Koningsstraat 13 8911 KV Leeuwarden

€ 2.250 /mnd

Omschrijving

Bedrijfsruimte in voormalig Fries Museum biedt unieke mogelijkheden voor modern ondernemerschap.

De gerestaureerde bedrijfsruimte in de 19de-eeuwse Porseleinvleugel van het Huis van Eysinga is gereed. Deze unit bestaat uit vier verschillende ruimtes met een in het oog springende entree op de begane grond en prachtige details bij o.a. de vide die verwijzen naar een rijk verleden. Tijdens de recente restauratie van de Porseleinvleugel zijn o.a. de oorspronkelijke kleuren en de vide in oude luister hersteld.

Indeling
Het geheel maakt onderdeel uit van een groter restauratie project. Het historische pand huisvest ook een vijftal woningen en een museaal gedeelte voor representatieve ontvangsten.

Begane grond:
Na het betreden van de linker hoofdingang aan de Koningsstraat komt men via de algemene hal in het bedrijfsgedeelte. Aan de linkerzijde van de gang bevindt zich direct een kleine ruimte van 15,5 m² met plavuizen vloer. De historische en in het oog springende poort biedt toegang tot de tweede ruimte van 24 m² en de dubbele toiletgroep. Rechts is de toegangsdeur tot een prachtige ruimte van maar liefst 120 m² met een vide.

Deze ruimte heeft veel karakter door de troggewelven en de pilaren. Wat direct in het oog springt is de vide met afbeeldingen van historisch porselein, bedoeld als knipoog naar het gebruik van deze ruimte ten tijden van het Fries Museum. De vide zorgt bovendien voor extra lichtinval op de begane grond. Op de begane grond zullen ook de oude kasten worden teruggeplaatst die destijds dienst deden als opbergruimte voor het porselein. Vanuit deze ruimte is er een toegangsdeur naar de (gemeenschappelijke) binnenplaats. Ook is er een pantry met boven- en onderkastjes, een spoelbak en een koelkast. De trap naar beneden komt uit bij een extra toiletgroep (9 m²) en een ruime berging (15,7 m²).Eerste verdieping:
Via de wenteltrap bereikt u de vide van ca. 108 m2. Ook hier zijn de pilaren en troggewelven prominent in het zicht en geven de ruimte een extra dimensie. (Een tweede pantryvoorziening is optioneel)

Bijzonderheden:
Bestemmingsvoorkeur zakelijke en/of culturele dienstverlening. Andere ideeën zijn binnen de mogelijkheden van het gemeentelijk bestemmingsplan bespreekbaar. Ook deelverhuur is bespreekbaar. Huurtermijn 5 +5, flexibeler voorwaarden bespreekbaar.

Locatie:
Het monumentale pand ligt in het historische centrum van Leeuwarden met alle voorzieningen zoals winkels, restaurants, theater, etc. op loopafstand. Andere in het oog springende gebouwen in de directe omgeving zijn de Kanselarij en het Post Plaza aan de Turfmarkt. Goed bereikbaar per OV. Diverse bussen rijden in 10 minuten naar NS-station. Bushalte op korte loopafstand (2 minuten). Betaald parkeren in de directe omgeving (straatparkeren en meerdere parkeergarages) voor bezoekers. Bedrijfsparkeervergunning is op aanvraag te verkrijgen bij de gemeente Leeuwarden.
Oppervlakte: 267,5 m²
Huur: € 2250,00 per maand voor totale unit bestaande uit 4 ruimten (excl. g/w/e servicekosten en glasverzekering).
Heeft u interesse? Op vindt u onze huurvoorwaarden en informatie over het inschrijven als huurkandidaat. Vul vervolgens het inschrijfformulier in. Voor meer informatie of vragen mail naar of bel 020-5210630.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 2.250 per maand
Oorspronkelijke huurprijs
€ 4.400 per maand
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Bedrijfshal
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1895

Oppervlakten

Oppervlakte
267 m²
Bedrijfshal oppervlak
267 m²

Indeling

Voorzieningen
Toilet en pantry

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Koningsstraat 13

€ 2.250 /mnd