BIC 1 5657 BX Eindhoven

€ 68 /m²/jaar

Omschrijving

Het object
De Brainport Industries Campus is hét gezicht van de hightech maakindustrie waar hightech toeleveranciers samen innoveren en produceren. Hier delen de meest innovatieve en succesvolle bedrijven hoogwaardige faciliteiten, zoals cleanrooms, flexibele productieruimtes, magazijnen en geavanceerde voorzieningen, waardoor productieprocessen worden geoptimaliseerd. Hierdoor kan men slim en accuraat inspelen op veranderingen in de markt, en wordt verspilling uit de keten gehaald.

Locatie
De campus van 200 hectare is gelegen tussen de N2/A2, het Beatrixkanaal, de A58 en de Anthony Fokkerweg. Het groene landschap van Brainport Park en de Brainport Industries Campus verbindt de stad met het Nationale Landschap 'Het Groene Woud'.

Het eerste cluster van de campus is in het uiterste zuiden gerealiseerd, ten zuiden van de Landsard en ten noorden van de Anthony Fokkerweg. Cluster 1 betreft 88.000 m² Fabriek van de Toekomst met de meest toonaangevende bedrijven in de hightech maakindustrie met in het hard 12.000 m² aan innovatieve bedrijven en faciliteiten in het Atrium.

Bereikbaarheid
Eigen vervoer
De Brainport Industries Campus heeft een optimale ligging in het hart van de Brainport regio, direct aan de N2/A2 (Maastricht-Amsterdam). Verder is de campus internationaal perfect bereikbaar via Eindhoven Airport, welke op een steenworp afstand gelegen is.

Openbaar vervoer
Op 200 meter loopafstand van de entree, gelegen aan de noordzijde, bevindt zich een halte van de HOV-lijn (Hoogwaardig Openbaar Vervoerslijn) met frequente verbindingen naar het centrum en het NS Centraal Station van Eindhoven. De brede, imposante groene 'slow lane' is het fietspad dat het gebied en de campus met het centrum van Eindhoven en de omliggende woonkernen (tot aan Oirschot) verbindt.

Parkeren
Tevens bevindt zich vanuit de hoofdentree op 200 meter loopafstand de parkeergarage met circa 1.000 parkeerplaatsen.

Het Atrium
Het Atrium is de hoofdentree van de Brainport Industries Campus en vormt de verbinding met de Fabriek van de Toekomst. Als kloppend hart van het campusterrein is het Atrium dé plek waar werknemers, bezoekers, studenten en belangstellenden elkaar ontmoeten. Hier zijn de gezamenlijke voorzieningen ondergebracht zoals het BIC Café, het bedrijfsrestaurant (Eat & Meet), het Business Centre met vergaderfaciliteiten en innovatieve fieldlabs.

De logistieke zone
Onder het Atrium bevindt zich de gedeelde logistieke zone waar transport, opslag en overslag van goederen en producten plaatsvindt. De logistieke zone is gecentraliseerd en bevindt zich in het hart van de gebouwclusters. Door de optimale positionering van de logistieke zone worden levertijden geoptimaliseerd.

Fabriek van de Toekomst
De gebouwunits zijn gelegen naast het Atrium en vormen de basis voor de Fabriek van de Toekomst. Voor de verhuur zijn diverse gebouwunits beschikbaar. De mogelijkheid bestaat om al vanaf 350 m² bedrijfsruimte te huren in de Fabriek van de Toekomst.

Fysieke gebouwunits
De gebouwunits zijn gelegen naast het Atrium en vormen de basis van de bedrijfsomgeving met een oppervlakte van 1.250 m². De gebouwunits zijn standaard voorzien van lichtstraten die een natuurlijk lichtinval realiseren voor een prettig werkklimaat. Gebouwunits kunnen ook worden voorzien van een tussenvloer waardoor de hoogte optimaal kan worden benut daar waar het productieproces dat toelaat. Daarnaast kan met behulp van een stelsel van transportgangen een netwerk aan loopbruggen gerealiseerd worden voor een optimale scheiding van de flow van goederen en mensen.

Beschikbaarheid
Het is mogelijk om vanaf 350 m² tot circa 20.000 m² een aandeel in de productieomgeving te huren, gelegen op de begane grond.

Tevens is het mogelijk een aandeel in de productieomgeving te combineren met een showroom / kantoorruimte vanaf circa 200 m², welke gelegen zijn op de verdiepingen.

Huuruitgangspunten
Huurprijs productie-/bedrijfsruimte
€ 68,06 per m² per jaar.

Parkeren
€ 713,04 per parkeerplaats per jaar.

Bijdrage Atrium
€ 4,29 per m² per jaar.

Servicekosten
€ 36,63 per m² per jaar.

Bovengenoemde prijzen dienen vermeerderd te worden met BTW en zijn bij vooruitbetaling per kwartaal verschuldigd.

Huurtermijn
15 jaar.

Beschikbaarheid
In overleg.

Bankgarantie
Ter grootte van minimaal drie maanden huur, servicekosten en de verschuldigde omzetbelasting.

Prijspeil
01-01-2021.

Specificaties
Gebouwunits (excl. logistieke zone)
Lengte 50 meter
Breedte 50 meter
Vrije hoogte t.b.v. hoofdspanten (excl. installaties) 10,4 meter
Vrije hoogte t.b.v. gordingen (excl. installaties) 11,9 meter
Vrije overspanning hoofddraagconstructie 20,0 meter
Vloersterkte 8.000 kg/m²

Logistieke zone
Lengte 200 meter
Breedte 30 meter

Het aandeel in de logistieke zone per gebouwunit (1.250 m²) bedraagt 137 m² met een vrije hoogte van circa 3,9 meter.

BIC Utility
De kosten voor de nutsvoorzieningen worden door alle toekomstige huurders in een aparte leveringsovereenkomst vastgelegd, als zijnde BIC Utility. Denk hierbij aan ‘reguliere’ voorzieningen zoals warmte en koude, elektriciteit en water, maar ook aan meer specialistische diensten ten behoeve van productieprocessen zoals perslucht, demiwater, stikstof en vacuüm. Verder beschikt Cluster 1 over circa 8.800 nieuwste generatie zonnepanelen.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 68 per vierkante meter per jaar
Oorspronkelijke huurprijs
€ 65 per vierkante meter per jaar
Servicekosten
€ 37 per vierkante meter per jaar (21% BTW van toepassing)
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Bedrijfshal
Soort bouw
Nieuwbouw
Bouwjaar
2017

Oppervlakten

Oppervlakte
88.000 m² (in units vanaf 350 m²)
Bedrijfshal oppervlak
88.000 m²

Energie

Energielabel
Niet verplicht

Omgeving

Ligging
Landelijk gebied en bedrijventerrein

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

BIC 1

€ 68 /m²/jaar