Zuideinde 49 2421 AB Nieuwkoop

€ 825.000 k.k.

Omschrijving

Nieuwkoop
Zuideinde 49 en 49 a

Wie wonen en werken wil combineren kan nu op het Zuideinde een droom realiseren want op 808 m2 eigen grond hebben wij deze vrijstaande (bedrijfs) woning met grote bedrijfsruimte te koop.
Jarenlang in gebruik geweest als metaalverwerkend bedrijf.
De woning is in 1956 gerealiseerd en het eerste en voorste deel van de bedrijfsruimte in 1972 terwijl het achterste gedeelte uit 1984 dateert. Dat alles op een geweldige plek, zeker als het om wonen gaat.

Het bestemmingsplan geeft aan dat het object bedrijfsmatig gebruikt kan worden en de woning formeel een bedrijfswoning is. Hoewel de gemeente in principe bereid is mee te werken aan een bestemmingsplan wijziging waarbij 2 woningen op de plek van de huidige woning en bedrijfsruimte gerealiseerd mogen worden geeft de eigenaar er de voorkeur aan het geheel te verkopen “as it is”.

Vooruitlopend op een bezichtiging geven wij u alvast de nodige informatie;

Woning
De woning, gebouwd in 1956, is een vrijstaande woning met een oppervlakte van ca. 145 m2 en met de volgende indeling. Kenmerkend is overigens de mooie breedte van de woning 8.30 meter die aan de woning een mooi robuust karakter geeft.
Terugspringende entree, hal met toiletgroep. Trapopgang naar de 1e verdieping. De woonkamer is inmiddels getransformeerd naar een L-vormige woonkamer (ca. 34 m2) met een open keuken (3.00 x 3.50).

De 1e verdieping kent en 4 tal kamers maatvoering inclusief de vaste kasten 3,50 x 3.00, 3,50 x 3,00 3,06 x 2,83 en 2,45 x 3,06, een overloop die weer toegang geeft tot een badkamer (2.30 x 1,55).
Grappig is een klein balkon aan de kopgevel van de woning. Een van de slaapkamers beschikt over een airco unit.

De 2e verdieping is via een vaste trap bereikbaar. Op de voorzolder de bekende plek van de c.v.ketel. Vanwege de 2,70 meter brede dakkapel en de hoogte van de nok is hier een prima extra kamer die nu als hobby-werkkamer in gebruik is.

Bedrijfsruimte
De bedrijfsruimte is zoals eerder gemeld een ruimte die in 1972 is gerealiseerd en in 1984 is uitgebreid. De plattegronden geven een goed beeld van de huidige indeling. Accent wordt uiteraard gelegd op de productie maar los van de werkplaats en de opslagruimte is er een showroom, zijn er diverse kantoorvertrekken, een toiletgroep, wasruimte enz. We hebben het over ruim 760 m2 aan verhuurbare meters.
De vloerbelasting op de begane grond bedraagt 1.500 kg/per m2 op de verdieping is deze 500 kg/per m2. De bedrijfsruimte beschikt over meerdere airco units, 3 donkerstralers (infrarood) en een 2 tal C.V. Remeha ketels voor de traditionele verwarming.

Dak
Het dak van de bedrijfsruimte is In 2015 voorzien van Enertherm dakisolatieplaten waar door Komo een kwaliteitsverklaring voor is afgegeven. De dakbedekking is WIT PVC, ook om het klimaat in de bedrijfsruimte te verbeteren.

Duurzaamheid
Er is een energielabel aangevraagd voor de woning. Voor de bedrijfsruimte – industrieel is geen energielabel noodzakelijk. Door een nieuwe eigenaar kan overigens zeker winst in het kader van de duurzaamheid worden geboekt.

Nutsvoorzieningen
Het woonhuis heeft zijn eigen gas, water en elektra aansluiting.
De bedrijfsruimte beschikt over een zware elektra aansluiting (3x 120 Ampère) , logisch, vanwege het gegeven dat hier nu een metaalverwerkend bedrijf is gevestigd. Mocht de nieuwe eigenaar een “lichtere” aansluiting wensen, dit om het vastrecht te verlagen, kan deze in overleg treden met de netwerkbeheerder om de aansluiting “te verlichten”.

Bestemming
In het bestemmingsplan wordt aan het geheel een bedrijfsmatige bestemming gegeven met als specifieke aanduiding metaal- en kunststofverwerking en de woning als bedrijfswoning.

Ligging
De plek is fantastisch met achter een fraai uitzicht over de polder. Uiteraard neemt de huidige bedrijfsruimte in dit opzicht voor een groot deel dit uitzicht wel weg.
Het is mogelijk met een sloep of kano via de Ringsloot en een vaste brug (doorvaart hoogte ca. 1,30 meter) binnen een paar minuten naar de het water van de Nieuwkoopse Plassen te varen.

Milieu
Onder de bedrijfsruimte is sprake van een aanwezige deels historische bodemvervuiling.
Er is thans geen noodzaak deze te saneren. Er is nog wel een mogelijkheid om een subsidie voor een eventuele sanering te krijgen.

Traforuimte
Op een deel van terrein (perceel van 18 m2) staat een midden spannings trafo waarvoor een opstalrecht is gevestigd

Vraagprijs € 825.000 k.k.

Oplevering in overleg in 2023

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 825.000 kosten koper
Aangeboden sinds
8 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Bedrijfshal
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1956

Oppervlakten

Oppervlakte
760 m²
Bedrijfshal oppervlak
760 m²
Perceel
808 m²

Indeling

Voorzieningen
Airconditioning

Energie

Energielabel
D

Omgeving

Ligging
In woonwijk en aan vaarwater

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Zuideinde 49

€ 825.000 k.k.