Daltonstraat 33 3846 BX Harderwijk

€ 10.000.000 k.k.

Omschrijving

Locatie
Het object is gelegen in de Lorentzhaven en heeft een directe ontsluiting naar het Veluwemeer en het Wolderwijd. De Lorentzhaven maakt onderdeel uit van het bedrijventerrein Lorentz, dat met circa 240 hectare het grootste aaneengesloten bedrijventerrein van Gelderland is. Het object is tevens per auto en vrachtwagen goed te bereiken, daar de snelweg A28 op circa 5 tot 10 minuten rijden is gelegen.

Het object
Het object bestaat uit meerdere percelen grond met een totaal oppervlak van circa 27.650 m². Het object is direct aan het water gelegen en beschikt over een kade van circa 170 meter. De diepgang van de Lorentzhaven is circa 2,7 meter ten behoeve van binnenvaartschepen (type Kempenaar).

Op de percelen grond zijn meerdere opstallen gerealiseerd, waaronder een kantoorgebouw en een bedrijfsruimte. Het kantoorgebouw is in 2013 gerealiseerd en bevat in totaal circa 654 m² BVO kantoorruimte, verdeeld over 2 bouwlagen. Aan de voorzijde van de kantoorruimte bevindt zich een parkeerterrein met 21 parkeerplaatsen. De bedrijfsruimte is eveneens in 2013 gerealiseerd en bestaat in totaal uit circa 800 m². In de bedrijfsruimte is een mezzanine vloer ingebouwd ten behoeve van opslag. Onder de mezzanine vloer is een kantoor / kantineruimte gerealiseerd. De bedrijfsruimte is voorts voorzien van 3 overheaddeuren.

Op het terrein is tevens een overkapping gerealiseerd ter grootte van circa 781 m². Op het dak van deze overkapping zijn 280 zonnepanelen geplaatst.

Door de huidige gebruiker van het object, KWS Infra, is een asfaltinstallatie op het terrein geplaatst. Uitgangspunt is dat deze door KWS Infra zal worden ontmanteld. De mogelijkheid bestaat echter om de aanwezige behuizing over te nemen. Dit geldt ook voor de op het terrein aanwezige keerwanden.

Kantoorruimte
Begane grond 554 m² BVO
1e verdieping 100 m² BVO
Totaal 654 m² BVO

Bedrijfsruimte
Begane grond 600 m²
1e verdieping 200 m²
Totaal 800 m²

Metrage betreft een inschatting op basis van de plattegrondtekeningen

Voorts beschikt de bedrijfsruimte over:
3 overheaddeuren
2 loopdeuren
Vrije hoogte van circa 7,1 meter

Overkapping
Begane grond 781 m²
Totaal 781 m²

Metrage betreft een inschatting op basis van de plattegrondtekening.

Vrije hoogte van circa 9,6 meter

Technische gegevens
Het object wordt aangeboden in de huidige staat ('as-is, where-is') onder meer voorzien van:

- circa 170 meter kade;
- een stroomvoorziening (trafo) van 1600 kVA / 1280 KW;
- een gasaansluiting van 2200 m3/uur;
- 2 weegbruggen voorzien van 2 dekken per brug en een weegvermogen per brug tot 70 ton;
- 280 zonnepanelen (300 UB, bouwjaar 2018);
- Op diverse plekken op het terrein bevinden zich onderheide betonplaten ten behoeve van ondermeer de plaatsing van de asfaltinstallatie en silo's.

Bestemming
Conform het vigerende bestemmingsplan 'Waterfront Noord II' is de enkelbestemming van het object 'Bedrijf – Watergebonden'. De voor 'Bedrijf – Watergebonden' aangewezen gronden zijn onder andere bestemd voor:

- bedrijven die zijn aangegeven in de 'Staat van Bedrijfsactiviteiten' met uitzondering van de bedrijven die zijn aangegeven onder SBI code 1993: 351 (Scheepsbouw- en Reparatiebedrijven);
- opslag ten behoeve van de onder a genoemde bedrijven, uitsluitend voor zover het betreft de gronden gelegen binnen het bouwvlak;
- insteekhavens;
- ondergeschikte detailhandel.

Kadastraal
Het object is gelegen op meerdere percelen eigen grond. De percelen zijn kadastraal bekend als:

Gemeente: Harderwijk
Sectie: A
Nummer: 4787
Grootte: 17.440
Eigendom: eigen grond

Gemeente: Harderwijk
Sectie: A
Nummer: 4788
Grootte: 8.460
Eigendom: eigen grond

Gemeente: Harderwijk
Sectie: A
Nummer: 4789
Grootte: 1.750
Eigendom: eigen grond

Vraagprijs
De vraagprijs voor de percelen met bijbehorende opstallen bedraagt EUR 10.000.000,- kosten koper. Eventueel verschuldigde overdrachtsbelasting/ BTW komt voor rekening koper. Voornoemde vraagprijs is exclusief de behuizing van de voormalige asfaltinstallatie.

Verkoopvoorwaarden
Het object wordt voor verkoop aangeboden in de huidige staat ('as-is, where-is'), leeg en vrij van huur en gebruik. Het is uitsluitend ter beoordeling van verkoper om te beslissen of en hoe het verkoopproces wordt voortgezet en waarbij verkoper zich uitdrukkelijk het recht van gunning voorbehoud.

Nadat koper en verkoper overeenstemming hebben bereikt inzake alle bijbehorende voorwaarden en condities van de transactie, verkrijgt de beoogd koper het recht tot het uitvoeren van een (bouwkundige, commerciële, juridische en financiële) due diligence.

Verkoper zal koper op dat moment alle bij verkoper in bezit zijnde relevante informatie ter beschikking stellen middels een digitale dataroom.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 10.000.000 kosten koper
Aangeboden sinds
2 maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Bedrijfshal
Mogelijke functie(s)
Kantoorruimte
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
2013

Oppervlakten

Oppervlakte
1.454 m² (in units vanaf 800 m²)
Bedrijfshal oppervlak
800 m²
Kantoor oppervlak
654 m²
Perceel
27.650 m² (in units vanaf 800 m²)

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen
Voorzieningen
Overheaddeuren

Energie

Energielabel
B

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Daltonstraat 33

€ 10.000.000 k.k.