Voorweg 2 2988 CG Ridderkerk

Prijs op aanvraag

Omschrijving

Karakteristieke woonboerderij met royaal achterhuis en vrijstaande loods op een perceel van 7.194 m2. Een bijzonder object met ruime gebruiksmogelijkheden om wonen en werken te combineren.

Het object is gelegen tussen Bedrijventerrein Dierenstein en Foodcenter Reijerwaard en op korte afstand van de A15 met een van de grootste knooppunten Nederland en op korte afstand van Rotterdam. De huidige bestemming is 'gemengd', deze bestemming biedt mogelijkheden voor bedrijfsmatige activiteiten (milieucategorie 1 en 2), maatschappelijke voorzieningen, recreatieve en horeca-bedrijven, allen in combinatie met wonen. Het bestemmingsplan laat de realisatie van meer bebouwing op deze locatie toe, tot maximaal circa 3.700 m2.

Woonhuis
De voormalige boerderijwoning, genaamd Bouwlust, heeft een fraaie uitstraling en beschikt nog over prachtige authentieke details, maar om een hedendaagse indeling en goed wooncomfort te bereiken zijn investeringen nodig. De gehele boerderij is een Rijksmonument.

Bouwjaar: 18e eeuw
Woonoppervlakte: circa 650 m2 inclusief achterhuis
Indeling: woonkeuken, woonkamer met ensuite-deuren, 2e zitkamer met schouw, hal/gang, doucheruimte, 2 slaapkamers waarvan 1 met opkamer, royale verdieping met open indeling.
Het rietgedekte achterhuis stond ooit ten dienste van het agrarische bedrijf, werd toen voornamelijk gebruikt als opslag en machineberging en heeft een open indeling.
Aan de boerderij is dwars op de gevel een zomerhuis aangebouwd, hierin bevinden zich diverse ruimtes die momenteel niet gebruikt worden.

Vrijstaande loods
Bouwjaar: 18e eeuw.
Afmetingen: circa 27 x 12 m, vrije hoogte, vrij overspannen,
Indeling: open ruimte, deels met een (berg-)zolder, voorzien van loopdeuren en een grote rol-/schuifdeur.

Terrein
Het voormalige boerenerf is verzorgd te noemen, met een tuin/gazon aan de voorzijde, een verharde toegangsweg en een grotendeels verhard terrein rondom het achterhuis en de loods. Het is mogelijk om op het terrein meer/grotere bedrijfsruimte realiseren.

Kortom: een veelzijdige locatie met een in het oog springende historische woonboerderij. De huidige eigenaar ziet graag dat dit object in de toekomst als zorgboerderij gebruikt gaat worden. We zijn uiteraard graag bereid om samen met u bij de gemeente na te gaan of uw plannen passen binnen de kaders van het bestemmingsplan.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
3 maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Bedrijfshal
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906

Oppervlakten

Oppervlakte
648 m²
Bedrijfshal oppervlak
324 m²
Kantoor oppervlak
324 m²
Perceel
7.194 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Voorweg 2

Prijs op aanvraag