• Verhuurd

Engelandweg 51 4389 PC Ritthem

€ 285.000 /jr € 3.250.000 k.k.

Verhuurgeschiedenis

Aangeboden sinds
4 juni 2018
Verhuurdatum
13 september 2022
Looptijd
51 maanden

Omschrijving

Te koop /Te huur
Op een zeer goed bereikbare locatie in de haven van Vlissingen-Oost gelegen opslaghal met kantoorruimte en buitenterrein. Naastgelegen bedrijven zijn o.a. Cobelfret, Overlasko Konstruktie BV, Istimewa Elektro, ASK Romein en Vopak Terminal Vlissingen BV. Het geheel is gelegen op eigen grond en derhalve is er geen erfpachtcanon van toepassing. Het terrein is volledig omheind middels hoogwaardig hekwerk, 2 rolpoorten en voorzien van camera-beveiliging. Aan de voorzijde een parkeerterrein voor bezoekers en personeel. Er is een kantoorruimte op de begane grond en de eerste verdieping met onder meer personeelsvoorzieningen (totaal circa 402 m2 BG en circa 402 m2 verdieping). De hal is totaal ruim 5.000 m2 groot en kent een grote vrije overspanning. Aan de achterzijde op het terrein is nog een opslagruimte van circa 336 m2. De vloer kan geheel vlak opgeleverd worden. Het terrein is verhard met asfalt. Het totale perceel is 16.175 tot 20.571 m2 groot, afhankelijk de gevraagde ruimte.

Bereikbaarheid en ligging
Het pand is gelegen op het bedrijventerrein van Vlissingen-Oost, welke een uiterst goede verbinding heeft met de A58 en de Westerscheldetunnel. Daarnaast zijn er voldoende kadefaciliteiten in de nabije omgeving en is vervoer per trein in het gebied eveneens mogelijk.

Bestemming
Bestemmingsplan Zeehaven- en industrieterrein Sloe 2017, d.d. 2 augustus 2017, gemeente Vlissingen.
De voor 'Bedrijventerrein - Zeehaven' aangewezen gronden zijn bestemd voor:
-ter plaatse van de aanduiding 'bedrijf tot en met categorie 5.2': bedrijfsactiviteiten voor zover die voorkomen in ten hoogste categorie 5.2 van de bij deze regels behorende Staat van Bedrijfsactiviteiten gezoneerd industrieterrein;
-bij deze bestemming behorende voorzieningen, zoals: andere bijbehorende voorzieningen waaronder begrepen nutsvoorzieningen; geluidwerende voorzieningen; groenvoorzieningen; havens; kaden met laad- en losfaciliteiten; ontsluitingswegen; parkeervoorzieningen; spoor- en railverbindingen.

Indeling
Begane grond: toegang bezoekers, technische ruimte, toegang personeel, loketruimte, toiletgroep, doucheruimte, koffieruimte, toegang verdieping.
Verdieping: gang, 8 kantoorruimten, kantine, bedrijfskeuken, toiletgroep dames / heren, serverruimte, magazijn en archiefruimte.
Buitenterrein: Het buitenterrein is verhard middels asfaltverhardingen rondom voorzien van een hekwerk. Gevel- en terreinverlichting aanwezig.

Omschrijving voorzieningen
Bedrijfshal:
-Staalconstructie op een gemetselde funderingsrand;
-Stalen damwandgevelbeplating;
-Stalen dak, geïsoleerd, voorzien van bitumineuze dakbedekking;
-Diverse kunststof lichtkoepels;
-Betonvloeren;
-5x elektrisch bedienbare sectionaaldeuren + loopdeuren;
-1 x overheaddeur;
-1 x stalen roldeur;
-Krachtstroomvoorzieningen;
-T.L. verlichting;
-1 bovenloopkranen van 32 ton. (Konecranes);
-Ringleiding lucht en water;
-Rookgasafzuiging;
-Verwarmingselementen gasgestookt;
-Brandslanghaspels;
-Locker/kleedruimten;
-Vloerbelasting 7 kn/m2;
-Vrije hoogte varieert van 8 tot 10 meter.

Loods:
-Betonvloer
-Stalen ongeïsoleerde damwandgevelbeplating;
-Stalen dak voorzien van lichtdoorlatende dakplaten;
-Handmatig bedienbare schuifdeuren;
-T.L. verlichting;

Kantoor:
-PVC vloeren;
-Systeemplafonds met TL armaturen;
-Airconditioning;
-Databekabeling cat 5.;
-Mech. Ventilatie;
-Vluchtrouteaanduiding;
-Brandmeldinstallatie;
-Brandslanghaspels / poederblussers;
-Inbraakbeveiliging;

Koopsom
€ 3.250.000,- kosten koper. Op de transactie is overdrachtsbelasting en omzetbelasting van toepassing en voor rekening van koper.

Huurprijs
Vanaf € 285.000,- exclusief BTW per jaar.

Huurtermijn
5 jaren plus 5 optiejaren
Huurbetaling
De huurpenningen en BTW dienen per kwartaal vooruit voldaan te worden.

Huurindexatie
Jaarlijks, voor het eerst 1 jaar na ingangsdatum huurovereenkomst, op basis van de wijziging van het maandprijs-indexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks "CPI-Alle Huishoudens" (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Bankgarantie/waarborgsom
Een garantie ter grootte van een betalingsverplichting van 3 maanden huur inclusief voorschotten servicekosten en BTW. In geval van koop geldt een aanbetaling van 10% van de koopsom via de notaris.

Omzetbelasting
Ingevolge artikel 11, lid 1, sub B, van de Wet Omzetbelasting zullen verhuurder en huurder een verklaring ondertekenen, op grond waarvan zij opteren voor belaste verhuur. Deze zogenaamde 'opteringsverklaring' zal bij ondertekening van de huurovereenkomst door huurder zijn ondertekend. Huurder verklaart hierbij dat de onroerende zaak ook tenminste gebruikt gaat worden voor doeleinden waarvoor recht op aftrek van omzetbelasting bestaat.

Huurovereenkomst
Model ROZ-kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW aangevuld met enkele aanpassingen van verhuurders zijde.

Oplevering
In onderling overleg.

Algemeen
Voorgaande informatie omtrent de verkoop/verhuur van "Engelandweg 51 te Ritthem" is met zorg samengesteld, maar voor de juistheid ervan kan door Faasse & Fermont geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als aanbieding of offerte mag worden beschouwd.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 3.250.000 kosten koper
Laatste huurprijs
€ 285.000 per jaar
Aangeboden sinds
4 juni 2018
Status
Verhuurd

Bouw

Hoofdfunctie
Bedrijfshal
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwperiode
1971-1980

Oppervlakten

Oppervlakte
5.804 m²
Bedrijfshal oppervlak
5.000 m²
Terrein oppervlak
20.571 m²
Kantoor oppervlak
804 m²
Perceel
34.721 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Bedrijventerrein en havengebied

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.