Grote Bickersstraat 321 H 1013 KR Amsterdam

€ 825 /mnd

Omschrijving

Grote Bickersstraat 321 H

Pakhuis de Faam

Voor verhuur is circa 49 m² VVO opslagruimte beschikbaar aan de Grote Bickersstraat 321 H in het centrum van Amsterdam. Het betref het monumentale ‘Pakhuis de Faam’ met iconische rode luiken. De opslagruimte ligt op het ''Bickerseiland'' en is uitermate geschikt voor de opslag van archief, huisraad of producten voor bedrijven die directe handel drijven in het centrum van Amsterdam. Deze ruimte is enkel geschikt als opslagruimte.

Gebouw
‘Pakhuis de Faam’ uit circa 1650 is een zeer gaaf bewaard gebleven dubbel pakhuis met aan de voorzijde een trapeziumgevel met doorlopende rondboognissen en aan de achterzijde twee puntgevels met tweelichten. Dit historierijke monumentale pakhuis had oorspronkelijk het adres Bickersgracht 92-94. Kenmerkend is het aanzicht met de iconisch rode luiken die het pakhuis rijk is.

Buurt + hotspots
Bickerseiland is gelegen naast het Prinseneiland en het Westerdokseiland. Een karakteristieke, rustige doch centraal gelegen buurt in het centrum. Aan de ene kant van deze "Westelijke Eilanden" bevindt zich de IJ-oever met zijn bedrijvigheid en moderne architectuur. Aan de andere kant bevinden zich de gezellige winkels, cafés en restaurants van de Haarlemmerstraat en Haarlemmerdijk. De Jordaan, Grachtengordel en het Centraal Station liggen op loopafstand.

Aan leuke en lekkere food hotspots is in deze omgeving geen gebrek. Aan de IJ-oever bevindt zich Café Restaurant Nieges aan het water met prachtig uitzicht op Amsterdam-Noord. Daarnaast is de Haarlemmerstraat, welke op loofafstand gelegen is een drukke en levendige straat die een grote diversiteit kent aan boutique shops, cafés en restaurants, waaronder Tenue de Nimes, Nukuhiva, De Pizzabakkers, Vlaamsch Broodhuys, Marqt en Café Nobo.

Bereikbaarheid
De bereikbaarheid van de opslagruimte is goed met zowel het openbaar vervoer als met eigen vervoer vanwege haar ligging aan de rand van het centrum. De opslagruimte is gelegen op circa tien minuten loopafstand vanaf Amsterdam Centraal Station. Aan de Haarlemmer Houttuinen is de bushalte van de lijnen 18, 21 en 22. Op loopafstand aan de Westerdoksdijk is tevens ook de bushalte van lijn 48. Op vijf minuten fietsafstand is de Pontsteiger gelegen, hiervandaan vertrekken veerdienste F5, F6 en F7 richting de overzijde van het IJ. Met eigen vervoer is de opslagruimte binnen vijf minuten bereikbaar via afslag S102 of afslag S103 vanaf de ringweg A10.

Parkeergelegenheid
Parkeren is mogelijk op de openbare weg middels betaling of een vergunningensysteem. Informatie over voorwaarden en mogelijkheden voor verkrijging van een (bedrijfs-)vergunning en eventuele wachttijd is op te vragen via de gemeente Amsterdam.

Huurtermijn
Vijf jaar met eenmalig een verlengingsperiode van vijf jaar. Daarna wordt deze vervolgd voor een periode van onbepaalde tijd. Een kortere huurperiode is onder voorwaarden bespreekbaar.

Bijzonderheden
Rijksmonument
Nabij het centrum
Enkel beschikbaar als opslaglocatie

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 825 per maand
Servicekosten
€ 2 per maand (21% BTW van toepassing)
Aangeboden sinds
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Bedrijfshal
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwperiode
1981-1990

Oppervlakten

Oppervlakte
49 m²
Bedrijfshal oppervlak
49 m²

Indeling

Voorzieningen
Betonvloer

Energie

Energielabel
Niet verplicht

Omgeving

Ligging
In woonwijk

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Grote Bickersstraat 321 H

€ 825 /mnd