Nijverheidstraat 2 -4 3291 CH Strijen

€ 45 /m²/jaar € 7.950.000 k.k.

Omschrijving

Algemeen
Beschikbaar voor verhuur en verkoop is een deel van dit grootschalige logistieke bedrijfscomplex dat thans in gebruik is bij een tweetal huurders, te weten Aigostar B.V. en Veiligheidsregio Zuid Holland Zuid. Het complex is eventueel in zijn geheel te koop. Het complex is gelegen op een zichtlocatie langs de doorgaande weg naar het centrum van Strijen.

Het bedrijfscomplex bestaat uit een grootschalige logistieke bedrijfsruimte die in een L-vorm loopt, met ingebouwde kantoorruimte over twee bouwlagen, parkeergelegenheid en overige terreinvoorzieningen. Het complex is gebouwd op een perceel eigen grond.

Beschikbaar voor verhuur zijn nog een tweetal units, te weten een unit van ca. 903 m² en een unit ter grootte van ca. 3.698 m². Beide units beschikken enkel over een overheaddeur op maaiveldniveau.

De huurovereenkomsten met Aigostar B.V. en Veiligheidsregio Zuid Holland Zuid lopen nog door. In geval van verkoop zal het complex in deels verhuurde staat verkocht kunnen worden, onder gestanddoening van de huurovereenkomsten.

Het complex is door de jaren heen goed onderhouden. De belangrijkste gebouwonderdelen hebben nog een behoorlijk lange technische levensduur. Het gehele complex is voorzien van een sprinklerinstallatie die in 2015 is vernieuwd. Daarnaast is het grootste gedeelte van het dak in april 2008 volledig voorzien van een nieuwe laag dakbedekking (uitgevoerd in 1-laagse APP Polyestermat/ glasvlies dakbedekking) en is onlangs de volledige buitengevel opnieuw geschilderd.

Het complex is gelegen op bedrijventerrein Bonaventura in Strijen. Het gehele terrein bestaat uit een totaal bruto oppervlak van 23,7 ha. en is volledig uitgegeven.

Het bedrijventerrein heeft een goede ontsluiting via de provinciale weg N217 naar rijksweg A16 (Rotterdam/Antwerpen) en naar de rijksweg A29 (Rotterdam/Dinteloord). Beide snelwegen zijn gelegen op een afstand van ca. 11 km. Het dichtstbijzijnde vliegveld betreft Rotterdam – The Hague airport en is gelegen op ca. 43 km afstand.

Kadastrale aanduiding
Het complex is plaatselijk bekend als Nijverheidstraat 2-4 te Strijen en is kadastraal bekend als gemeente Strijen, sectie N, nummers 3566, 3567, 4189, 3387 en 3388, groot respectievelijk 20 ca (perceel 3566) 1 ha, 34 a en 59 ca (perceel 3567), 49 a en 5 ca (perceel 4189), 34 ca (perceel 3387) en 1 a en 22 ca (perceel 3388) totaal perceel oppervlak van 18.540 m².

Indeling
Nijverheidstraat 2:
Ca. 903 m² bedrijfsruimte op de begane grond voorzien van één overheaddeur op maaiveldniveau.

Ca. 15 parkeerplaatsen. De parkeerplaatsen zijn deels gelegen op eigen terrein en deels gelegen op openbaar terrein.

Nijverheidstraat 2A (verhuurd):
Ca. 361 m² bedrijfsruimte op de begane grond voorzien van één overheaddeur.

Nijverheidstraat 4 (verhuurd):
Ca. 9.500 m² logistieke bedrijfsruimte die is voorzien van één overheaddeur op maaiveld niveau (deur 35) en 30 loadingdocks. Ingebouwd in de bedrijfsruimte is een ruim opgezette kantineruimte aanwezig alsmede een kleedruimte.

Ca. 700 m² kantoorruimte verdeeld over de begane grond en de eerste verdieping.

De kantoorruimte op de begane grond bestaat uit entreehal/ ontvangstruimte met loket / balie, een tweetal kantoortuinen, een reproruimte, dames- en herentoilet en een hal met trapopgang naar de verdieping. Vanuit de hal waar de trapopgang naar de verdieping is gesitueerd is tevens toegang mogelijk tot de bedrijfsruimte.

Ingebouwd in de bedrijfsruimte is een chauffeursontvangstruimte en een expeditiekantoor, welke ruimtes direct toegankelijk zijn van buitenaf.

De kantoorruimte op de verdieping bestaat uit diverse kantoorvertrekken, een grote vergaderkamer en een archiefruimte.

Ca. 39 parkeerplaatsen gelegen rondom het complex.

Nijverheidstraat 4A:
Ca. 3.698 m² bedrijfsruimte op de begane grond voorzien van één overheaddeur.

Voormelde oppervlakten zijn indicatief berekend aan de hand van opname ter plaatse, op basis van plattegrondtekeningen en informatie verkregen via oppervlakten zijn zo secuur mogelijk vastgesteld, doch mogen niet worden aangemerkt als verhuurbare oppervlakte zoals gedefinieerd door het Nederlands Normalisatie-instituut in bijlage B van NEN 2580.

Voorzieningen
Meer informatie m.b.t. de voorzieningen treft u in de te downloaden brochure.

Koopsom gehele complex (inclusief verhuurde deel)
€ 7.950.000, -- kosten koper, exclusief BTW.

De koopsom is inclusief het verhuurde deel van het complex.

Nijverheidstraat 2 is verhuurd aan Veiligheidsregio Zuid Holland Zuid en Nijverheidstraat 4 is verhuurd aan Aigostar B.V.

In geval van concrete belangstelling kunnen de actuele huurgegevens aan u ter beschikking worden gesteld.

Omzetbelasting
Ingevolge artikel 11, lid 1, sub B van de Wet Omzetbelasting zullen verkoper en koper een verklaring ondertekenen, op grond waarvan zij opteren voor belaste verkoop. Deze zogenaamde “opteringsverklaring” zal bij ondertekening van de koopovereenkomst door koper zijn ondertekend.

Datum van oplevering
In overleg.

Wijze van oplevering
In verhuurde staat onder gestanddoening van de lopende huurovereenkomsten.

Huurprijs
Nijverheidstraat 2:
Bedrijfsruimte: € 50,00 per m², per jaar.
Entresol: € 22,50 per m², per jaar.
Parkeerplaatsen: € 350,00 per plaats, per jaar.

Nijverheidstraat 4:
Bedrijfsruimte: € 45,00 per m², per jaar.
Parkeerplaatsen: € 350,00 per plaats, per jaar.

Huurprijsaanpassing
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na datum huuringang, op basis van de wijziging van het prijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-Alle Huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Huurtermijn
Vijf jaar met verlengingsperioden van vijf jaar.

Omzetbelasting
Ingevolge artikel 11, lid 1, sub B van de Wet Omzetbelasting zullen verhuurder en huurder in de huurovereenkomst een verklaring ondertekenen op grond waarvan zij opteren voor belaste verhuur. Uitgangspunt is dat huurder het gehuurde voor tenminste het bij Wet vastgestelde of nader vast te stellen minimumpercentage zal of blijvend zal gebruiken voor prestaties die recht geven op aftrek van omzetbelasting, zodanig dat kan worden geopteerd voor belaste (ver-)huur. Huurder zal zich zoveel als in zijn vermogen ligt inspannen om ervoor te zorgen dat niet van dit uitgangspunt wordt afgeweken. Indien huurder niet of niet meer aan dit uitgangspunt kan voldoen, zal de huurprijs worden verhoogd, zodanig dat verhuurder wordt gecompenseerd voor de gevolgen van het vervallen van de mogelijkheid om te opteren voor met omzetbelasting belaste huur.

Bijkomende kosten
Meer informatie m.b.t. de bijkomende kosten treft u in de te downloaden brochure.

Zekerheidsstelling
Een bankgarantie of waarborgsom ter grootte van een betalingsverplichting van drie maanden, inclusief BTW.

Huurovereenkomst
Standaard huurovereenkomst kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW, vastgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) in februari 2015.

Lasten en beperkingen.
Meer informatie m.b.t. de lasten en beperkingen treft u in de te downloaden brochure.

Bestemmingsplan
Meer informatie m.b.t. het bestemmingsplan treft u in de te downloaden brochure.

Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme
Als makelaar en taxateur zijn wij verplicht om aan de richtlijnen van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren terrorisme (Wwft) te voldoen.

Naar aanleiding van bovenstaande wetgeving dienen wij van verkopers en kopers een cliëntonderzoek uit te voeren, waarvoor de onderstaande stukken dienen te worden aangeleverd.

- Verklaring Uiteindelijk Belanghebbende(n)(zie bijgevoegd document);
- kopie geldig legitimatiebewijs van de tekenbevoegde (zonder foto en BSN);
- kopie geldig legitimatiebewijs van de Uiteindelijk Belanghebbende(n) (zonder foto en BSN).

Ooms respecteert uw recht op privacy en garandeert dat uw persoons- en bedrijfsgegevens op een vertrouwelijke en verantwoordelijke wijze zullen worden behandeld, overeenkomstig de richtlijnen uit de Algemene Verordening Gegevenbescherming (AVG).

Disclaimer
Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 7.950.000 kosten koper
Huurprijs
€ 45 per vierkante meter per jaar
Oorspronkelijke vraagprijs
€ 8.750.000 kosten koper
Oorspronkelijke huurprijs
€ 825.000 per jaar
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Bedrijfshal
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1981

Oppervlakten

Oppervlakte
4.601 m² (in units vanaf 903 m²)
Bedrijfshal oppervlak
4.601 m²
Vrije hoogte
7 m
Perceel
18.540 m² (in units vanaf 903 m²)

Indeling

Voorzieningen
Loading docks, overheaddeuren, krachtstroom, sprinkler, heater, toilet en pantry

Energie

Energielabel
B 1,06

Omgeving

Ligging
Bedrijventerrein
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 5000 m of meer en snelwegafrit op 5000 m of meer

Omgeving

Strijen Bedrijventerrein Bonaventura, Strijen

Ontdek locaties in de buurt

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Nijverheidstraat 2 -4

€ 45 /m²/jaar € 7.950.000 k.k.