Houtmolen 8 + 8 A 8754 GJ Makkum

€ 1.500 /mnd € 495.000 k.k.

Omschrijving

Houtmolen 8 en 8 A in Makkum

Te koop wordt aangeboden dit fraaie bedrijfscomplex omvattende een beautyresort met o.a. (mogelijkheid tot) bedrijfswoning, restaurant, zwembad, sauna's, buitenfaciliteiten, etc.

Het is ook mogelijk om een gedeelte van het geheel te huren, dit gedeelte kan bijvoorbeeld worden ingericht als bedrijfsruimte of praktijkruimte.

Een derde optie is het kopen van een deel van het geheel om hier vervolgens een gelijkvloerse bungalowwoning te realiseren.

Er zijn vele mogelijkheden bespreekbaar. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de plattegronden van deze situaties en/of de brochure.

Het bedrijfscomplex is gelegen aan de rondweg van het dorp Makkum. Makkum staat door de directe ligging aan het IJsselmeer bekend als een recreatie- en watersportdorp. De locatie heeft door de ligging aan de rondweg attentiewaarde en grenst aan een kleinschalig bedrijventerrein. Aan de achterzijde van het complex bevindt zich doorgaand vaarwater.
Het centrum van Makkum met een ruim voorzieningenaanbod ligt op korte afstand en is goed bereikbaar. Ook de grotere plaatsen Bolsward en Harlingen zijn via de A7 goed bereikbaar.
Op het eigen terrein is voldoende parkeergelegenheid.

Indeling o.a.: De bedrijfswoning is geheel geïntegreerd in het beautyresort en is ingericht met een restaurant met keuken in hoekopstelling en voorzien van inbouwapparatuur. De vijf voormalige slaapkamers doen thans dienst als behandelkamers. In het voormalige woongedeelte bevinden zich tevens twee badkamers en de (hamam) bijkeuken.
Het beautyresort is verder ingedeeld met o.a. entree, balie, douche- en toiletruimten, kleedruimten, lounge met bar, zwembad, whirpool, droge sauna's, Turks stoombad, infraroodsauna, whirlpool, voetenbad en relaxruimtes.

In de veel privacy biedende én grote tuin gelegen op het zuiden bevinden zich de buitenfaciliteiten. De rotstuin is in zijn geheel onder architectuur aangelegd. Er zijn diverse terrassen, vijverpartijen en watervalletjes, die samen een oase van rust creëren. Tevens is er een Finse Kotasauna, Hottub, jacuzzi en een wijnvatsauna.

Voor dit perceel zijn verschillende opties mogelijk. Naast het huidige gebruik zou bijvoorbeeld ook een aanwending kunnen zijn een luxe villa met eigen royaal zwembad en saunavoorzieningen. Wel zal er dan sprake moeten zijn van enige bedrijfsactiviteiten aangezien het hier een bedrijfsobject is.

Niet in de koop begrepen, maar de moeite waard mee te delen is het bijzondere Lodgehotel (enige van zijn soort in Nederland) welke in juli 2017 is geopend en zeer succesvol is. Dit Lodgehotel kan eventueel gepacht of in de koop worden meegenomen. Evenals het aangrenzende bedrijfsgebouw (dit bedrijfsgebouw wordt thans verhuurd en heeft een uitstekend rendement).

Zoals u kunt lezen, is het eigenlijk te veel om op te noemen. Wij nodigen u dan ook van harte uit voor een bezichtiging van dit perceel.

U bent van harte welkom aan de Houtmolen in Makkum!

=> Heeft u interesse in het te huur aangeboden gedeelte dat kan dienen als bijvoorbeeld praktijkruimte? Graag verwijzen wij u naar de plattegrond van dit gedeelte of naar de brochure. Neem voor vragen, gerust contact met ons op.

Makkum staat bekend om haar Makkumer aardewerk. Makkum lag aan de Zuiderzee, de grote binnenzee die tot de sluiting van de Afsluitdijk (1932) op de plaats lag van wat nu IJsselmeer heet. De inwoners van Makkum leefden vroeger van de visserij. Tegenwoordig vormen recreatie en toerisme de belangrijkste bron van inkomsten. Een groot recreatiegebied met jachthaven en camping is gelegen in de Makkumerwaarden, ten westen van de plaats. Naast de natuur neemt de landbouw een voorname plaats in rond Makkum. De natuurgebieden langs de IJsselmeerkust zijn vermaard om de vele vogels en de grote variëteit aan planten.
Het wapen van Makkum toont een zeemeermin van goud, met in de rechterhand een naar rechts zeilend schip en in de linkerhand een kalkoven.

Dit object wordt u via Makelaardij P.J. de Jong aangeboden op de websites makelaardijpjdejong.nl, igge.nl en op funda.nl.
Makelaardij P.J. de Jong staat niet in voor, en/of is betrokken bij informatie die afkomstig is van andere websites.

Bent u benieuwd of u de stap naar dit object kunt zetten?
Moet u uw oude woning nog verkopen? De makelaars van Makelaardij P.J. de Jong komen graag een keer langs om de actuele waarde in te schatten, zodat u direct weet of u deze stap naar de nieuwe woning kunt zetten. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met Makelaardij P.J. de Jong. Wij zijn u graag van dienst!

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 495.000 kosten koper
Huurprijs
€ 1.500 per maand
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Bedrijfshal
Mogelijke functie(s)
Toerisme & dagrecreatie
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1975

Oppervlakten

Oppervlakte
580 m²
Bedrijfshal oppervlak
580 m²
Perceel
2.203 m²

Indeling

Woonruimte
Aanwezig (aangebouwd, 260 m²)

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Bedrijventerrein en aan vaarwater
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 5000 m of meer en snelwegafrit op minder dan 500 m

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen
12 niet-overdekte parkeerplaatsen

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Houtmolen 8 + 8 A

€ 1.500 /mnd € 495.000 k.k.