Nieuwpoortweg 10 3125 AP Schiedam

Huurprijs op aanvraag

Omschrijving

De voormalige Manometerfabriek en bijhorende gebouwen ondergaan binnenkort een grondige renovatie en transformatie. Dat gebeurt met behoud van de authentieke elementen, maar ook door het toevoegen van een nieuw kantoorvolume met alle comfort van vandaag de dag. Het karakter van het gebouw blijft gelijk. Na oplevering voldoen de nieuwe bedrijfs- en/of kantoorruimten volledig aan de hedendaagse wensen en eisen op het gebied van duurzaamheid, comfort, esthetiek en gebruiksgenot. Verder worden er 52 parkeerplaatsen gerealiseerd in de kelder. De sprekende glasgevel richt zich naar de A20 en maakt van het nieuwe gebouw een blikvanger op een zichtlocatie.

Naast de Manometerfabriek liggen nog twee kavels die bij de herontwikkeling betrokken kunnen worden. Hierdoor is het mogelijk om zowel kleine als grote bedrijven passende huisvesting te bieden (van 2.000m² tot wel 5.000m²). In de basis zijn er twee varianten uitgewerkt maar er is nog ruimte om samen met u als gebruiker maatwerkoplossingen te leveren. De Manometerfabriek biedt bedrijven de ruimte om naast hun kantoorfuncties, ook een bedrijfshal te huren. “Wij zijn op zoek naar pioniers in de maakindustrie die nieuwe historie gaan schrijven in dit pand.” Aldus Hans Donkervoort, eigenaar van de Manometerfabriek.

In variant A worden twee nieuwe verdiepingen toegevoegd aan het bestaande kantoordeel aan de Nieuwpoortweg. Aan de Jan van Riebeeckweg wordt een verdieping toegevoegd en nieuwe gevel gerealiseerd. In de kelder worden 52 gemarkeerde parkeerplaatsen aangelegd.

In variant B wordt aan het bestaande gebouw een kantoordeel met werkplaats toegevoegd op de hoek van het perceel (kruising Nieuwpoortweg en Jan van Riebeeckweg). Daarnaast wordt een “optopping” gerealiseerd van twee bouwlagen kantoorruimte boven het bestaande kantoordeel aan de Nieuwpoortweg. Dit deel wordt “opgetild” zodat er een doorzicht ontstaat tussen de bestaande bebouwing en voornoemde “optopping”. In de kelder worden circa 52 gemarkeerde parkeerplaatsen aangelegd.

In de basis wordt een uniform oplever- en afwerkingsniveau nagestreefd voor het gehele gebouw. Daarnaast is er ruimte voor huurder specifieke wensen welke in overleg met verhuurder eventueel gerealiseerd kunnen worden.

Locatie:
Het gebouw bevindt zich aan de zuidzijde van de Spaanse Polder, direct gelegen aan de ring van Rotterdam. Het is een perfect bereikbare locatie, die de voordelen van een bedrijventerrein combineert met de nabijheid van een stadscentrum.

De Manometerfabriek ligt op slechts 500 meter van de op- en afritten naar de rijksweg A20. De A20 haakt vanaf dit punt snel aan op de A4 (Europoort-Botlek) en de A13 (Den Haag – Amsterdam). Er zijn ruime parkeermogelijkheden in de nabije omgeving en in het plan zelf. Niet alleen met de auto is de plek goed bereikbaar. Het Intercitystation Schiedam ligt op circa 1 minuut loopafstand. Het station is bovendien onderdeel van het Metronetwerk van Rotterdam, waar maar liefst drie lijnen stoppen waaronder de geheel vernieuwde Hoekse Lijn. In een oogwenk sta je in hartje Rotterdam, of reis je moeiteloos naar een andere bestemming in de randstad. Tenslotte stoppen hier ook nog stads- en streek­bussen en een tramplusverbinding.

Oppervlakte:
In de basis zijn er twee varianten uitgewerkt maar er is nog ruimte om samen met u als gebruiker maatwerkoplossingen te leveren. Mogelijkheden zijn er vanaf 2.000m² tot 5.000m².

Huurprijs:
Prijzen zijn op aanvraag

Opleveringsniveau:
In de basis wordt een uniform oplever- en afwerkingsniveau nagestreefd voor het gehele gebouw. Daarnaast is er ruimte voor huurder specifieke wensen welke in overleg met verhuurder eventueel gerealiseerd kunnen worden.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
Huurprijs op aanvraag
Aangeboden sinds
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Bedrijfshal
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwperiode
1945-1959

Oppervlakten

Oppervlakte
2.000 m²
Bedrijfshal oppervlak
2.000 m²

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Bedrijventerrein
Bereikbaarheid
NS Intercitystation op 500 m tot 1000 m en snelwegafrit op 500 m tot 1000 m

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.