Roermondseweg 49 6081 NT Haelen

€ 595.000 k.k.

Omschrijving

Monumentaal bedrijfsobject, geschikt voor diverse doeleinden

LIGGING:
Aan de doorgaande weg tussen Horn en Haelen staat aan de Roermondseweg 49 deze prachtige multifunctionele Carréhoeve.
De omgeving ondergaat momenteel een aanzienlijke metamorfose. Zowel de centrale van Essent (Maascentrale) alsook de centrale van NUON (Willem-Alexander) zijn grotendeels gesloopt en gaan plaats maken voor de uitgifte van bedrijventerrein Zevenellen. Er is dus ruimte voor nieuwe bedrijvigheid.

De ligging in de regio Midden-Limburg kent een sleutelpositie door de centrale ligging. Niet alleen door de connectie tussen Noord- en Zuid Limburg en Noord-Brabant, maar zeker ook door de korte afstanden met België en Duitsland. Denk daarbij ook aan het Ruhrgebied en de internationale havens van Antwerpen en Rotterdam. De aanwezigheid van een haven en de centrale ligging van het terrein bieden een veelvoud aan kansen voor ambitieuze bedrijven.

Bereikbaarheid
- N273 (Venlo-Maaseik), 1 km.
- N280 (Weert-Düsseldorf), 2 km.
- A2 (Maastricht-Amsterdam), aansluiting via de N273, 10 km.
- A73 (Echt-Nijmegen) met aansluiting op BAB52 Duitsland/Ruhrgebied, 15 km

EEN UITGELEZEN KANS VOOR WIE?
Deze authentieke hoeve biedt bijzonder veel mogelijkheden en ruimte voor diverse bedrijfsdoeleinden. Hierbij valt te denken aan kantoor, showroom, trainingscentrum, groothandel, zalenverhuur enz.

HERBESTEMMING
Bestemming Wonen is op dit moment volgens het vigerende bestemmingsplan niet toegestaan wel heeft de Gemeente Leudal aangegeven open te staan voor nieuwe initiatieven, passend binnen de visie van de gemeente en tevens passend in relatie tot de omgeving.
Het object zou namelijk ook een uitgelezen kans zijn voor een kunstenaar, ambachtsman, ondernemer of verzamelaar, en/of gewoon als ruime garage voor uw auto’s en andere zaken, die graag wonen samen met zijn werk of hobby wil combineren. Hiervoor moet uiteraard voor de herbestemming een plan worden gemaakt en zal een omgevingsvergunning moeten worden aangevraagd. Maar bijzonder is het wel. Ziet u zich hier al wonen en werken?

BEDRIJVENPARK ZEVENELLEN
Duurzaam Multifunctioneel Bedrijvenpark Zevenellen (DMBZ) is gelegen aan de Roermondseweg te Haelen. Het terrein met een oppervlakte van circa 38 hectare ligt in het buitengebied van de gemeente Leudal. Het park biedt ruimte aan bedrijven met activiteiten zoals logistiek, opslag, distributie, circulair en biobased ondernemen. De aanwezigheid van een haven en de centrale ligging  bieden tal van mogelijkheden voor ambitieuze bedrijven.

DMBZ is een bedrijventerrein dat in alle opzichten duurzaam ontwikkeld wordt. Dit wordt uitgedragen door het toepassen van slimme en toekomstbestendige materialen zoals onder andere multifunctionele lantaarnpalen, een gasnet dat geschikt is voor meerdere soorten gas waaronder waterstofgas en het strategisch aanbrengen van mantelbuizen. Het ontstaan van een gezamenlijke zuiveringsinstallatie van proceswater wordt gestimuleerd en gefaciliteerd door OML. Aan de bedrijven die zich op Zevenellen vestigen wordt gevraagd om de circulaire economie te versterken. In een circulaire economie wordt niets meer weggegooid, vernietigd of ongebruikt gelaten. Op DMBZ gaat het vooral om de samenwerking tussen de te vestigen bedrijven; bedrijven gaan gebruik maken van elkaars productieproces. Hierbij valt te denken aan het uitwisselen van energie, afvalstoffen, restproducten in de vorm van warmte, stroom, water en andere reststromen.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 595.000 kosten koper
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Bedrijfshal
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1760

Oppervlakten

Oppervlakte
3.300 m²
Bedrijfshal oppervlak
2.400 m²
Terrein oppervlak
5.500 m²
Kantoor oppervlak
900 m²
Perceel
6.475 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen
Voorzieningen
Krachtstroom, toilet en pantry

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Bedrijventerrein, landelijk gebied en havengebied
Bereikbaarheid
Snelwegafrit op 5000 m of meer

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Roermondseweg 49

€ 595.000 k.k.