Rijnstraat 64 4191 CM Geldermalsen

€ 345.000 k.k.

Omschrijving

Verkoop bij inschrijving:
Bedrijfs-/kantoorpand van totaal 617 m² met groot buitenterrein (ca. 6.450 m²).

In opdracht van de gemeente West Betuwe wordt te koop aangeboden dit op de rand van bedrijventerrein en op korte afstand van het centrum, supermarkt en sportvoorzieningen gelegen kantoor-/bedrijfspand van 617 m² gesitueerd op een zeer royaal perceel grond van ca. 6.450 m².

Het gebouw is bekend als voormalig postkantoor maar het terrein is ooit ook in gebruik geweest bij o.a. een auto sloperij. Door activiteiten uit het verleden is de bodem verontreinigd. Deze verontreiniging is nog steeds aanwezig en betreft een ernstig geval van bodemverontreiniging. Het bodemonderzoek is uiteraard ter inzage beschikbaar.

BIEDEN VANAF:
€ 345.000,= k.k.

INDELING:
Begane grond: entree met tochtportaal en meterkast, links van de entree bevindt zich een open kantoorruimte met kleine pantry, voorts 2 kantoorkamers, toiletgroep, garderoberuimte, werkplaats aan achterzijde van 182 m², opslagruimte met overheaddeur van 30 m², magazijn.

Verdieping: 2 kantoorkamers, ruime kantine met keuken, toilet, archief en cv-ruimte.

OVERIGE:
- Bouwjaar 1975.
- Het gebouw heeft een energielabel C.
- Het dak van het gebouw is gedekt met asbesthoudende golfplaten. Het dak verkeert in matige staat van onderhoud.
- Totale perceel is ca. 6.450 m² groot. Het bestaat uit 2 kadastrale percelen. Het perceel behorend bij het gebouw is 3.030 m² groot, de grond rechts naast de oprit en het achterterrein moet nog kadastraal worden uitgemeten maar is ca. 3.417 m² groot.
- Op het perceel zijn meerdere aardewallen aanwezig. Afvoer van de grond is niet zonder meer mogelijk vanwege de staat van de grond.
- Parkeren kan in ruime mate op eigen terrein. Op dit moment zijn er voor het pand ca. 10 parkeerplaatsen aanwezig. Echter het terrein kan dusdanig worden ingericht dat er een flinke uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen mogelijk is, zowel op het terrein direct naast het gebouw als op het achterterrein.
- Het achterterrein grenst aan de rivier de Linge en is thans om niet in gebruik bij een naastgelegen bedrijf. Afspraken zijn gemaakt dat deze gebruiker het terrein 2 maanden na het definitief worden van de verkoop ontruimd, echter op zijn vroegst per oktober 2021.
- De kantoren op de verdieping zijn deels voorzien van airco installatie. Het is niet bekend of deze installatie werkend is. Verwarming geschiedt middels 2 HR ketels van verschillende bouwjaren.
- Meterkast voorzien van stroomaansluiting van 3 x 63 Amp.
- Aanvaarding in overleg.

VERKOOP VOORWAARDEN:
Het gebouw en het terrein worden geleverd in de staat waarin het zich ten tijde van de koop bevindt. In vaktermen 'as is, where is'. We adviseren geïnteresseerden zich goed te laten adviseren inzake de bodemgesteldheid en de staat van onderhoud van het gebouw. In de koopakte zullen bepalingen worden opgenomen dat koper verkoper niet aansprakelijk kan stellen voor de staat van de grond middels een kettingbeding.
Geïnteresseerden kunnen bij ons kantoor een afspraak voor bezichtiging maken. Bij veel belangstelling zullen meerdere afspraken worden geclusterd. Bij de bezichtiging ontvangt elke kijker een inschrijfformulier waar een concept koopakte deel vanuit maakt. Kandidaten die een bod uit willen brengen kunnen dat middels inlevering van dit formulier uiterlijk doen op de op het biljet aangegeven datum bij notariskantoor Trium gevestigd aan de Herman Kuijkstraat 56 a, 4191 AL Geldermalsen.
De verkopende partij beslist vervolgens over de gunning op basis van de ingediende voorstellen. Naast de geboden prijs kunnen andere factoren worden meegewogen bij de keuze aan wie het object wordt verkocht.
De partij aan wie verkoper wenst te verkopen ontvangt binnen 7 werkdagen na de uiterlijke inschrijftermijn bericht waarna een koopovereenkomst zal worden opgesteld. In deze koopovereenkomst zal een voorbehoud voor goedkeuring van de verkoop door het College van B&W worden opgenomen.
Na akkoord van het College zal de koop definitief zijn.
Tijdschema:
- bezichtigingen van het object mogelijk vanaf 28 april 2021
- inschrijving mogelijk tot uiterlijk 15 juni 2021 om 11:00 uur
- ontbindende voorwaarde goedkeuring College van B&W tot uiterlijk 16 juli 2021
- datum overdracht in nader overleg met koper vast te stellen. Overdracht dient te geschieden bij notariskantoor Trium in Geldermalsen of Culemborg.
- ontruiming achterste deel van het terrein door de huidige gebruiker per 1 oktober 2021 of zoveel later als partijen zijn overeen gekomen.

Waarborgsom: Deze geldt tot zekerheid voor de nakoming van de verplichtingen van de kopende partij. Kopende partij stort als waarborgsom in handen van de notaris een bedrag groot 10% van de koopsom, binnen 4 weken na koop overeenstemming. In plaats van deze waarborgsom te storten kan koper een schriftelijk bankgarantie doen stellen.

Ouderdomsclausule: Indien van toepassing wordt aan koper bekend verondersteld, dat dit pand meer dan 30 jaar oud is, wat inhoudt dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwere panden. Tenzij verkoper de kwaliteit ervan garandeert, staat verkoper niet in voor de vloeren, de leidingen van electriciteit, water en
gas, de riolering en de aanwezigheid van doorslaand op optrekkend vocht. Bouwkundige gebreken worden geacht nimmer belemmerend te werken op het in artikel 5.3 omschreven gebruik.

LOCATIE:
Dit object is gelegen aan 'de rondweg' om Geldermalsen welke de A15 verbindt met de provinciale weg richting Culemborg. In de directe omgeving zijn een diversiteit aan bedrijven gevestigd zoals een wegenbouw bedrijf, autohandel-/reparatiebedrijf, doe-het-zelf zaak, sportschool, gemeentewerf, transportbedrijf etc.

De (voormalige) gemeente Geldermalsen is in 2018 gefuseerd met gemeente Neerijnen en Lingewaal. Gezamenlijk voeren zij vanaf 2019 de nieuwe naam gemeente West Betuwe.
Zoals de naam al aangeeft, ligt het gebied van de nieuwe gemeente in het uiterste westen van wat we nu als de Betuwe beschouwen. Daarnaast vormt de gemeente het meest westelijk deel van de provincie Gelderland.
West Betuwe telt in totaal 26 kernen, exclusief een deel van de buurtschap Zennewijnen, dat voor het grootste gedeelte in de gemeente Tiel ligt. Geldermalsen is de grootste kern. Ongeveer een kwart van het totale bevolkingsaantal (totaal 50.276 inwoners) woont in het dorp Geldermalsen.

Of u nu reist van oost naar west of van noord naar zuid, ongemerkt komt u praktisch altijd door de gemeente. Gelegen in het centrum van het land wordt deze gemeente gesplitst door de bekende Rijksweg A2 welke de Rijksweg A15 kruist bij het knooppunt Deil. Ook voor niet automobilisten ligt deze gemeente gunstig. Het NS-station Geldermalsen neemt in het spoorverbindingennet een centrale plaats in. Hoewel gelegen in de schaduw van de grote winkelcentra Utrecht en Den Bosch beschikt met name de kern Geldermalsen over prima winkelvoorzieningen.

BESTEMMINGSPLAN:
Het perceel valt onder het bestemmingsplan Bedrijventerrein West Betuwe en heeft als enkelbestemming Bedrijventerrein en dubbelbestemming waterberging en archeologie 2. De voor Bedrijventerrein aangewezen gronden zijn bestemd om te worden gebruikt voor bedrijven t/m milieucategorie 3.2.
Een uitgebreide omschrijving van het bestemmingsplan kunt u inzien via website een bezichtiging ontvangt u verkort afschrift van het bestemmingsplan. Een koper dient zelf te onderzoeken of zijn voorgenomen bedrijfsactiviteiten passen binnen het vigerend bestemmingsplan.

Disclaimer:
De door Van der Horst Bedrijfsmakelaardij en verkoper verstrekte informatie dient uitsluitend gezien te worden als een uitnodiging tot nader overleg of voor het uitbrengen van een bod.
Hoewel de informatie met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, wordt noch door de makelaar, noch door diens opdrachtgever ingestaan c.q. aansprakelijkheid aanvaard voor de juistheid dan wel volledigheid van de verstrekte, nog te verstrekken of vermelde gegevens. Aan afwijkingen in de tekst, maten en tekeningen kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 345.000 kosten koper
Aangeboden sinds
28 april 2021
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Bedrijfshal
Mogelijke functie(s)
Kantoorruimte
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1975

Oppervlakten

Oppervlakte
617 m²
Bedrijfshal oppervlak
272 m²
Terrein oppervlak
3.417 m²
Kantoor oppervlak
345 m²
Vrije hoogte
3 m
Perceel
6.447 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen
Voorzieningen
Overheaddeuren, krachtstroom, betonvloer, toilet, pantry, inbouwarmaturen en te openen ramen

Energie

Energielabel
C

Omgeving

Ligging
Bedrijventerrein
Bereikbaarheid
NS Intercitystation op 1500 m tot 2000 m en snelwegafrit op 1500 m tot 2000 m

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen
10 niet-overdekte parkeerplaatsen

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Rijnstraat 64

€ 345.000 k.k.