• Verhuurd

Vlietweg 1-3 4791 EZ Klundert

€ 4.500 /mnd

Verhuurgeschiedenis

Aangeboden sinds
20 februari 2020
Verhuurdatum
14 augustus 2020
Looptijd
5½ maand

Omschrijving

Algemeen
Beschikbaar voor verhuur is deze bedrijfshal met kantoorruimte gelegen tegen het Industrieterrein Moerdijk. De bedrijfshal bevindt zich centraal gelegen tussen Rotterdam en Antwerpen, nabij de snelwegen A17, A16 en A 59.

Het complex bestaat uit een buitenterrein, een bedrijfshal met twee loadingdocks en twee overheaddeuren, alsmede een kantoorruimte.

Het haven- en industrieterrein Moerdijk (totaal bruto 2.600 ha) ligt aan het Hollands Diep. Het heeft een strategische ligging tussen de mainports Rotterdam en Antwerpen en biedt maar liefst vier vervoersmodaliteiten: water (zee en binnenwater), weg (A16/A17), spoor en buisleiding. Deze combinatie maakt het haven- en industrieterrein Moerdijk logistieke hotspot bij uitstek. Ruim 400 bedrijven doen zaken vanuit het haventerrein. Van grote chemische ondernemingen tot logistiek dienstverleners en bedrijven in de maakindustrie. Het haven- en industrieterrein Moerdijk is ingedeeld in een zestal deelparken: Industrial Park, Distriboulevard & Tradepark, Seaport, Ecopark, Servicepoint en Logistiek Park.

Kadastrale aanduiding
Gemeente Zevenbergen, gemeente Klundert, sectie B, nummer 1772.

Indeling
Ca. 1.130 m² bedrijfsruimte bestaande uit een tweetal compartimenten die intern geschakeld zijn, voorzien van twee overheaddeuren en twee loadingdocks.

Ca. 125 m² kantoorruimte verdeeld over de begane grond en de eerste verdieping, bestaande uit twee kantoorvertrekken, een keuken en sanitaire voorzieningen;

Ca. 1.350 m² buitenterrein voorzien van stelconplaten (is optioneel).

Bedrijfsruimte is in 2019 voorzien van een nieuw dak. De bedrijfsruimte bestaat uit twee met elkaar gekoppelde ruimtes, waarvan het kleinere deel een plat dak heeft en de grotere loods een schuine kap.

Voormelde oppervlakten zijn indicatief berekend aan de hand van opname ter plaatse, op basis van plattegrondtekeningen en informatie verkregen via oppervlakten zijn zo secuur mogelijk vastgesteld, doch mogen niet worden aangemerkt als verhuurbare oppervlakte zoals gedefinieerd door het Nederlands Normalisatie-instituut in bijlage B van NEN 2580.

Voorzieningen
Het object zal vrij van huur en gebruik (schoon en ontruimd) worden opgeleverd in de huidige staat met onder andere de volgende voorzieningen:

Bedrijfsruimte:
- Krachtstroomaansluiting;
- Overheaddeur (ca. 3,80 B x 4,00 H) met inloopdeur;
- Hoogte onder het spant ca. 4,30 m in het kleinere deel van de hal;
- Doorgang naar grote deel hal;
- Twee overheaddeuren (ca. 3,10 B x 3,00 H)
- Dockshelter v.v. dockleveler;
- Twee elektrisch bedienbare overheaddeur ( 6,10 B x 5,95 H)
- Een deel van de bedrijfsruimte is voorzien van lichtstraten;
- Een deel van de bedrijfsruimte is voorzien van golfplaten (hier worden nieuwe, dichte platen voorgezet);
- Vloerbelasting is onbekend;
- Brandslanghaspels;
- Verwarming middels heaters (NB deze zijn thans losgekoppeld en niet werkend);
- Separate inloopdeur.

Kantoorruimte:
- Entree met doorgang naar kantine;
- Pantry uitgerust met boiler, onder- en bovenkasten;
- Entreebalie met loket;
- Herentoilet met urinoir;
- Damestoilet voorzien van wasbakje;
- Pantry op de eerste verdieping;
- Kantoorruimte deels voorzien van vloerbedekking, deels linoleum;
- Verwarming middels CV gekoppeld aan radiatoren;
- Warmwatervoorziening deels middels CV combiketel en deels middels close in boiler;
- Alarminstallatie voorzien van bewegingsmelders*;
- Systeemplafond voorzien van ingebouwde verlichtingsarmaturen in de kantoorruimte op de verdieping. De begane grond is voorzien van opbouwverlichting;
- Kozijnen voorzien van dubbele beglazing;

Buitenterrein:
- Verhard buitenterrein deels middels klinkerbestrating en deels middels stelcon platen;
- 2 elektrisch bedienbare schuifpoorten;
- Het gehele buitenterrein is omheind;
- Terreinverlichting;
- Ruime parkeergelegenheid.

De met een * gearceerde voorzieningen worden in geval van verhuur om niet aan een nieuwe huurder ter beschikking gesteld, oftewel een nieuwe huurder mag gebruik van maken van deze voorzieningen, doch ze behoren niet tot het gehuurde. Vervanging en onderhoud komt volledig voor rekening van de huurder.

Huurprijs
Huurprijs kantoor- en bedrijfsruimte: € 4.500,-- exclusief BTW en servicekosten, te voldoen bij vooruitbetaling per maand of kwartaal.
Huurprijs buitenterrein: € 16,50 per m² per jaar.

Huurprijsaanpassing
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na datum huuringang, op basis van de wijziging van het prijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-Alle Huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Huurtermijn
Vijf jaar met verlengingsperioden van vijf jaar, kortere huurtermijn is bespreekbaar.

Omzetbelasting
Ingevolge artikel 11, lid 1, sub B van de Wet Omzetbelasting zullen verhuurder en huurder in de huurovereenkomst een verklaring ondertekenen op grond waarvan zij opteren voor belaste verhuur.

Uitgangspunt is dat huurder het gehuurde voor tenminste het bij Wet vastgestelde of nader vast te stellen minimumpercentage zal of blijvend zal gebruiken voor prestaties die recht geven op aftrek van omzetbelasting, zodanig dat kan worden geopteerd voor belaste (ver-)huur. Huurder zal zich zoveel als in zijn vermogen ligt inspannen om ervoor te zorgen dat niet van dit uitgangspunt wordt afgeweken.

Indien huurder niet of niet meer aan dit uitgangspunt kan voldoen, zal de huurprijs worden verhoogd, zodanig dat verhuurder wordt gecompenseerd voor de gevolgen van het vervallen van de mogelijkheid om te opteren voor met omzetbelasting belaste huur.

Bijkomende kosten
Uitgangspunt is dat huurder zelf leveringscontracten sluit met nutsbedrijven voor de levering van gas, water en elektra.

Bovenop de periodiek verschuldigde huurprijs worden geen servicekosten in rekening gebracht. Alle leveringen en diensten komen geheel en al voor rekening van huurder.

Zekerheidsstelling
Een bankgarantie ter grootte van een betalingsverplichting van drie maanden, inclusief BTW.

Huurovereenkomst
Standaard huurovereenkomst kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW, vastgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) in februari 2015.

Bestemmingsplan
Bij de gemeente Moerdijk valt de onroerende zaak in het vigerende bestemmingsplan "Bedrijventerrein De Schans" te Klundert, vastgesteld bij Raadsbesluit van 13 november 2008.

De omschrijving van de bestemming van dit perceel volgens dit bestemmingsplan is: "Bedrijfsdoeleinden’.

Deze bestemming houdt in dat het perceel bebouwd en gebruikt mag worden door industriële en ambachtelijke bedrijven voorkomende in de categorie 1 t/m 3;

De bovenstaande en in de bijlage verstrekte gegevens, betreffende de bestemming zijn gedownload via de internetsite per toestandsdatum juni 2019.

Energielabel
Energielabel wordt bij verhuur bij de huurovereenkomst als bijlagen opgenomen.

Datum van oplevering
In overleg.

Wijze van oplevering
In huidige staat.

Disclaimer
Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

Kenmerken

Overdracht

Laatste huurprijs
€ 4.500 per maand
Aangeboden sinds
20 februari 2020
Status
Verhuurd

Bouw

Hoofdfunctie
Bedrijfshal
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1977

Oppervlakten

Oppervlakte
1.255 m²
Bedrijfshal oppervlak
1.130 m²
Kantoor oppervlak
125 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag
Voorzieningen
Lichtstraten, overheaddeuren, krachtstroom en heater

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar
Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.