Cruquiusweg 96 N + 2PP 1019 AJ Amsterdam

€ 1.470.000 k.k.

Omschrijving

BEDRIJFSRUIMTE + LOFT VOOR WONEN EN WERKEN AAN HET WATER OP CRUQUIUSEILAND
Unieke kans! Bedrijfsruimte met spectaculair loft aan het water te koop op Cruquiuseiland, Amsterdam Oost, in bedrijvengebouw De Nieuwe Vaart. De ruimte op begane grond (hoogte 3,57m.) en eerste verdieping (hoogte 2,93m.) heeft een totaal bruto vloeroppervlak van 426m2.
De beelden spreken voor zich. Inbegrepen zijn 2 eigen parkeerplaatsen op het terrein rondom het gebouw. Het Cruquiusgebied is getransformeerd tot levendige wijk met een mix van wonen en werken en aantrekkelijke horeca.

Huidige situatie/omschrijving:
Toegang wordt verkregen via een royale entree met houten openslaande toegangsdeuren.
De begane grond van het object is in gebruik als garage en kantoorruimte. De garage beschikt over 2 overheaddeuren. Het is een optie om bestaande deuren te vervangen voor overheaddeuren met glas of om bijvoorbeeld vast glas te plaatsen.
In de ruimte is sanitair met twee toiletten aanwezig. In de hoek aan het water is de kantoorruimte met koffiecounter inclusief wasbak en kraan. Verder is er bergruimte met een uitstortgootsteen met warm- en koud water.
De eerste verdieping is in gebruik als woonloft met kantoorruimte. De loftruimte is voorzien van een royale keuken met modern apparatuur. De master bedroom beschikt over een eigen badkamer met dubbele wastafels, toilet en inloopdouche en is voorzien van een infrarood sauna. Daarnaast nog 3 afgescheiden ruimtes in gebruik als slaapkamer / kantoorruimte en een tweede badkamer voorzien van wastafel, bad en toilet. Er is ook nog een separaat toilet en extra bergruimte op deze verdieping.
Op de begane grond ter plaatse van de hal verder een afgesloten berging waar ook de CV-installatie (gasgestookt) is ondergebracht. Begane grond en eerste verdieping beschikken over een eigen meterkast. De eerste verdieping wordt verwarmd via vloerverwarming, begane grond via een heater en radiatoren.

Bedrijvengebouw De Nieuwe Vaart/VVE:
De Nieuwe Vaart is een gebouw met 65 bedrijfsruimten, 5 bedrijfswoningen en een omliggend parkeerterrein. Het gebouw heeft een mooie mix aan gebruikers vanuit de creatieve – en ambachtelijke sector, catering, Cross Fit, dienstverlening en meer. Het representatieve gebouw is ontworpen door Dirk Jan van Wieringhen Borski en is opgeleverd in 2009. Er zijn mooie hoogwaardige materialen toegepast.
Er is een actieve VVE. Het beheer is in handen van Delair Vastgoedbeheer. Er wordt 2-jaarlijks vergaderd en er is een MJOP aanwezig. De maandelijkse servicekosten zijn €549,76 voor de bedrijfsruimte en € 15,69 per parkeerplaats. Dit is exclusief voorschot stookkosten.
De VVE heeft in 2018 geïnvesteerd in het plaatsen van zonnepanelen op het totaal beschikbare dakvlak. Er zijn slagbomen geplaatst zodat het terrein ’s avonds en een deel van het weekend kan worden afgesloten voor anderen dan de gebruikers. Rondom het gebouw zijn beveiligingscamera’s geplaatst.

Locatie:
De te verkopen ruimte ligt tegenover de herontwikkelde Sigmafabriek direct aan De Nieuwe Vaart met uitzicht op het gemaal en het sluisje dat De Nieuwe Vaart ontsluit op het Amsterdam Rijnkanaal. Je kunt zo je bootje voor de deur afmeren. Bedrijvengebouw De Nieuwe Vaart was een van de eerste herontwikkelingsprojecten op Cruquiuseiland. Inmiddels is het gebouw omgeven door aansprekende nieuwbouw met horeca zoals Italiaans restaurant La Contessa, Brouwcafé Krux, Cruquius Local, de Harbourclub, mooie wooncomplexen en een basisschool. Binnenkort komt er nog een kleine supermarkt. Er is een boardwalk met steiger en zwemtrappen aangelegd aan de noordkade van Cruquiuseiland. Verder liggen Indische Buurt en Oostelijk Havengebied met tal van mooie winkel- en horecavoorzieningen en het Flevopark op steenworp afstand. Kortom op Cruquiuseiland is het goed werken, wonen en recreëren.

Bereikbaarheid:
Met de auto is Cruquiuseiland goed bereikbaar vanuit de stad en ook vanaf ring A10 afslag S114 en de Amsterdamse brug. Tramlijnen 3 en 14, en buslijnen 22, 37, 43, 65, 245 en N89 bevinden zich op loopafstand. Via deze lijnen zijn Centraal Station, Amstel Station en Muiderpoortstation direct bereikbaar. Daarnaast goede fiets- en vaarverbindingen.

Bestemming:
Qua bestemming is er veel mogelijk. De geldende bestemming is Bedrijf-3 (zie ruimtelijkeplannen.nl)
Voor dit specifieke object geldt dat een bedrijfswoning is toegestaan. Het is echter niet mogelijk de bedrijfsruimte en de bedrijfswoning te spitsen.

Erfpacht:
De algemene bepalingen voor voortdurende erfpacht 2000 van de gemeente Amsterdam zijn van toepassing. De canon voor de bedrijfsruimte/-woning en parkeerplaatsen is afgekocht voor het huidige tijdvak. Dit tijdvak loopt t/m februari 2055.

De levering betreft:
1. Het voortdurend recht van erfpacht van het appartementsrecht A- 27 rechtgevend op het uitsluitend gebruik van de bedrijfsruimte op het uitsluitend gebruik van de bedrijfsruimte en bedrijfswoning, gelegen op de begane grond en eerste verdieping.
2. Het voortdurend recht van erfpacht van het appartementsrecht A- 117 rechtgevend op het uitsluitend gebruik van de buitenparkeerplaats, gelegen op de begane grond.
3. Het voortdurend recht van erfpacht van het appartementsrecht A- 125 rechtgevend op het uitsluitend gebruik van de buitenparkeerplaats, gelegen op de begane grond.

Oplevering:
De verkoop vindt plaats in de huidige staat (As is) en het object zal vrij van verhuur en ontruimd worden opgeleverd. Onder voorbehoud gunning verkoper. Opleveringstermijn in onderlinge afstemming.

De highlights:
- Bedrijfs-/kantoor-/-woonruimte in totaal 388m2 GO;
- Gelijkwaardig verdeeld over begane grond en eerste verdieping;
- Ligging op de hoek aan het water met zuidoost oriëntatie;
- Wordt geleverd inclusief 2 parkeerplaatsen;
- Voortdurend erfpacht, AB 2000, afgekocht t/m februari 2055;
- Professionele vereniging van eigenaren beheerd door Delair Vastgoedbeheer;
- Totale servicekosten € 581,- per maand;
- Voorschot stookkosten € 550,- per maand;
- Zonnepanelen op het dak;
- Aantrekkelijke voorzieningen en goede bereikbaarheid;
- Opgeleverd in 2009.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 1.470.000 kosten koper
Aangeboden sinds
14 mei 2022
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Erfpacht (afgekocht tot 28-2-2055)

Bouw

Hoofdfunctie
Bedrijfshal
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
2009

Oppervlakten

Oppervlakte
388 m²
Bedrijfshal oppervlak
388 m²
Vrije hoogte
3,6 m

Indeling

Voorzieningen
Mechanische ventilatie, overheaddeuren, betonvloer, toilet en pantry

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Bedrijventerrein, in woonwijk en aan vaarwater
Bereikbaarheid
Bushalte op 500 m tot 1000 m, metrohalte op 3000 m tot 4000 m, NS Intercitystation op 2000 m tot 3000 m, snelwegafrit op 2000 m tot 3000 m en Tramhalte op 1000 m tot 1500 m

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen
2 niet-overdekte parkeerplaatsen

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Cruquiusweg 96 N + 2PP

€ 1.470.000 k.k.