Nobelstraat 37 39 3846 CE Harderwijk

€ 14.950.000 k.k.

Omschrijving

Beschikbaar voor verkoop is dit GROOTSCHALIGE BEDRIJFSCOMPLEX ingericht voor PRODUCTIEDOELEINDEN gelegen op een goede locatie op het industrieterrein Lorentz II.
 
OMSCHRIJVING
Het complex bestaat uit een 7-tal geschakelde bedrijfs-/opslag-/productieruimten en een vrijstaand kantoorgebouw bestaande uit drie bouwlagen. Het complex is in 1998 gebouwd en is sinds de oplevering in gebruik bij AWL Techniek. Aanpassingen, verbouwingen en uitbreiding hebben plaatsgevonden in 1999, 2002, 2011 en 2012.

De reden voor vertrek is de behoefte aan meer ruimte en daarom heeft AWL een geheel nieuw bedrijfscomplex gebouwd in Harderwijk. De planning is dat de verhuizing eind 2020 helemaal afgerond is. De bedrijfsruimtes zijn bij uitstek geschikt voor productiedoeleinden. De bedrijfsruimtes zijn voorzien van 17 bovenloopkranen en 400 Amp voeding. Het geheel is voorzien van een beveiligd en uitgebreid DATA center met 160 wifipunten in het complex. 
Dit maakt het complex uniek in zijn soort!

BOUWJAAR
Oorspronkelijk 1998. Aanpassingen, verbouwingen en uitbreiding hebben plaatsgevonden in 1999, 2002, 2011 en 2012.

KADASTRALE AANDUIDING
Gemeente Harderwijk, sectie A, nummers 4094, 4227 en 4124, totaal groot 2 hectare, 6 are en 27 centiare (20.627 m²).

OPPERVLAKTE
Het totaal is groot ca. 13.556 m² VVO, verdeeld in ca. 3.748 m² kantoren en ca. 9.809 m² bedrijfsruimte.

Kantoor:
-ca. 1.318 m² kantoorruimte gelegen op de begane grond;
-ca. 1.422 m² kantoorruimte gelegen op de eerste verdieping;
-ca. 1.008 m² kantoorruimte gelegen op de tweede verdieping.

Bedrijfs-/opslag-/productieruimte:
ca. 9.809 m² bedrijfs-/opslag-/productieruimte gelegen op de begane grond verdeeld over 7 hallen.

Voormelde oppervlakten zijn berekend aan de hand van een NEN 2580 meting en mogen daardoor worden aangemerkt als verhuurbare oppervlakte zoals gedefinieerd door het Nederlands Normalisatie-instituut in bijlage B van NEN 2580. De meetstaat is opgesteld door Chrips d.d. 29-06-2020.
Onder- danwel overmaat van het metrage zal nimmer (kunnen) leiden tot enige verrekening van de koopsom.
 
VOORZIENINGEN:
Kantoor:
- diverse elektrische installaties, zoals verdeelinrichtingen, aardingsinstallatie, voedingen, kabel- en wandgoten, elektrische installatie, armaturen, lichtbronnen en noodverlichting, zwakstroom-, inbraak- en brandmeldinstallatie, toegangscontrole, netwerk, canalis railkoker en een oproepinstallatie. Tevens zijn voor de ramen verticale zonnescreens aangebracht.
 
Bedrijfsruimte:
In het linker bedrijfsgebouw is de centrale gasmeter geplaatst die naar diverse afnamepunten leidt, namelijk naar de c.v.- ketels in de technische ruimte, de stralingsverwarming units in de productiehallen, de keuken van de kantine en de spuiterij/verfafdeling en opslag chemicaliën + verf. Het kantoor in het rechter bedrijfsgebouw en de verfopslag worden verwarmd middels elektrische radiatoren.

De productiehallen worden verwarmd met gasgestookte stralingsbuizen in VR-uitvoering die tussen de spanten gemonteerd zijn. In de productiehallen is een persluchtinstallatie aangelegd en de perslucht is middels een leidingnet van kunststofringleidingen verdeeld over de hallen en dienstruimten. Op dit leidingnet zijn zakleidingen gemonteerd t.b.v. persluchtaansluitingen die zich bevinden op 1,2 m boven de vloer. In de persluchtleiding bij de spuiterij is een olie / waterafscheider gemonteerd. De spuiterij is voorzien van afzuiging, speciaal ophangsysteem, spuitgordijn en warme lucht toevoer.

Verder zijn de bedrijfsgebouwen voorzien van diverse elektrische installaties tot 400 Amp voeding, zoals verdeelrichtingen, aardingsinstallatie, voedingen, kabel- en wandgoten, elektrische installatie, armaturen, lichtbronnen en noodverlichting, zwakstroom-, inbraak- en brandmeldinstallatie, toegangscontrole, netwerk, elektrisch canalis railsysteem en oproepinstallatie. Bliksembeveiliging op kantoor  + smoorspoel op de voedingstrafo. Glasvezelinstallatie voor snel internetverkeer. Het gehele pand is voorzien van Wifi.

Het object is voorzien van een eigen trafohuis met 1.000 Kva. Intern is in 2016 in hal 1 een unit met netwerkaansluitingen geplaatst welke als leslokaal zal worden gebruikt. Voor de brandbestrijding zijn er in de bedrijfshallen brandslanghaspelwagens en brandblussers aanwezig. Tevens zijn er in het dak automatische sluitende en te openen rookluiken aanwezig en wordt de transportgang automatisch afgesloten met deuren. Het complex wordt daardoor in compartimenten verdeeld.

Algemeen:
Transportgang en productieruimte voorzien van overheaddeur, krachtstroom en verwarming. Kantoren voorzien van vloerbedekking, systeemplafonds met verlichting, kabelgoten met aansluitingen voor elektra, telefonie en pc, afgewerkte wanden en systeemwanden. Intern is in 2012 de elektrowerkplaats verbouwd en opnieuw ingericht als kantoorruimten. Verder is er een archief gerealiseerd voor P&O en een berging voor de schoonmaakdienst. Ten behoeve van de kantoorruimte is er een lichtstraat / atrium aangebracht in de platdakconstructie ten behoeve van de daglichttoetreding. In het gehele gebouw heeft er een up-grade plaats gevonden ten behoeve van de klimaatbeheersing en de brandmeldinstallaties. Intern is in 2016 in hal 1 een unit geplaats met netwerkaansluitingen etc. welke als leslokaal zal worden gebruikt.
 
BESTEMMINGSPLAN
Bij de gemeente Harderwijk valt het gehele complex in het vigerende bestemmingsplan: "Lorentz I en II 2013", vastgesteld bij Raadsbesluit van 13 juni 2013. Op grond van artikel 3 van de planvoorschriften is de bestemming van het object: “Bedrijf”. De voor de enkelbestemming “Bedrijf” aangewezen gronden zijn bestemd voor: bedrijven behorend tot categorie 1 tot en met 5.3.

MILIEUASPECTEN
Op bodemloket.nl wordt verwezen naar rapport GE024302081 deze behoort bij de locatie Nobelstraat algemeen. Dit betreft een rapport welke is opgemaakt ten tijde van de ontwikkeling van dit deel van het industrieterrein. Er zijn verder geen bijzonderheden bekend met betrekking tot de bodemgesteldheid op deze locatie.

LIGGING EN BEREIKBAARHEID
De bedrijfsgebouwen met kantoren zijn op de hoek Fahrenheitstraat/Nobelstraat gesitueerd op Industrieterrein ‘Lorentz’.
Bedrijventerrein Lorentz is netto ca. 130 hectare groot. Het ligt aan de N302, de verbinding tussen de A28 en Flevoland. Het terrein is goed voor zo'n 6.000 arbeidsplaatsen, met name in de branches handel, industrie, transport en bouwnijverheid. Bekende namen zijn Scheer & Foppen, Kwik Fit, Maars, Sapa, Ploeger Transport.

Op bedrijventerrein Lorentz is nog beperkt grond uitgeefbaar. Lorentz I, het oudere deel, is in 2008/2009 ingrijpend gerevitaliseerd. Lorentz II is up-to-date. De aanleg van Lorentz III (voorheen Lorentz-Oost genoemd) is sinds 2008 in volle gang, er zijn hier nog kavels verkrijgbaar. Dit deel, ruim 40 hectare, is bedoeld als regionaal bedrijventerrein voor de Noordwest-Veluwe.
Het perceel voor parkeren (nr. 4124) is gelegen aan de Nobelstraat (waterkant).

Voorzieningen als uitvalswegen, horeca en openbaar vervoer zijn op redelijke afstand gelegen.
De ligging van het complex is gunstig te noemen. Op enkele autominuten afstand zijn de op- en afritten van de rijksweg A28 gelegen en nabij de provinciale weg N302.

Het industrieterrein kan worden aangemerkt als een multimodaal bedrijventerrein, vanwege de bereikbaarheid via zowel de weg als het water. Deze combinatie van factoren maakt het gebied uitstekend geschikt voor haven gerelateerde activiteiten zoals de overslag van massa- en bulkgoederen, logistieke dienstverlening en de (maritieme) maakindustrie.

PARKEERVOORZIENING
Op het terrein tussen het kantoorgebouw en het linker bedrijfsgebouw zijn 10 stuks parkeerplaatsen aangelegd. Aan de rechterzijde is een lange parkeerstrook aangelegd ten behoeve van 14 personenauto’s, tevens zijn tegen het onverharde terrein stelconplaten gelegd waarop geparkeerd kan worden (ca. 25). Naast hal 7 aan de linkerzijde bevinden zich volgens de bestektekening ca. 61 parkeerplaatsen. Het perceel (nr. 4124) is volledig ingericht als extra parkeervoorziening.

OPLEVERING
Het object zal vrij van huur en gebruik (schoon en ontruimd) worden opgeleverd in de huidige staat met de voorzieningen.

DATUM VAN OPLEVERING
In overleg.

VRAAGPRIJS
€ 14.950.000,-- kosten koper en exclusief omzetbelasting.

ENERGIELABEL
Het energielabel wordt bij verkoop aan koper verstrekt.
 
WET TER VOORKOMING VAN WITWASSEN EN FINANCIEREN VAN TERRORISME
Als makelaar en taxateur zijn wij verplicht om aan de richtlijnen van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren terrorisme (Wwft) te voldoen. Naar aanleiding van bovenstaande wetgeving dienen wij van verkopers en kopers een cliëntonderzoek uit te voeren, waarvoor door koper een kopie geldig legitimatiebewijs van de tekenbevoegde (zonder foto en BSN) dient te worden aangeleverd.

PRIVACY
BW Makelaardij respecteert uw recht op privacy en garandeert dat uw persoons- en bedrijfsgegevens op een vertrouwelijke en verantwoordelijke wijze zullen worden behandeld, overeenkomstig de richtlijnen uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

DISCLAIMER
Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 14.950.000 kosten koper
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Bedrijfshal
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1998

Oppervlakten

Oppervlakte
13.557 m²
Bedrijfshal oppervlak
9.809 m²
Kantoor oppervlak
3.748 m²
Vrije hoogte
8 m
Draagvermogen
1.500 kg/m²
Perceel
20.627 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen
Voorzieningen
Overheaddeuren, krachtstroom, betonvloer, heater, toilet, airconditioning, mechanische ventilatie, inbouwarmaturen, liften en te openen ramen

Energie

Energielabel
E

Omgeving

Ligging
Bedrijventerrein
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 5000 m of meer en snelwegafrit op 2000 m tot 3000 m

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Nobelstraat 37 39

€ 14.950.000 k.k.