Gerrit Imbosstraat 14 -16 9607 PD Foxhol

€ 425.000 k.k.

Omschrijving

TE KOOP

Algemeen
De Gerrit Imbosstraat 14 en 16 is de locatie van het vroegere dorpshuis en lagere school. Het linkerdeel, de vroegere school, staat er al niet meer. Het rechterdeel, een samenkomst-/toneelgebouw of het vroegere dorpshuis, staat er nog. De sfeer van vroeger en de rijke historie proeft u als het ware nog een beetje als u er binnen bent. Wij verkopen wat er nu staat.

Locatie
Foxhol heeft 970 inwoners (2021) en is gelegen ten zuiden van het Winschoterdiep en grenzend aan de A7, op slechts 10 autominuten van de stad Groningen en maakt deel uit van de gemeente Midden-Groningen. Het dorp is inmiddels volledig vergroeid met het direct naastgelegen Hoogezand, tevens de hoofdplaats van de gemeente Midden-Groningen. De te verkopen locatie ligt in een woonwijk in het noordelijk deel van Foxhol en langs een brede groenzone. De omgeving kenmerkt zich door hoofdzakelijk woningbouw en bedrijvigheid langs de kade van het Winschoterdiep en het nabijgelegen Foxholstermeer.

Bestaande situatie
De oppervlakte van het bestaande gebouw, het voormalige dorpshuis, meet naar schatting ongeveer 260 m² en omvat de begane grond, kelder (onder het podium) en een balkon.

Ontwikkeling
Voor deze plek is inmiddels een woonplan ontwikkelt voor in totaal negen (9) woningen: zes (6) appartementen terugbouwen op de plek van de voormalige lagere school en drie (3) grondgebonden woningen in het oude dorpshuis. Van de gemeente Midden-Groningen hebben wij daar groen licht op gekregen, zowel ambtelijk als bestuurlijk. Uiteraard moet dan de omgevingsvergunning nog wel worden aangevraagd. De ontwikkeling is tot stand gekomen in samenwerking met Adema Architecten. Het appartementengebouw kijkt met een knipoog terug naar de historische bebouwing van de school destijds, het wordt een juweeltje! Aan de voorzijde wordt parkeergelegenheid aangelegd en aan de achterzijde komen bergingen.

Andere plannen?
Wilt u dit bouwplan niet realiseren maar bijvoorbeeld van het voormalige dorpshuis uw eigen villa bouwen met een groot gazon en tuin aan weerzijden dan kan dat natuurlijk ook. U bepaalt geheel zelf wat u wilt

Verkoopproces
De verkoop vindt plaats op basis via een transparant verkoopproces op basis van 'as is, where is'. De voorwaarden waaronder u dit object kunt kopen en de nieuwbouw kunt realiseren alsmede alle verdere verkoopdocumentatie zijn samengevoegd in een Informatiemap.

Interesse, informatie of afspraak?
Als u geïnteresseerd bent kunt u het Investment Memorandum (IM) opvragen. Wilt u direct alle informatie ontvangen dan sturen wij u de uitgebreide Informatiemap. U kunt bellen met kantoor onder nummer 050-7210877 of 06-51412180 of u reageert via Funda.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 425.000 kosten koper
Aangeboden sinds
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Bedrijfshal
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
Voor 1906

Oppervlakten

Oppervlakte
260 m²
Bedrijfshal oppervlak
260 m²

Indeling

Voorzieningen
Toilet
Woonruimte
Niet aanwezig, wel mogelijk (vrijstaand, 750 m²)

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
In woonwijk
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 1000 m tot 1500 m en snelwegafrit op 1500 m tot 2000 m

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen
14 niet-overdekte parkeerplaatsen

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Gerrit Imbosstraat 14 -16

€ 425.000 k.k.