Seinpôlle 4 9001 ZS Grou

€ 1.600.000 k.k.

Omschrijving

Hoe vaak komt een dergelijke unieke locatie te koop....?!?

Wij mogen u deze schitterende karakteristieke restaurantboerderij te koop aanbieden met een oppervlak van maar liefst 540 m2 op een absolute toplocatie in het pittoreske watersportdorp Grou, direct gelegen aan het Friese Pikmeer. De boerderij is gelegen op een ruim perceel van circa 3.250 m2, voorzien van een groot parkeerterrein en een eigen aanlegsteiger van ongeveer 130 meter. Op het perceel zijn er meerdere terrassen aangelegd, deels overdekt. Tevens beschikt het object over een eigen water van 180 m2.

Het betreft hier de verkoop van huidig restaurant De Vrijheid, een locatie met nu nog een horeca bestemming. In overleg met gemeente Leeuwarden kan – indien gewenst - worden gekeken naar een bestemmingplanwijziging naar (permanent) wonen en eventueel gewenste uitbreiding met een (ondersteunend) bijgebouw met als mogelijke functie B&B, kantoor, zwembad. Uiteraard hangt de definitieve medewerking van de gemeente af van het uiteindelijke plan.

Indeling

Begane grond

Vanuit de woonkamer van de (bedrijfs-)woning is er een fenomenaal uitzicht over enerzijds het Pikmeer en anderszijds het oude gedeelte van Grou met de herkenbare toren van de Sint Pieter kerk. De houten plafond balken geven de ruimte een karakteristieke sfeer. De keuken die aan de woonkamer grenst beschikt over witgoedaansluitingen, een wastafel en een gaskookplaat met afzuigkap. De gehele begane grond is circa 54 m2.

Het restaurantgedeelte bestaat uit een entree met bezoekerstoiletten. In de ruime imponerende zaal (ca. 130 m2) met een hoog plafond zijn de oorspronkelijke gebinten een lust voor het oog. Achter de zaal zit op de begane grond een volledig ingerichte professionele keuken met berging (ca. 50 m2) en trap naar de wijnkelder. De in de jaren’90 aangebouwde sfeervolle tweede zaal (ca. 83 m2) is voorzien van een open haard en bar. Vanuit de beide zalen kan via grote openslaande deuren direct het terras worden betreden.

1e verdieping

Het woongedeelte op de eerste verdieping (ca. 49 m2) beschikt over vier slaapkamers met overloop, een badkamer met bad en douche en een vlizotrap richting de zolder.

Vanuit het restaurantgedeelte kan via een tweetal trappen naar de open verdiepingsvloer (ca. 132 m2), rondom de vide, worden gekomen.

2e verdieping

Circa 22 m2 vliering.

Omgeving

Grou ligt in de gemeente Leeuwarden, midden in het groene hart van de waterrijke provincie Fryslân. Grou heeft circa 5.600 inwoners en is een dorp met een uniek historisch karakter, waar gastvrijheid voorop staat. Er is een grote diversiteit aan gezellige restaurants, een breed winkelaanbod en veel bedrijvigheid. Winkelen, lekker eten, zeilen (skûtsjesilen), varen, fietsen, rondvaarten, musea en meer.

Grou is omringd door prachtig water; het Pikmeer (Fries: Pikmar), het Nationaal Park De Alde Feanen en het Prinses Margrietkanaal. Het kanaal dat de verbinding met plaatsen zoals Sneek, Eernewoude, Drachten en Leeuwarden ook over het water zeer goed mogelijk maakt.

Voor nadere info over de mogelijkheden en/of vragen over de verkoop van deze unieke locatie kunt u ons bellen op 088-2040400 (kantoor) of 06-29380400 (Erik de Jong).

Middels de foto's krijgt u een goed beeld van de locatie, de boerderij en haar sfeer. Maar kijkt u vooral ook even naar de dronefilm van deze TOPlocatie!

U bent uiteraard ook van harte welkom om deze prachtige locatie vrijblijvend te komen bezichtigen.

Alle vermelde informatie is met de grootste zorg samengesteld. Er kunnen echter geen rechten aan de juistheid van de verstrekte informatie worden ontleend.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 1.600.000 kosten koper
Oorspronkelijke vraagprijs
€ 1.800.000 kosten koper
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
Per direct beschikbaar

Bouw

Hoofdfunctie
Bedrijfshal
Mogelijke functie(s)
Horeca
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1964

Oppervlakten

Oppervlakte
540 m²
Bedrijfshal oppervlak
540 m²
Perceel
3.436 m²

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Seinpôlle 4

€ 1.600.000 k.k.