Keulseweg 29 - 33 5953 HE Reuver

Prijs op aanvraag

Omschrijving

Tegenover de herontwikkelde oude greswarenfabriek en het in ontwikkeling zijnde nieuwbouwproject “Oppe Brik” in Offenbeek (Reuver/gemeente Beesel) ligt dit karakteristieke bedrijfspand met bovenwoning en diverse bijgebouwen op een ruim perceel van 2.300 m². Het station bevindt zich op loopafstand en de Rijksweg die Reuver met enerzijds Venlo en anderzijds Roermond verbindt ligt in de directe nabijheid.

Object
Het bedrijfspand stamt uit 1914 en van origine was hier de Coöperatieve Verbruiksvereenging “Ons Belang” gevestigd. In 1919 werd de winkel vergroot en werden een bakkerij, kantoor en magazijn toegevoegd. De bouw, naar een ontwerp van architect Lambert Nooten uit Tegelen, werd uitgevoerd door de eveneens uit Tegelen afkomstige C.Stoffels. In de latere jaren werd hier een café bedrijf gevestigd. Door de jaren heen zijn diverse gebouwen op het terrein gerealiseerd die voor horeca doeleinden zijn gebruikt. Het bedrijfspand betreft een café-zaal met bovenwoning en diverse bijgebouwen op een perceel van 2.300 m² die elk afzonderlijk worden beschreven. Maatvoering blijkt uit de bijgevoegde plattegrondtekeningen. Het object is niet horeca gebonden, maar ook voor andere doeleinden geschikt doordat er een bedrijfsbestemming op zit. Een multifunctioneel pand derhalve!

Deelobject A
Dit betreft de café-zaal die in het oorspronkelijke pand uit 1914 is gevestigd. De oorspronkelijke woning, linksvoor, is bij de bedrijfsruimte getrokken waar op dit moment twee afzonderlijke (biljart-) zalen, met tegelvloer, en een verblijfsruimte met baropstelling zijn gerealiseerd. Deze ruimte is middels een eigen entree aan de voorzijde en aan de zijkant te betreden. Tussen de twee zalen ligt een hal met sanitaire voorzieningen (dames- en herentoilet). Een hal achter de bar leidt naar de keukenruimte en verschaft toegang tot de kelder. Aan de rechterzijde, middels een open verbinding, is een grote (dans-) zaal gelegen. Deze zaal, met tegelvloer, is voorzien van een verlaagd plafond en eveneens middels een eigen entree toegankelijk. Centraal in deze ruimte zijn de sanitaire voorzieningen (dames- en herentoiletten) gelegen. In het achterste deel van de zaal staat nog een tweede bar opgesteld die toegang heeft naar de achterliggende keuken. Deze ruimte is ook via een eigen ingang/hal aan de achterzijde bereikbaar. In de hal zijn een dames- en herentoilet gerealiseerd. Verder verschaft een trap toegang tot de grote zolderruimte die thans dienst doet als opslagruimte. Hier staan de drie combiketels (ca. 15 jaar oud) opgesteld die voor verwarming van het pand zorgdragen. Een brandwerende deur verschaft, indien wenselijk, toegang tot de bovenwoning.

Deelobject B
Via de zaal is de bovenverdieping bereikbaar die in gebruik is als woonruimte. De overloop verschaft toegang tot de drie slaapkamers, het kantoor, de badkamer en de woonkamer. Grote raampartijen in de woonkamer verschaffen een fantastisch uitzicht op het tegenovergelegen terrein “Oppe Brik”. Linksachter is de keuken gelegen met daarnaast een aparte wasruimte waar de witgoedaansluitingen zijn gerealiseerd. Een brandwerende deur geeft vanuit de wasruimte toegang tot de achterliggende zolderruimte.

Deelobject C
Links van de café-zaal staat een afzonderlijke zaal met een eigen baropstelling en professionele keukeninrichting (met vetafscheider) Deze ruimte is voorzien van een tegelvloer en zeer ruimtelijk door de open dakconstructie. Grote ramen aan de zijkant zorgen voor veel lichtinval. Naast de keuken is een bijkeuken gelegen alwaar de Nefit Smartline Combiketel (ca. 10 jaar oud) staat opgesteld. In de hal achter de zaal, ook direct van buiten uit te betreden, is een sanitaire ruimte gelegen (dames- en herentoilet). Deze hal leidt naar de derde bedrijfsruimte die hierna verder wordt beschreven.

Deelobject D
Achter op het terrein is een ruime zaal gelegen die inpandig in meerdere ruimtes is verdeeld. Deze ruimtes zijn zowel van binnen als van buiten uit te bereiken. In het voorste deel staat een bar opgesteld. Deze ruimte is voorzien van een tegelvloer en een verlaagd plafond. De verblijfsruimte naast de bar is voorzien van vloerbedekking. Een grote deur leidt naar de mobiele koelcel die buiten staat geplaatst. Achter de zaal zijn nog diverse bergruimtes gelegen die middels demontabele wanden afgescheiden zijn. In het achterste deel is een garage gerealiseerd met een toegangspoort en een afzonderlijke deur naar het buitenterrein. Deze ruimte is voorzien van krachtstroom aansluiting.

Buitenterrein
Aan de linkerzijde van het pand vinden we een ruime oprit die doorloopt tot achter de diverse opstallen. Deze ruimte wordt als parkeergelegenheid gebruikt. Langs het spoor is een klein perceel gelegen dat van de gemeente Beesel gehuurd wordt voor ca. € 25,- per jaar. Het betreft kadastrale aanduiding gemeente Beesel, sectie C, nummer 1100. Direct aan het pand grenzend leidt een ruim beklinkerd pad naar de beklinkerde binnenplaats.

Algemeen
Karakteristiek pand.
Ligging op zichtlocatie.
Dakbedekking met pannen en golfplaten.
Voorzien van houten, kunststof en aluminium kozijnen.
Gedeeltelijk voorzien van dubbele beglazing.
Plat dak geïsoleerd met steenwol.
Bouwjaar 1914 en 2008.
Perceelgrootte 2.300 m²
Bruto vloeroppervlakte ca. 1.556 m²
Netto vloeroppervlakte ca. 1.288 m²
Bruto inhoud ca. 4.825 m3
Netto inhoud ca. 3.582 m3
Aanvaarding in overleg.

Bijzonderheden
In 2019 is het pand van buiten geheel geschilderd.
Plat dak en pannendak is in 2010 vernieuwd.
Elektrische bedrading is vernieuwd (geen stoffen bedrading meer).
Meterkast deels vernieuwd.
Op het perceel zijn twee vetafscheiders aanwezig.
Meetrapport volgens NEN2580 beschikbaar.
Op verzoek is een geluidrapport ter inzage.

Bestemming
De bestemming ter plaatse is “bedrijventerrein”, conform het geldende bestemmingsplan Bebouwde gebieden Beesel zoals vastgesteld op 15 december 2014. Met de gemeente Beesel heeft een oriënterend gesprek plaatsgevonden betreffende alternatieve mogelijkheden op deze locatie. Herontwikkeling tot wonen behoort, onder voorwaarden, wellicht tot de mogelijkheden waardoor het pand voor een belegger/ontwikkelaar zeer interessant kan zijn.

Het pand staat te koop via een deeldienst in opdracht van A75 Makelaardij.
Wil je meer weten over dit multifunctionele pand of wil je het pand bezichtigen neem dan contact op. Stuur een mail met je gegevens inclusief telefoonnummer en we nemen contact met je op.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
2 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Bedrijfshal
Mogelijke functie(s)
Horeca
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1914

Oppervlakten

Oppervlakte
1.556 m²
Bedrijfshal oppervlak
1.556 m²
Terrein oppervlak
1.384 m²
Perceel
2.300 m²

Indeling

Woonruimte
Aanwezig (inpandig, 180 m²)

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Bedrijventerrein

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Keulseweg 29 - 33

Prijs op aanvraag