Columbusweg 8 5928 LC Venlo

€ 284.000 /jr

Omschrijving

Nieuw in portefeuille: 3.350 m² warehouse met 1.200 m² kantoren!

Dit multifunctionele bedrijfspand met onder meer omvattende bedrijfshallen, kantoorruimten, loadingdocks en omheind buitenterrein met parkeerplaatsen wordt te huur aangeboden.

Locatie:
Het pand is gesitueerd aan de Columbusweg 8 te Venlo op het bedrijventerrein "Trade Port West". "Trade Port West" ligt in het wigvormige gebied dat wordt begrensd door de Sevenumseweg en de spoorlijn Venlo-Eindhoven. De A67 doorsnijdt het bedrijventerrein en op- en afritten ontsluiten het terrein ter hoogte van de kruising van de A67 met de Sevenumseweg. In de directe omgeving zijn onder andere gevestigd: Geodis CL, KLG Europe, UPS en Office Depot.

Bereikbaarheid:
Het object is in de directe nabijheid gelegen van de autosnelweg A-67 van Venlo naar Eindhoven en met een goede verbinding met de A-73 en derhalve uitstekend bereikbaar. In de nabije omgeving is een bushalte op loopafstand gesitueerd. Hierdoor is het object zowel met de auto als met openbaar vervoer uitstekend te bereiken.

Object:
Het bedrijfspand is in 2005 gerealiseerd en bestaat momenteel uit een semi-vrijstaand kantoorgebouw met daarachter een bedrijfshal met een aantal inpandige kantoren en geheel omheind buitenterrein met 61 parkeerplaatsen. Op korte termijn wordt gestart met de ontwikkeling van de warehouse van circa 2.240 m² met 4 loadingdocks en 17 extra parkeerplaatsen op eigen terrein.

Het bestaande semi-vrijstaand kantoorgebouw bestaat uit 2 lagen met een totaal oppervlak van circa 987 m² aan kantoorruimten.  Hier is op de begane grond een kantine gerealiseerd, de eerste verdieping biedt ruimte aan een pantry, gekoelde server ruimte en de technische ruimte. De bedrijfshal is middels een gangentracé te bereiken. Op de begane grond is een tweede kantine aanwezig en eigen ingang met baliefunctie. De kantoorruimtes op de 1e verdieping van de bedrijfshal zijn ook bereikbaar middels het gangentracé en daarnaast nog middels een stalen trap vanuit de bedrijfshal. De bedrijfshal is v.v. van klimaatbeheersing (15-25 graden) en koelcel. Het tochtportaal voorkomt dat het binnenklimaat bij laden en lossen
wordt beïnvloed. Het pand is uitermate geschikt voor Good Distribution Practices.

De bedrijfsruimte heeft een vrije hoogte van circa 6 m¹, een gevlinderde betonvloer met een vloerbelasting van 2500 kg/m², meerdere krachtstroomaansluitingen, diverse lichtstraten en een elektrische overheaddeur.

Het buitenterrein is geheel omheind, voorzien van verlichting en wordt ontsloten middels een schuifpoort.

Op korte termijn wordt gestart met de bouw van de warehouse van circa 2240 m². Deze wordt geschakeld aan de bestaande bedrijfsruimte op het achtergelegen stuk terrein. De warehouse wordt v.v. een gevlinderde betonvloer, 4 loadingdocks en 3 geïsoleerde overheadpoorten. De hal wordt opgetrokken uit een staalconstructie met gevels uit geïsoleerde sandwichpanelen in antraciet met geïsoleerde betonplinten en een dak van geprofileerde dakplaten afgewerkt met een bitumineuze dakbedekking. De vrije hoogte van de warehouse bedraagt circa 12 m¹.

Oppervlakten:
Kantoorruimte
Begane grond : circa 496 m²
Eerste verdieping : circa 491 m²

Bedrijfsruimte
Begane grond : circa 946 m²
Kantoorruimte
Begane grond : circa 46 m²
Eerste verdieping : circa 174 m²

Totaal : circa 2.153 m²

Uitbreiding:
Warehouse: 2.440 m²

Voorzieningen:
Het object beschikt momenteel onder andere over de navolgende voorzieningen:

Kantoorruimte:
- systeemplafond voorzien van TL-inbouwarmaturen;
- wandkabelgoten;
- per kantoor regelbare airconditioning;
- elektrische zonwering;
- geavanceerd beveiligingssysteem;
- vloerbelasting 500 kg./m²;
- diverse pantry’s;
- gescheiden toiletgroepen;
- kantine;
- brandslanghaspels;
- poederblussers.

Bedrijfsruimte:
- vrije hoogte van circa 6 meter;
- gevlinderde betonvloer met vloerbelasting van 2.500 kg./m²;
- direct gestookte heaters met separate verspreidingsventilatoren;
- diverse krachtstroomaansluitingen;
- brandslanghaspels;
- poederblussers;
- TL-opbouwarmaturen;
- lichtstraten;
- elektrische overheaddeur.

Bestemmingsplan:
Het vigerend bestemmingsplan is: “Trade Port west-oost” met de enkelbestemming “Bedrijventerrein” en de functieaanduidingen “bedrijf tot en met categorie 1 uitgesloten”, “bedrijf tot en met categorie 4” en “specifieke vorm van bedrijventerrein transport en logistiek”.

Bijzonderheden:
Klimaatbeheersing (15-25 graden).
Koelcel aanwezig.
Geschikt voor Good Distribution Practices.
Verwachte oplevering van de warehouse met loadingdocks is medio 2021.

Huurgegevens
Huurprijs: € 284.000,- per jaar, te vermeerderen met de geldende BTW;
Huurtermijn: 5 + 5 jaar
Bankgarantie: ter grootte van drie maanden huur, inclusief BTW.
Huurbetaling: per drie maanden vooruit te voldoen.
Opzegtermijn: 6 maanden.
Huurcontract: als uitgangspunt voor de huurovereenkomst kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW, wordt het model gebruikt zoals opgemaakt door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ), februari 2015.
Indexering: jaarlijks, op basis van het maandprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex CPI reeks CPI Alle Huishoudens (2015=100, dan wel meest recente tijdsbasis), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
BTW: indien huurder niet aan het ”90%-criterium” (aandeel belaste prestaties) voldoet, zal er van rechtswege sprake zijn van omzetbelasting vrijgestelde verhuur. Alsdan wordt de overeengekomen kale huurprijs, exclusief omzetbelasting, zodanig verhoogd, dat het voor verhuurder ontstane financiële nadeel wordt gecompenseerd.

De vermelde informatie is van algemene aard en is niet meer dan een uitnodiging om in onderhandeling te treden. De informatie is met zorg samengesteld en uit ons inziens betrouwbare bron afkomstig. Ten aanzien van de juistheid ervan kunnen wij echter geen aansprakelijkheid aanvaarden. Eventueel bijgevoegde tekeningen zijn ter indicatie en kunnen afwijken van de werkelijke situatie. Voorts behouden wij het recht voor dat onze opdrachtgever zijn goedkeuring dient te verlenen aan een mogelijke transactie met de ontvanger van deze informatie.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 284.000 per jaar
Aangeboden sinds
5 maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Bedrijfshal
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
2005

Oppervlakten

Oppervlakte
4.550 m²
Bedrijfshal oppervlak
3.350 m²
Kantoor oppervlak
1.200 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen
Voorzieningen
Airconditioning, mechanische ventilatie, lichtstraten, loading docks, overheaddeuren, krachtstroom, betonvloer, sprinkler, heater, toilet, pantry, inbouwarmaturen en te openen ramen

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Bedrijventerrein

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen
78 niet-overdekte parkeerplaatsen

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Columbusweg 8

€ 284.000 /jr