Rijpwetering 1 3543 AT Utrecht

€ 110.000 /jr

Omschrijving

ALGEMEEN
Het bedrijfsgebouw is gerealiseerd op een mooie zichtlocatie in Utrecht langs de doorgaande weg Soestwetering hoek Rijpwetering en is gelegen op het bedrijventerrein “De Wetering”, direct tegenover “The Wall”. De bereikbaarheid met zowel het eigen als openbaar vervoer is derhalve uitstekend te noemen.

Het betreft een vrijstaand modern bedrijfsgebouw bestaande uit een bedrijfshal ten behoeve van opslag- en magazijnruimte alsmede kantoorruimte in drie bouwlagen, met ondergrond, erf en verhard buitenterrein met parkeerplaatsen.

Op de 2e verdieping is circa 823 m2 v.v.o. beschikbaar. Op de begane grond is een gemeenschappelijke wachtruimte voor bezoekers en een zit-/overleghoek. Daarnaast is er een gemeenschappelijke entree.
Het gebouw heeft een 50/50 bestemming.

Het vrijstaande gebouw is duurzaam energieneutraal gebouwd, met onder meer LED-verlichting, zonwerende Triple HR beglazing, zonnestroom-installatie met 400 zonnepanelen op het platte dak, verwarming en koeling door middel van luchtgekoelde warmtepompen, ventilatorconvectoren, en een luchtbehandelingskast met warmtewiel.

Op het bedrijventerrein “De Wetering” is een grote diversiteit aan ondernemingen. Voorbeelden van bedrijven/organisaties zijn het FNV, Domstede, Ekris Utrecht, GLS Nederland, Oracle, Capgemini Nederland en het St. Antonius Ziekenhuis. In 2009 is “The Wall” gerealiseerd, welke samen met de kenmerkende showroom “Louwman Exclusive Cars” is verwerkt in de geluidsmuur langs de A2. In het retail- en leisure centrum hebben zich grote winkelketens zoals de Media Markt, BCC, ToyChamp, Decathlon, AMAC en McDonald’s gevestigd.

Op circa 10 minuten loopafstand bevindt zich het Leidsche Rijn Centrum, het bruisende en kloppende hart van de wijk Leidsche Rijn, dat in mei 2018 is opgeleverd. Retailers als H&M, Mango, Jumbo Foodmarkt, Vero Moda, Hunkemöller en talloze andere ‘anchor tenants’ zoals MichaelPage International, inlumi, Basebuilder, Habion en Significant hebben er in 2018 hun deuren geopend. Van local hero tot internationale keten en van koffietentje tot tapasbar heeft Leidsche Rijn Centrum zich ontwikkeld tot een sfeervolle woon- en werkplek in een bijzonder stukje Utrecht.

BEREIKBAARHEID
Eigen vervoer:
Het bedrijventerrein “De Wetering” kenmerkt zich door de zeer goede bereikbaarheid via zowel de A2 (afrit 7) als de A12 op enkele autominuten afstand. Het bedrijventerrein is bijzonder centraal gelegen nabij verkeersknooppunt Oudenrijn, waar de rijkswegen A2 en A12 elkaar kruisen alsmede de A27 via de Zuilense Ring.

Openbaar vervoer:
Ook per openbaar vervoer is de locatie uitstekend te bereiken. Tegenover het gebouw aan de Soestwering bevindt zich de bushalte Rijpwetering met verbindingen naar het Utrecht CS, het NS-Station Leidsche Rijn, NS-Station Maarssen en Nieuwegein met buslijnen 11, 37, 48 en 138. NS-Station Leidsche Rijn is ook lopend bereikbaar, binnen circa 10 minuten.

VLOEROPPERVLAK
Voor de verhuur is beschikbaar totaal circa 823 m2 v.v.o op de 2e verdieping.

Genoemd metrage is inclusief de toedeling van de algemene en gemeenschappelijke ruimten.

PARKEERGELEGENHEID
Eigen parkeergelegenheid op het bijhorende parkeerterrein, in totaal zijn er 15 parkeerplaatsen beschikbaar.

Additionele parkeergelegenheid in de omgeving
“The Wall” geeft de mogelijkheid om (extra) parkeerplekken te huren. Uitsluitend van maandag t/m vrijdag. Parkeren op maaiveld (P4) is uitgesloten. De parkeergarage van “The Wall” is op circa 3 minuten loopafstand gelegen van het bedrijfsgebouw.

OPLEVERINGSNIVEAU
Het gehuurde wordt in nieuwbouw casco staat opgeleverd met onder andere:
• representatieve centrale hal met vide;
• sanitaire groep;
• wachtruimte met gastvrouw;
• lift;
• glasvezel;
• verwarming en koeling zijn aanwezig, in nader overleg tussen Verhuurder en Huurder;
• elektra middels zakgoten, nader te bepalen.

De huurder heeft keuze uit een plafondeiland van VRF-units en LED-verlichting met een industrieel plafond of een akoestisch systeemplafond.

De aansluiting en het verbruik van data- en telecommunicatievoorzieningen zijn niet in de huurprijs inbegrepen en dienen door Huurder zelf te worden verzorgd en betaald.

Een turnkey oplevering behoort, in overleg met de Verhuurder, ook tot de mogelijkheden. Aanvullend op de casco oplevering zal de ruimte worden voorzien van vloerafwerking, scheidingswanden en een pantry.

Glasvezel
Het gebouw beschikt over glasvezelinternet. Huurder is zelfverantwoordelijk voor de aanvraag van een glasvezelverbinding bij een provider.

ENERGIELABEL
Het nieuw te bouwen bedrijfsgebouw wordt voorzien van minimaal Energielabel A.

AANVAARDING
In overleg, 2 maanden na overeenstemming.

VOORWAARDEN EN CONDITIES

HUURPRIJS
Casco: € 110.000,00 per jaar.
Turnkey: € 130.000,00 per jaar.

Parkeerplaatsen:
€ 1.000,00 per parkeerplek per jaar.

“The Wall” parkeerplaatsen:
€ 1.500,00 per parkeerplek per jaar.

Genoemde bedragen te vermeerderen met omzetbelasting, prijspeil 2020.

BTW-HEFFING
Uitgangspunt is een met BTW belaste huurprijs. Indien een huurder niet voldoet aan de voor belaste verhuur gestelde criteria zal de huurprijs zodanig worden verhoogd dat het voor verhuurder ontstane financiële nadeel volledig wordt gecompenseerd.

HUURTERMIJN
In overleg.

HUURBETALING
De huur en het voorschot servicekosten, te vermeerderen met omzetbelasting, per kwartaal vooruit.

HUURPRIJSHERZIENING
Jaarlijks, voor het eerst 1 (één) jaar na huuringangsdatum, op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens het consumenten-prijsindexcijfer (C3PI), reeks voor alle huishoudens (2015 = 100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

SERVICEKOSTEN
€ 35,00 per m² per jaar, op basis van voorschot en nacalculatie, voor de navolgende leveringen en diensten, te vermeerderen met omzetbelasting:

• elektraverbruik inclusief vastrecht van de algemene ruimtes in het gebouw en de gehuurde ruimte;
• waterverbruik inclusief vastrecht;
• glasbewassing buitenzijde en binnen beglazing in de algemene ruimten;
• schoonmaak algemene ruimten;
• bedrijfsafvalcontainer, huur en afvoer;
• alarmmelding en beveiliging;
• telefoonkosten (liften, alarmopvolging).

Onderhoud en periodieke controle van:
• brandmeld-/ontruimingsinstallatie;
• liftinstallaties;
• elektrische installatie inclusief vervangen verlichting algemene ruimte;
• noodverlichting;
• veiligheidsinstallaties/blusmiddelen/ brandslanghaspels;
• overige installaties;

Bovenstaande lijst is niet limitatief. Verhuurder behoudt zich het recht voor genoemde leveringen en diensten en speciale voorzieningen uit te breiden of in te krimpen en het door Huurder te betalen aandeel in de kosten dienovereenkomstig te wijzigen.

ZEKERHEIDSSTELLING
Een bankgarantie of waarborgsom ter grootte van drie maanden huurpenningen en servicekosten, te vermeerderen met omzetbelasting. Deze bankgarantie dient te worden gesteld voor de sleuteloverdracht en dient te worden afgegeven door een in Nederland erkende en gevestigde bank-instelling, conform het standaard ROZ-model 2018.
Over een waarborgsom wordt geen rente vergoed.

HUUROVEREENKOMST
De op te stellen huurovereenkomst is conform de overeenkomst die door de Raad voor Onroerende Zaken in februari 2015 is vastgesteld en zoals gehanteerd wordt door de Nederlandse Vereniging van Makelaars NVM met de bijbehorende Algemene Bepalingen.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 110.000 per jaar
Oorspronkelijke huurprijs
€ 160 per vierkante meter per jaar
Servicekosten
€ 35 per vierkante meter per jaar (21% BTW van toepassing)
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Bedrijfshal
Mogelijke functie(s)
Kantoorruimte
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
Momenteel in aanbouw

Oppervlakten

Oppervlakte
411 m²
Bedrijfshal oppervlak
411 m²

Energie

Energielabel
Niet verplicht

Omgeving

Ligging
Bedrijventerrein en winkelcentrum
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 1000 m tot 1500 m en snelwegafrit op minder dan 500 m

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen
15 niet-overdekte parkeerplaatsen
Parkeerkosten
Vanaf € 1.000,- per parkeerplaats per jaar (21% BTW van toepassing)

Omgeving

Bedrijventerrein De Wetering, Utrecht

Ontdek locaties in de buurt

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Rijpwetering 1

€ 110.000 /jr