Fazantlaan 14 3852 AM Ermelo

€ 1.200.000 k.k.

Omschrijving

Aan de rand van het Veluwe Massief, één van de mooiste natuurgebieden van Nederland, ligt de grootste manege van Ermelo op een perceel van ruim 5 hectare: "Sequioa Stables".

Dit manegecomplex ligt in een lommerrijke omgeving, waardoor er een natuurlijke en ontspannen sfeer heerst.
Vanuit de manage is het mogelijk om zo het bos in te rijden. Deze uitrijmogelijkheden maken de manege uniek en zijn ideaal voor paard en ruiter. Anderzijds ligt de manege ook dicht bij de gezellige dorpskern van Ermelo met een groot winkelaanbod en veel voorzieningen. En u bent binnen vijf minuten met de auto op de snelweg (A28).
Mede dankzij de aanwezigheid van de KNHS is Ermelo een belangrijke gemeente voor paardensport en paardenliefhebbers. De locatie en de ruime opzet maken dit complex daarom uitermate geschikt voor de professionele paardenhouder!

Het complex bestaat uit verschillende opstallen waardoor alle faciliteiten aanwezig zijn die een paardenliefhebber zich maar kan wensen: mooie buiten rijbanen, verschillende overdekte rijbanen, een overdekte stapmolen, circa 70 stallen en paddocks onder de bomen.
Er zijn diverse zandpaden die over het terrein lopen, waar gebruik van wordt gemaakt tijdens de lessen en die worden ingezet tijdens crosswedstrijden. De overdekte buitenrijbanen zijn voorzien van een tentdak. Deze tentdaken zijn over de rijbanen heen geplaatst waarbij de zijkanten open zijn, zodat er contact is met de omgeving. Op deze wijze kan ook bij slecht weer onder veilige omstandigheden voor ruiter en paard les worden gegeven. Tevens is er op het complex een bedrijfswoning aanwezig met een eigen oprit en een chalet.

De manege biedt de mogelijkheid voor paardrijlessen, buitenritten, ponykampen, longeer- en zitlessen en pension- en vakantiestalling. Sequoia Stables wil voor veel families een belangrijk ontmoetingspunt zijn waar de paardensport als buitensport samen beleefd kan worden. De eigenaar heeft zich dan ook toegelegd op het bieden van een veilige buitenomgeving aan families voor recreatie met hun paarden. Aan de manege zijn 4 FNRS-sterren toegekend door dé brancheorganisatie voor professionele paardenhouders. Dit keurmerk garandeert dat de kwaliteit, dierenwelzijn en veiligheid goed op orde zijn.

BEDRIJFSGEBOUWEN

Bedrijfswoning
De bungalow ligt aan de rand van het complex en heeft een eigen oprit. De bedrijfswoning is opgetrokken uit baksteen en heeft metalen beplating als dakbedekking. De woning bestaat uit een woonkamer met houtkachel en voorzien van plavuizen met openslaande deuren naar de veranda en tuin. Keuken met keukenblok en inbouwapparatuur. Badkamer met bad, douche, toilet en wasmachine aansluiting. Vier slaapkamers op de begane grond. Rondom de woning is een ruime tuin aanwezig met een houten berging. De tuin is afgezet met een hekwerk. In en rond de woning is er voldoende privacy.

Clubhuis
Hier bevindt zich de kantine met bar en een terras aan de zijkant dat uitkijkt op een van de buiten-rijbanen. Via de veranda komt u in de hal waar de dames- en herentoilet, 2 kantoren, keuken, bijkeuken en badkamer zijn gesitueerd.

Winkel/logeerruimte/zadelkamer
Naast het clubhuis bevindt zich een winkel met paardenartikelen en een zadelkamer. Aan de achterzijde zijn 2 logeerruimtes voor groepen (bijvoorbeeld voor ponykampen) en er zijn 3 toiletten aanwezig.

Blokhut
Deze blokhut biedt slaapruimte aan de leiding van de ponykampen.

Binnenbak
Overdekte hal met een open zijkant. De afmeting van de bak is 20 x 40 m. en voorzien van de zandbodem verrijkt met tuft.

Rijhal
Deze hal is voorzien van aluminium spanten en dakbedekking bestaat uit zeil. Het dak is begin 2019 vernieuwd. Deze constructie is geleverd door de firma Kraftman. Voorzien van houten omheining en zandbodem verrijkt met tuft. Afmeting is ca. 30 x 50 m. Bij de bak is een geluidsinstallatie aanwezig.

Overdekte bak/paddock
Voorzien van een koepelvormig tentdak, afmeting is ca. 15 x 23 m. De bak is omheind met een houten hekwerk en voorzien van een zandbodem.

Buitenrijbak 1
Afmeting is 20 x 60 m. en voorzien van een zgn. Agterberg-bodem met een lage houten omheining en spiegels aan de lange en korte zijde. Een juryhokje is ook aanwezig waardoor alle voorzieningen er zijn om deze bak als wedstrijdbak voor dressuur te gebruiken.

Buitenrijbak 2
Afmeting is 20 x 40 m en voorzien van een houten omheining en 1 spiegel. Bodem bestaat uit zand.

Veldschuur
Bevat 12 stallen, merrieboxen en werkplaats. De schuur is opgetrokken uit damwand en abc golfplaten.

Stallencomplex
28 paardenboxen en gangpad met poetsplaats. Aan een zijde van de stal hebben de boxen een kleine uitloop naar buiten, omheind met houten hekwerk.

Verder bevinden zich op het erf de volgende voorzieningen:
- verschillende kleinere stallen met enkele boxen;
- privé stal met 11 boxen, gangpad en poetsplaats;
- springwei op zandbodem, zonder omheining;
- longeercirkel;
- solarium;
- warm water aanwezig op wasplaats in privéstal;
- veel verschillende paddocks onder de bomen;
- karrenopslag;
- hooi-, stro en kuilbalenopslag;
- overdekte stapmolen;
- chalet bestaand uit 2 woonunits van ca. 4 x 13 m;
- parkeerplaats voor auto's en parkeerplaats voor fietsen;
- parkeerplaats voor trailers;

AANVULLENDE INFORMATIE

Het perceel is, conform het vigerende bestemmingsplan (Bestemmingsplan Fazantlaan 14 vastgesteld 8-3-2018), voorzien van de bestemming 'Sport-Manege'. Er is een anterieure overeenkomst gesloten met de Gemeente Ermelo waardoor de mogelijkheid bestaat om een tweede bedrijfswoning te realiseren op het terrein. De nutsvoorzieningen hiervoor dienen nog te worden aangelegd.

Het perceel is door de gemeente Ermelo in erfpacht uitgegeven, deze periode loopt tot 31 december 2050. Voor de vervreemding van het erfpachtrecht is goedkeuring nodig van de Gemeente Ermelo.

De vraagprijs betreft het erfpachtrecht en het onroerend goed en is exclusief de activa.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 1.200.000 kosten koper
Aangeboden sinds
5 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Eigendom belast met erfpacht (á € 8.681,00 per jaar)

Bouw

Hoofdfunctie
Bedrijfshal
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwperiode
1971-1980

Oppervlakten

Oppervlakte
2.362 m²
Bedrijfshal oppervlak
2.362 m²
Terrein oppervlak
40.000 m²
Perceel
50.040 m²

Indeling

Woonruimte
Aanwezig (vrijstaand, 0 m²)

Energie

Voorlopig energielabel
C

Omgeving

Ligging
Landelijk gebied

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen
20 niet-overdekte parkeerplaatsen

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Fazantlaan 14

€ 1.200.000 k.k.