• Verhuurd

Havinghastraat 66 K 1817 DA Alkmaar

€ 925 /mnd

Verhuurgeschiedenis

Aangeboden sinds
10 juni 2022
Verhuurdatum
1 december 2022
Looptijd
5½ maand

Omschrijving

Gevestigd op een modern, hoogwaardig en goed te bereiken locatie op bedrijventerrein de “Viaanse Molen” bieden wij u een of meerdere functionele, flexibel in te delen bedrijfsunits aan. Het is mogelijk om een bedrijfsruimte van ca. 92 m2 te huren maar ook om uit te breiden naar ca. 184 m2. De units zijn gelegen op het Blocks Small Business Parks Alkmaar waar in totaal 14 bedrijfsunits gesitueerd zijn.

Alle units zijn uitgevoerd met een overheaddeur en hebben raampartijen op de verdieping. Hierdoor kan de begane grond gebruikt worden als productie en/of showroom ruimte en biedt de verdieping de mogelijkheid voor overige bedrijfsdoeleinden zoals kantoor. Tevens zijn de bedrijfsruimten goed bruikbaar voor opslag, archief, productiewerk, stalling van auto/busje, etc.

De bedrijfsunits zijn zoveel mogelijk duurzaam en energiezuinig ontwikkeld. Uitgangspunt daarbij is een energielabel A.
Om deze ambitie te realiseren zijn de units gasloos en energie zuinig gerealiseerd.

Indeling:

Terrein
Vanaf de N245 rijdt u gemakkelijk richting het afgesloten terrein van Blocks Small Business Parks Alkmaar. Hier treft u een poort met daarvoor de brievenbussen en het bel- en intercomsysteem. U rijdt vervolgens door en parkeert uw auto op een van de parkeerplaatsen voor de bedrijfsruimte.

Bedrijfsruimte
De begane grond is bereikbaar vanaf het binnenterrein via de overheaddeur of via de loopdeur. De begane grondvloer is als geïsoleerde in het werk gestorte of prefab voorziene betonnen vloer uitgevoerd met een isolatiewaarde 3,5 m2 K/W. De maximale toegestane vloerbelasting is 1.000kg/m². De verdiepingsvloer is uitgevoerd in een staalplaat-/betonvloer. De maximale toegestane vloerbelasting is 500kg/m². De trap naar de verdieping is een vurenhouten trap voorzien van een leuning. De units zijn voorzien van een glasvezelaansluiting waardoor een snelle, stabiele en schaalbare verbinding wordt geboden.

De unit is voorzien van een pantry en separaat toilet.

Parkeren:
Parkeren kan op een van de parkeerplaatsen voor de deur en tevens is er voldoende parkeergelegenheid in de directe omgeving.

Ligging en bereikbaarheid:
De bedrijfsunits zijn gevestigd op bedrijventerrein de Viaanse Molen, in het noordwesten van Alkmaar. De locatie is strategisch gekozen, met de ligging langs de N9 richting Den Helder, waar zowel doorgaand als bestemmings-verkeer gemakkelijk komt. Ook met het openbaar vervoer is het terrein goed bereikbaar, met een bushalte op loopafstand en het treinstation van Alkmaar op slechts 1,5 km afstand.

Bedrijventerrein de Viaanse Molen
Bedrijventerrein de Viaanse Molen is een fraai en sfeervol bedrijventerrein. Het gebied, bestaande uit 2,5 hectare, is geschikt voor kantoren en dienstverlening in het centrale gedeelte en lichte bedrijvigheid in het zuidelijke deel. De Viaanse Molen is ontwikkeld voor bedrijven in de milieucategorieën 1 t/m 3. De combinatie van kleinschalige kantoren met gezellige bedrijvigheid is ook representatief voor de uitstraling van de bedrijfsunits

Oppervlakten:
Begane grond: ca. 46 m²
1e verdieping: ca. 46 m2

Eventueel bestaat er in overleg met de verhuurder de mogelijkheid om twee units aan elkaar te koppelen en daardoor verdubbelen bovenstaande oppervlakten.

Opleveringsniveau:
In huidige staat, voorzien van:
- elektrische overheaddeur
- loopdeur
- toilet
- pantry

***********************************************************************************************
Uitgangspunten verhuurder met betrekking tot een vrijblijvende huuraanbieding:
***********************************************************************************************

1.Gehuurde
Havinghastraat 66J en/of Havinghastraat 66K te Alkmaar

2. Huurprijs
Vanaf €925,- exclusief btw per maand per bedrijfsruimte.

3. Huuringangsdatum
in overleg.

4. Huurperiode
In overleg.

5. Huurbetaling
Per maand vooruit

6. Huurprijsaanpassing
Ieder jaar op basis van het Consumenten Prijs Indexcijfer (CPI) Alle Huishoudens, zoals gepubliceerd door het CBS (2006=100), voor het eerst per datum 1 jaar na ingang huurovereenkomst.

7. Contractvoorwaarden
Huurovereenkomst op basis van het standaardmodel van de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ), zoals gehanteerd door de Nederlandse Vereniging van Makelaars in onroerend goed (NVM) inclusief aanvullende bepalingen van verhuurder.

8. Waarborgsom
Ter grootte van 3 maanden huur

9. BTW
De huurprijs is gebaseerd op het feit dat de huurder het gehuurde blijvend gebruikt of blijvend laat gebruiken voor doeleinden waarvoor een volledig of minimaal een in de Wet op de Omzetbelasting 1968 genoemd percentage recht op aftrek van de omzetbelasting op de voet van artikel 15 van de Wet op de Omzetbelasting 1968.

10. Servicekosten
De huurprijs is exclusief servicekosten. De servicekosten per unit bedragen €38,- exclusief btw per maand. Huurder wordt zelf contribuant van de Nutsleveranciers.

11. Bestemming gehuurde
Bij de gemeente Alkmaar valt de onroerende zaak in het vigerende bestemmingsplan: ‘Viaanse Molen‘, vastgesteld bij Raadsbesluit van 14 juni 2012.

Op grond van artikel 3 van dit bestemmingsplan is de enkelbestemming van de locatie: ‘Bedrijf‘.

De voor 'Bedrijf' aangewezen gronden zijn bestemd voor:
a. bedrijven en/of het uitoefenen van bedrijfsmatige activiteiten die staan vermeld in de categorieën 1 tot en met 3 van de Lijst van bedrijfsactiviteiten, met dien verstande dat inrichtingen die vallen onder het Besluit externe veiligheid inrichtingen (BEVI) niet zijn toegestaan;
b. bedrijfsgebonden kantoren tot maximaal 50% van het bruto vloeroppervlak per bedrijfsvestiging, met een maximum van 2000 m² bruto vloeroppervlak;
c. zelfstandige kantoren met een maximum van 750 m² bruto vloeroppervlak;
d. detailhandel als ondergeschikte nevenactiviteit, met inbegrip van webwinkels of postorderbedrijven, waarbij de functie gemaximaliseerd is tot 20% van het totale bruto vloeroppervlak met een maximaal winkelvloeroppervlak van 100 m2;
e. afgeschermde buitenopslag, voor zover achter de voorgevelrooilijn;
f. ter plaatse van de aanduiding 'bedrijfswoning' op de verbeelding, een bedrijfswoning;
g. ter plaatse van de aanduiding 'opslag' op de verbeelding, een opslagterrein;
h. ter plaatse van de aanduiding 'verkooppunt motorbrandstoffen met vulpunt lpg' op de verbeelding, een verkooppunt motorbrandstoffen met vulpunt lpg;
i. ter plaatse van de aanduiding 'bomenteelt' op de verbeelding, een boomkwekerij;
j. ter plaatse van de aanduiding 'kantoor' op de verbeelding, een kantoor;
k. ter plaatse van de aanduiding 'kas' op de verbeelding, een kas;
l. ter plaatse van de aanduiding 'specifieke vorm van bedrijf - grindstortplaats' op de verbeelding, een grindstortplaats;

met de daarbijbehorende:

m. bouwwerken;
n. erven;
o. parkeervoorzieningen;
p. nutsvoorzieningen;
q. ontsluitingswegen;
r. voet- en rijwielpaden;
s. waterlopen en waterpartijen;
t. groenvoorzieningen.

Bovengenoemde gegevens zijn verkregen via de website Ruimtelijkeplannen.nl op 9 juni 2022. Voor meer informatie aangaande de bestemming verwijzen wij u naar bovengenoemde website. Bij twijfel over het toestaan van uw bedrijfsvoering adviseren wij u zelf contact op te nemen met de Gemeente Alkmaar.

12. Wijze van oplevering
in overleg met verhuurder.

13. Voorbehoud
Goedkeuring en gunning eigenaar.

14. Energielabel
Van het aangeboden object is geen energielabel beschikbaar.

15. Aanvullende bepalingen

Aanpassingen:
Veranderingen in het gehuurde in overleg met verhuurder.

Onderverhuur:
Onderverhuur is niet toegestaan.

Bezichtiging
U bent uiteraard van harte welkom! De beste indruk van deze bedrijfsunit krijgt u natuurlijk tijdens een bezichtiging. Wij proberen onze bezichtigingen altijd in samenspraak met verhuurder, huurder en u als kijker te plannen en nemen ruim de tijd, zodat u op uw gemak het pand kunt bekijken.

Courtage:
LEYGRAAF Makelaars behartigt de belangen van de verhuurder. Als huurder bent u ons derhalve geen courtage verschuldigd.

Disclaimer:
Alle door Leygraaf en de verhuurder verstrekte informatie moet uitsluitend gezien worden als een uitnodiging tot nader overleg c.q. tot het uitbrengen van een voorstel. Hoewel gestreefd is naar een zo zorgvuldig mogelijke weergave van de beschikbare gegevens, moet ervan worden uitgegaan dat bovenstaande slechts indicatief is.
De gegevens (bedragen, jaartallen, omschrijvingen, etc.) kunnen zijn verkregen door mondelinge overdracht waardoor wij niet instaan voor de volledigheid hiervan op deze website. Een kandidaat-huurder heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem van belang zijn. Daarom adviseren wij om u door een eigen NVM-makelaar bij te laten staan.

Onze opdrachtgever stelt uitdrukkelijk dat een overeenkomst niet eerder tot stand komt dan nadat niet alleen over de hoofdzaken maar ook over de details (zoals oplevering etc.) overeenstemming is bereikt.

Alle onderhandelingen die worden gevoerd zijn onder voorbehoud goedkeuring en toestemming eigenaar. Door LEYGRAAF Makelaars, wordt geen aansprakelijkheid aanvaard, behoudens voor zover de door ons verplicht afgesloten beroepsaansprakelijkheidsverzekering in voorkomend geval aanspraak op een uitkering geeft.

Voor verdere informatie of voor het maken van een afspraak bent u altijd welkom bij:
LEYGRAAF Makelaars
Kennemerstraatweg 67
1814 GC Alkmaar

0725114318

Kenmerken

Overdracht

Laatste huurprijs
€ 925 per maand
Servicekosten
€ 38 per maand (21% BTW van toepassing)
Aangeboden sinds
10 juni 2022
Status
Verhuurd
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Bedrijfshal
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
2020

Oppervlakten

Oppervlakte
92 m²
Bedrijfshal oppervlak
92 m²
Draagvermogen
500 kg/m²

Indeling

Voorzieningen
Overheaddeuren, krachtstroom, betonvloer, toilet en pantry

Energie

Energielabel
Niet verplicht

Omgeving

Ligging
Bedrijventerrein, kantorenpark en perifere detailhandelsvestigingen
Bereikbaarheid
Bushalte op 1500 m tot 2000 m, NS Intercitystation op 1500 m tot 2000 m en snelwegafrit op minder dan 500 m

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.