voor de woning met bedrijfsruimte geldt een kettingbeding: het is niet toegestaan de woning los van de bedrijfsruimte te (ver)kopen.

OPLEVERING
De verkoop vindt plaats in de huidige staat (“As is, Where is”) en het object zal vrij van verhuur en ontruimd worden opgeleverd. Verkoper heeft éénzijdig het recht om niet te gunnen. Opleveringstermijn in onderlinge afstemming.

Bedrijfswoning 98-C
114 m² GO;
Eigen entree;
Zandcement vloer v.v. vloerverwarming;
Nivolair verwarming aangesloten op cv;
Stûv 30 houtkachel (drie standen, draaibaar);
Keuken met Boretti Imperial 6 pits kookplaat (gas) met fry top, afzuigkap (Boretti), rvs servo-drive ladekasten, eiken/betonnen werkblad, Bosch vaatwasser, Siemens ‘lift-oven’;
Doorloop regendouche (Hans Grohe), tweepersoons jacuzzi (Cleopatra Spenida);
Toilet en dubbele wastafel Villeroy en Boch;
Balkon op westen;
Energielabel A.
 

Bedrijfsruimte 98-D tweede verdieping:
54,16 m² BVO;
Vloerbelasting 5kN/m²;
Nivolair verwarming;
Overheaddeur, elektrisch bediend (met zender);
Krachtstroom;
Rioolaansluiting, gasaansluiting, warm en koud water, uitstortgootsteen, heavy duty Ajax waterslang;
Energielabel n.v.t. (niet labelplichtig). 
 

Bedrijfsruimte 98-D derde verdieping:
123,15 m² BVO;
Vloerbelasting 4Kn/m²;
Eigen entree (let op: bedrijfsruimte derde verdieping kan zowel via de trap in de woning, ALS OOK buitenom vanaf het parkeerdek bereikt worden!);
Betonnen vloer voorzien van gietvloer;
Nivolair verwarming;
Pantry;
Toilet;
Douche;
Elektra punten;
Krachtstroom;
Energielabel A.
 
Zowel woning als bedrijfsruimten worden voorzien van warm water en cv door een Vaillant VHR hrEXCLUSIEF combiketel uit 2009 (in eigendom).

VVE
Het object is onderdeel van de actieve Vereniging van Eigenaren ‘De Nieuwe Vaart Amsterdam’. Het beheer is in handen van Delair Vastgoed. De kosten aan de VvE bedragen: € 315,10 per maand, plus een voorschot stookkosten van € 105,-. Gas en elektra worden collectief ingekocht tegen grootverbruik tarief.

De VvE heeft in 2018 geïnvesteerd in het plaatsen van bijna 1000 zonnepanelen op het totaal beschikbare dakvlak. Er zijn slagbomen geplaatst zodat het terrein ’s avonds en in het weekend kan worden afgesloten voor anderen dan de gebruikers. Rondom het ’s nachts goed verlichte gebouw zijn beveiligingscamera’s geplaatst.

ZEKERHEIDSSTELLING
Tot meerdere zekerheid voor de nakoming van zijn verplichtingen zal koper een waarborgsom of bankgarantie ter grootte van 10% van het transactiebedrag storten of overhandigen op het rekeningnummer van de betrokken notaris, uiterlijk 14 dagen na het ondertekenen van de koopovereenkomst. De door koper gestelde waarborgsom of bankgarantie zal van rechtswege verbeurd zijn ingeval koper in de nakoming van zijn verplichtingen tekort schiet.

LOCATIE
De bedrijfswoning met bedrijfsruimte bevinden zich aan de westzijde van Bedrijfsverzamelgebouw De Nieuwe Vaart, boven de toegangspoort naar binnenterrein en hellingbaan naar het tweede maaiveld. Het gebouw ligt aan De Nieuwevaart, het 17e-eeuwse kanaal dat van het IJ naar het Amsterdam-Rijnkanaal loopt, en was een van de eerste herontwikkelingsprojecten op het Cruquiuseiland.
De transformatie van industriegebied naar woon-/werkgebied is in volle gang.

Inmiddels ligt het gebouw te midden van horeca zoals Brouwcafé Bruut en de Harbourclub, jachthaven Port Entrepôt en wooncomplexen. Er is een boardwalk met steiger en zwemtrappen aangelegd aan de noord kade van het Cruquiuseiland. Aan de rotonde van de van Lohuizenlaan opent binnenkort Het Kopgebouw met hotel en serviced appartments.
Nieuwe ontwikkelingen en voorzieningen, waaronder de nieuwbouw van basisschool De Kleine Kapitein, staan nog op stapel.

Indische Buurt en Oostelijk Havengebied met tal van winkel- en horecavoorzieningen en het Flevopark zijn op een steenworp afstand te vinden.
Het Cruquiuseiland is zeer centraal gelegen binnen de ring A10: met de fiets ben je binnen een kwartier dan wel in Landelijk Noord, dan wel midden in het centrum op het Leidseplein.

BEREIKBAARHEID
Auto
Goed bereikbaar met auto via de ringweg A10 afslag S114.
 
Parkeren
Inbegrepen zijn twee parkeerplaatsen voor de deur. Daarnaast kan men betaald parkeren op de openbare weg.
 
Openbaar vervoer
Op ca. 10 minuten loopafstand bevinden zich halte Veelaan (bussen 22 en 65) of halte Insulindeweg (trams 3 en 14 en buslijnen 37, 245 en 289). Beide haltes staan in directe verbinding met het Muiderpoort Station, Amstel Station en Amsterdam Centraal.

DISCLAIMER
Verkoper en/of haar adviseur staan niet in voor de juistheid of volledigheid van de informatie welke beschikbaar is gesteld in het onderhavige document. De gegadigde zal zich derhalve nimmer beroepen op de onjuistheid of onvolledigheid van de ter beschikking gestelde informatie, noch dat zij niet voldoende in de gelegenheid is gesteld om zich te vergewissen van de juistheid en volledigheid daarvan, noch dat zij niet in de gelegenheid is geweest elk ander onderzoek in de ruimste zin des woords te verrichten.

Verkoper behoudt zich tijdens het gehele verkoopproces het recht voor zonder opgave van reden het verkoopproces:
1. te wijzigen;
2. onderhandelingen te beëindigen;
3. voorstellen af te wijzen;
4. te verkopen aan een ander dan de degene met hoogst voorgestelde koopsom.

Verkoper is nimmer gehouden kosten te vergoeden welke gegadigde heeft gemaakt voor, tijdens of na deelname aan het verkoopproces.
Gegadigde zal op geen enkele wijze enige informatie welke zij heeft ontvangen in het proces vermenigvuldigen en/of openbaar maken op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke
toestemming van P van den Bosch Bedrijfsmakelaars.

Alle informatie dient vertrouwelijk te worden behandeld.
Alle onderhandelingen die P van den Bosch Bedrijfsmakelaars voeren met gegadigden zijn onder het uitdrukkelijke voorbehoud van goedkeuring van verkoper.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 1.100.000 kosten koper
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Bedrijfshal
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwperiode
2001-2010

Oppervlakten

Oppervlakte
291 m²
Bedrijfshal oppervlak
291 m²
Perceel
291 m²

Energie

Energielabel
A

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Cruquiusweg 98 C&D

€ 1.100.000 k.k.