Prins Hendrikkade 3 8801 JK Franeker

Prijs n.o.t.k.

Omschrijving

Dit bijzondere, monumentale pand is oorspronkelijk gebouwd in 1876 en staat op één van de mooiste plekjes van Franeker, direct aan het Van Harinxmakanaal. Zoals misschien al opgemerkt, was dit oorspronkelijk een pakhuis. Het pakhuis diende in de vroegere jaren als opslagruimte voor het koren dat vanaf de landbouwgronden van de noordelijke streken - zoals Franekeradeel, het Bildt en Menaldumadeel - naar Franeker werd vervoerd.

UITSTEKENDE, AUTHENTIEKE WERKLOCATIE

Inmiddels is het pand volledig gerenoveerd en omgetoverd tot een inspirerende ruimte om te werken, onderverdeeld in 4 verdiepingen. De vele oude, authentieke elementen zoals de unieke raampartijen en de massieve balkenplafonds geven het pand de uitstraling die het verdient. Tegelijkertijd voldoen deze ruimtes aan alle wensen en eisen passend bij deze tijd. Je kunt hierbij denken uitstekende isolerende beglazing, airconditioning, een eigen lift en een strakke afwerking van vloeren, wanden en plafonds zoals je dat van een bedrijfspand met deze uitstraling mag verwachten. Ook de pantry’s en de toiletten zijn hier per verdieping dik voor elkaar. Verlichting en internet infrastructuur zijn eveneens allemaal uitstekend geregeld.

BEREIKBAARHEID

De ligging van De Factorij ten opzichte van de Franeker binnenstad is uitstekend, net als het station dat op slechts 200 meter afstand ligt. Dit maakt dat De Factorij een goede treinverbinding heeft met zowel Leeuwarden als Harlingen. Ook parkeren is geen enkel probleem! Het complex is voorzien van een eigen parkeerterrein en ook langs de openbare weg is nog ruim voldoende parkeergelegenheid. Aansluitingen met de auto vanaf de stadsrondweg zijn eveneens goed.

VOOR WIE?

Deze kantoorruimtes bieden vele mogelijkheden voor een breed scala aan bedrijven. Denk aan creatieve bedrijven zoals architectenbureaus, internetbureaus en andere gelijksoortige bedrijven. Ook voor grotere bedrijven is deze werklocatie op het lijf geschreven. Horeca en detailhandel zijn niet toegestaan.

1e verdieping VVO ca. 240 m²
2e verdieping VVO ca. 271 m²
3e verdieping VVO ca. 271 m²
4e verdieping VVO ca. 260 m²

De 2e, 3e en 4e verdieping zijn per direct beschikbaar voor verhuur. De parterre is verhuurd en in gebruik bij 3 diverse huurders.
?
HUURVOORWAARDEN

Het huurniveau wordt in overleg bepaald. Het huurcontract geschiedt op basis van een ROZ huurcontract en op basis van de wijzigingen van het maandprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-Alle huishoudens (2006=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Huur en servicekosten per maand bij vooruitbetaling. Bankgarantie/waarborgsom van 3 maanden huur + btw. Verhuur vindt plaats onder het voorbehoud van het verkrijgen van goedkeuring van directie van verhuurder.

Gebruiksmogelijkheden, huurprijs, servicekosten, huurovereenkomst, huurtermijn, huurprijsaanpassing, betalingen, zekerheidsstelling en overige condities zijn in overleg vast te stellen.

De etages worden bij voorkeur in totaliteit verhuurd. Huren van een halve etage is bespreekbaar.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
Huurprijs nader overeen te komen
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Bedrijfshal
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1876

Oppervlakten

Oppervlakte
1.496 m²
Bedrijfshal oppervlak
1.246 m²
Kantoor oppervlak
250 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
4 bouwlagen
Voorzieningen
Airconditioning, toilet en liften

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Bedrijventerrein, kantorenpark, stadscentrum/dorpskern, stationslocatie en aan vaarwater

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen
20 niet-overdekte parkeerplaatsen

Omgeving

Franeker Industrieterrein Zuid, Franeker

Ontdek locaties in de buurt

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Prins Hendrikkade 3

Prijs n.o.t.k.