• Verhuurd

Merwedestraat 48 p 3313 CS Dordrecht

€ 173.190 /jr

Verhuurgeschiedenis

Aangeboden sinds
2 april 2020
Verhuurdatum
10 juli 2020
Looptijd
3 maanden

Omschrijving

Algemeen
Beschikbaar voor verhuur is een uiterst representatieve bedrijfs- / opslagruimte, ter grootte van ca. 1.801 m², die is voorzien van een turn key kantoorruimte en een groot verhard en volledig afsluitbaar buitenterrein ter grootte van ca. 2.213 m².

Het betreft een jong en modern complex, dat in 2017 voor het eerst in gebruik genomen is. De locatie waar het complex ontwikkeld is, is in de gemeente Dordrecht en omstreken bekend als de locatie waar vroeger de “LIPS” fabriek gevestigd was.

De bedrijfsruimte beschikt over een gunstige vrije hoogte van ca. 8,85 m, beschikt over een zware vloerbelasting en is voorzien van een tweetal bovengemiddeld brede overheaddeuren (7 m breed). Daarmee is de hal optimaal toegankelijk. De bedrijfsruimte is door de aanwezigheid van een kraanbaanvoorbereiding in één van de compartimenten, optimaal geschikt voor o.a. lichte constructiewerkzaamheden. Rondom het gebouw is het complex voorzien van een volledig verhard en afgesloten buitenterrein. Het buitenterrein kan worden aangewend voor zowel opslag- als voor parkeerdoeleinden.

De kantoorruimte van het complex is op de eerste verdieping aan de waterzijde gesitueerd, waardoor u vanuit het volledige kantoor een schitterend uitzicht heeft over de rivier. De entree bevindt zich aan de waterzijde op de begane grond. De verdieping is bereikbaar middels een trapopgang. De kantoorruimte beschikt over een grote open kantoortuin en een drietal kantoorvertrekken / vergaderkamers. De kantoorruimte bevindt zich in een turn key staat. Op de begane grond is een grote kantineruimte gesitueerd, alsmede sanitaire voorzieningen ten dienste aan de bedrijfsruimte.

Het complex is gelegen aan de Merwedestraat in Dordrecht, één van de hoofdontsluitingswegen naar het centrum van Dordrecht, vanuit de oostkant van de stad. Aan de Merwedestraat is een keur aan bedrijven gevestigd, van transportbedrijven tot scheepsbouwbedrijven en van fast fitters tot een cluster van een tweetal grootschalige supermarkten i.c.m. een grote kringloopwinkel.

Onderhavig object maakt onderdeel uit van de eerste fase van de herontwikkeling van het voormalige Lips terrein. Deze fase bestond uit de ontwikkeling van één bouwmassa, die bestaat uit een drietal te verhuren eenheden.

Wat de beschikbare bedrijfsruimte uniek maakt in zijn soort, is dat:

- de bedrijfsruimte deels is voorzien van een kraanbaan voorbereiding t.b.v. een bovenloopkraan;
- de bedrijfsruimte is uitgevoerd met een tweetal extra brede overheaddeuren die maken dat de hal optimaal benaderbaar is;
- de bedrijfsruimte is voorzien van een uiterst gunstige vloerbelasting (ca. 3.000 kg. per m²);
- de bedrijfsruimte is voorzien van een gunstige vrije hoogte van ca 8,85 m;

Al deze eigenschappen maken dat het object ideaal geschikt is voor vele gebruiksdoeleinden en met name voor productie- / en constructie werkzaamheden, alsmede voor opslagdoeleinden.

Binnen het complex zijn verschillende type bedrijven gevestigd, te weten een tweetal handelsbedrijven, een staalbedrijf, een fast fitter en een bedrijf dat is gespecialiseerd in de productie van medische hulpmiddelen.

Kadastrale aanduiding
Gemeente Dordrecht, sectie I nummer 2657, gedeeltelijk.

Indeling
Ca. 193 m² Kantoor- / secundaire ruimte verdeeld over de begane grond en de eerste verdieping. Op de begane grond is de entree met trapopgang naar de eerste verdieping gesitueerd, alsmede een toilet en urinoir die toegankelijk zijn vanuit de bedrijfsruimte. Op de verdieping zijn twee kantoorruimtes gesitueerd, een open kantoortuin, een vergaderruimte, een pantry en een dames- en herentoilet met gezamenlijk voorportaal;

Ca. 1.801 m² Bedrijfs- / opslag ruimte gelegen op de begane grond, voorzien van een tweetal brede overheaddeuren, een tweetal loopdeuren en in een deel van de bedrijfsruimte is een kraanbaanvoorbereiding aanwezig. Ingebouwd in de bedrijfsruimte is een kantineruimte gesitueerd. Een deel van de bedrijfsruimte is afgescheiden middels een stalen hekwerk v.v. een stalen draaipoort;

Ca. 2.213 m² Verhard en omheind buitenterrein.

Alle hierboven genoemde oppervlakten van de bebouwing zijn gebaseerd op een NEN 2580 meetrapportage, opgesteld door Evion Bouwconsult B.V. d.d. 15 augustus 2019 en kunnen worden aangemerkt als verhuurbare vloeroppervlakten conform NEN 2580.

Onder- danwel overmaat van het metrage zal nimmer (kunnen) leiden tot enige verrekening van de huurprijs en/of eventuele kosten bijkomende leveringen en diensten, tijdens de periode van deze huurovereenkomst met inbegrip van eventuele verlenging(en) hiervan.

Voorzieningen
Het object zal (schoon en ontruimd) worden opgeleverd in de huidige staat met onder andere de volgende voorzieningen:

Kantoorruimte
• Vloerbelasting van de kantoorruimte ca. 400 kg/m²;
• Verlaagd systeemplafond met ingebouwde Led-verlichting;
• Afgewerkte wanden;
• Vloerbedekking en scheidingswanden*;
• Kabelgoten v.v. elektra- en data* aansluitpunten;
• Verwarming middels CV welke is gekoppeld aan radiatoren;
• Koeling middels plafond unit airconditioning*;
• Mechanische ventilatie;
• Dames- en herentoilet en urinoir v.v. een gezamenlijk voorportaal met handwasbak;
• Kantineruimte op de begane grond v.v. pantry;
• Aansluiting op gas, water en elektra;
• Vluchtroute aanduiding;
• Brandslanghaspel;
• Handbrandblusser;

Bedrijfsruimte
• Vloerbelasting ca. 3.000 kg/m²;
• Twee elektrisch bedienbare overheaddeuren ter grootte van ca. 7 m x 5 m (bxh);
• 1 loopdeur;
• Verwarming middels heaters;
• Downstreamers;
• Aansluiting op gas, water en elektra;
• Brandblusmiddelen;
• Lichtstraten in het dak;
• Kraanbaanvoorbereiding in één van de compartimenten met een hijsvermogen van 5 ton;
• Vrije hoogte van ca. 8,85 m¹;
• Vluchtroute aanduiding;
• Aanrijdbeveiliging;
• Kleedruimte v.v. stalen wastrog;
• Toilet v.v. handwasbak en separate urinoir v.v. handwasbak;
• Lichtstraten in het dak t.b.v. daglichttoetreding;
• Krachtstroomaansluiting (3 x 250 A);

Buitenterrein
• Volledig verhard buitenterrein;
• Terreinverlichting;
• Omheind met hekwerk;
• Toegankelijk middels een elektrisch bedienbare stalen schuifpoort;

De met een sterretje (*) gearceerde voorzieningen zullen “om niet” aan huurder ter beschikking worden gesteld. Huurder mag dus gebruik maken van deze voorzieningen, doch deze voorzieningen behoren niet tot het gehuurde. Verhuurder staat niet in voor de werking van deze voorzieningen. Eventuele vervanging of onderhoud van deze voorzieningen is geheel voor rekening van huurder.

Huurprijs
€ 173.190,00 per jaar.

Bovengenoemde huurprijs is exclusief BTW, servicekosten en BTW over de servicekosten.
Huur te voldoen bij vooruitbetaling per maand / per kwartaal.

Huurprijsaanpassing
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na datum huuringang, op basis van de wijziging van het prijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-Alle Huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Huurtermijn
5 jaar met verlengingsperioden van telkens 5 jaar.

Opzegtermijn
Wederzijdse opzegtermijn van twaalf maanden tegen het einde van een huurperiode.

Omzetbelasting
Het uitgangspunt is dat Huurder het gehuurde voor tenminste het bij Wet vastgestelde of nader vast te stellen minimumpercentage blijvend zal gebruiken voor prestaties die recht geven op aftrek van omzetbelasting, zodanig dat met de ondertekening van de huurovereenkomst zal worden geopteerd voor belaste (ver-)huur. Indien Huurder na de huuringangsdatum niet of niet meer aan dit uitgangspunt kan voldoen, zal de huurprijs worden verhoogd, zodanig dat Verhuurder wordt gecompenseerd voor de gevolgen van het vervallen van de mogelijkheid van het verrekenen van omzetbelasting.

Bijkomende kosten
Meer informatie m.b.t. de bijkomende kosten treft u in de te downloaden brochure.

Zekerheidsstelling
Een bankgarantie of waarborgsom ter grootte van een betalingsverplichting van drie maanden, inclusief BTW.

Huurovereenkomst
Standaard huurovereenkomst kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW, vastgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) in februari 2015, naar het model van Verhuurder.

Bestemmingsplan
Meer informatie m.b.t. het bestemmingsplan treft u in de te downloaden brochure.

Energielabel
Het energielabel wordt bij verhuur als bijlage bij de huurovereenkomst opgenomen.

Datum van oplevering
In overleg.

Privacy
Ooms respecteert uw recht op privacy en garandeert dat uw persoons- en bedrijfsgegevens op een vertrouwelijke en verantwoordelijke wijze zullen worden behandeld, overeenkomstig de richtlijnen uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Disclaimer
Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

Kenmerken

Overdracht

Laatste huurprijs
€ 173.190 per jaar
Servicekosten
€ 2 per vierkante meter per jaar (21% BTW van toepassing)
Aangeboden sinds
2 april 2020
Status
Verhuurd

Bouw

Hoofdfunctie
Bedrijfshal
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
2017

Oppervlakten

Oppervlakte
1.994 m²
Bedrijfshal oppervlak
1.801 m²
Kantoor oppervlak
193 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag

Energie

Energielabel
Niet verplicht

Omgeving

Ligging
Bedrijventerrein
Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.