• Verhuurd

2e Daalsedijk 6 3551 EJ Utrecht

Huurprijs op aanvraag

Verhuurgeschiedenis

Aangeboden sinds
16 mei 2022
Verhuurdatum
1 februari 2023
Looptijd
8½ maand

Omschrijving

OPROEP VOOR EEN VERNIEUWENDE INVULLING HOTSPOT WISSELSPOOR

- Stedelijke hotspot met industrieel karakter gericht op de nieuwe stadswijk
- Voormalige WAGENMAKERIJ
- Levendige plek waar verleden en toekomst samenkomen op harmonieuze wijze
- Kernwoorden: ruig, ontmoetingsplek, industrieel karakter, groen en duurzaam

GEZOCHT: INITIATIEFRIJKE HUURDER MET VERNIEUWEND CONCEPT

LOCATIE
Op een locatie vlakbij het centrum wordt een nieuwe wijk ontwikkeld: stadswijk Wisselspoor.
Dit gebied heeft lang dienst gedaan als wisselbouwwerkplaats van de Nederlandse Spoorwegen. Dit industriële verleden is nog goed voelbaar in de nieuwe buurt, waar erfgoed wordt behouden en stoere accenten worden benadrukt.
De toekomstige invulling van de stadswijk Wisselspoor is gebaseerd op het behoud van de bestaande panden en de transformatie naar een stedelijk woon-/werkgebied.

Het gebied Wisselspoor bestaat uit 4 bouwfases.
De eerste bouwfase heeft al vorm gekregen en biedt ruimte aan een gemengd gebied met wonen en werken.
Naar verwachting wordt begin 2023 gestart met de bouw van de woningen van de bouwfase waarin de 2e Daalsedijk 6 ligt. In totaal komen hier ongeveer 1.200 woningen, bedrijfsruimtes en diverse andere functies.

In dit licht wordt een vernieuwende invulling gezocht voor het gebouw aan de 2e Daalsedijk 6, een voormalige Wagenmakerij, schilderswerkplaats en zadelmakerij van de Nederlandse Spoorwegen, die betekenis kan geven als één van de hotspots van het gebied.

Het gebouw, bestaande uit twee bouwlagen, is gelegen aan de zuidzijde van het gebied, aan één van de entreewegen die het gebied in- en uitloopt. Ook ligt het aan een groen plein dat wordt ontwikkeld tot een ‘pocket park, een grote openbare tuin met veel groen.
Voor dit gebouw zoeken wij toonzettende gebruikers die op inspirerende wijze invulling kunnen geven aan een dynamische ontmoetingsplek, waar nieuwe manieren van werken, vooruitstrevende en hippe horecaconcepten, denken en doen samenkomen.
 
De voorkeur van opdrachtgever gaat uit naar een restaurant of een actief horeca concept.
Echter, een ambachtelijke en creatieve onderneming met shared facilities behoort ook tot de mogelijkheden.

HET CONCEPT
De 2e Daalsedijk 6 moet een dynamische ontmoetingsplek van de nieuwe èn oude stadswijk worden, met bij voorkeur food als verbindende factor. De nieuwe hotspot dient een stimulans te geven aan het gebied met een aantrekkingskracht voor zowel de buurt als heel Utrecht.

Het gebouw draagt bij aan het ‘pocket park’, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Het park biedt ruimte voor kleinschalige (buurt) evenementen en laagdrempelige horeca.
Daarnaast kan gedacht worden aan culturele bedrijvigheid, waarbij werkplekken verhuurd worden in een inspirerende omgeving.

Opdrachtgever is op zoek naar partijen met het volgende DNA:
- Pionieren. Nieuwsgierig naar nieuwe culturen, gebieden, technieken, opvattingen en samen-werkingsvormen. Ondernemend en initiatiefrijk. De wil om te ontdekken en te experimenteren.
- Actief combineren van kennis, contacten en krachten. Samenwerkend en in staat efficiënt te organiseren.
- Gericht op duurzaamheid, welzijn en innovatie. Bijvoorbeeld rekening houdend met CO2 uitstoot die voortvloeit uit de activiteit van de onderneming. No­-nonsense.

BEREIKBAARHEID
De 2e Daalsedijk 6 is goed bereikbaar met de auto, per fiets, te voet en het openbaar vervoer.
Op 14 minuten loopafstand zijn Utrecht Centraal Station en station Utrecht Zuilen gelegen. Per bus zijn beide stations binnen 10 minuten te bereiken.

HET GEBOUW
De voormalige Wagenmakerij, verdeeld over een begane grond en verdieping, bestaat uit een industriële hal met sheddaken en is opgetrokken uit bakstenen gevels met grote vensters en lisenen in het metselwerk. Het dateert uit 1892. De oorspronkelijke houten kapconstructie en gietijzeren draagconstructie van geklonken liggers en kolommen zijn onaangetast.
 
Momenteel zijn er originele ramen aan de voorzijde van het gebouw. De verdieping is bereikbaar via een open trap in het midden van het gebouw. Deze indeling is flexibel. De ruimte kan op elke manier worden ingericht en is afhankelijk van het initiatief van de huurder.
 
De ruimten aan de 2e Daalsedijk 6 en de 2e Daalsedijk 6a hebben hetzelfde dak. Er is een huurdersscheidende wand en beide ruimtes hebben eigen ingangen en voorzieningen.

Het gebouw is door de gemeente Utrecht aangewezen als een beschermd gemeentelijk monument.

Geen energielabel, vermoedelijke label E-F (het gebouw is niet geïsoleerd).

VLOEROPPERVLAK
Voor de verhuur is beschikbaar totaal circa 1.882 m2 v.v.o. verdeeld als volgt:
begane grond: circa 996 m2 v.v.o.
1e verdieping: circa 886 m2 v.v.o.
Het gebouw beschikt voorts over een terras van maximaal 150 m2 op gemeentegrond.

Metrage gemeten conform NEN 2580 meetcertificaat d.d. 17 januari 2022.

OPLEVERINGSNIVEAU
Het gebouw wordt ‘as is’ opgeleverd, met dien verstande dat opdrachtgever het dak zal vernieuwen en zal voorzien van lichtstraten.
De huurder heeft de mogelijkheid te vragen aan opdrachtgever of er ramen in de achter- en de zijgevel kunnen worden geplaatst en dit verzoek te verwerken in de business case.
Na schriftelijke toestemming van opdrachtgever kan huurder voor eigen rekening en risico in het gebouw de casco aanpassingen en het inbouwpakket realiseren. In nader overleg is het mogelijk dat verhuurder deze werkzaamheden uitvoert tegen een passende huur.

BESTEMMING
Van toepassing is het bestemmingsplan ‘2e Daalsedijk, deelgebied 2 tot en met 4’, geheel onherroepelijk in werking, vastgesteld d.d. 21 januari 2021.
Het gebouw heeft de bestemming ‘gemengd’ met de functieaanduiding ‘horeca’.
Dit geeft ruimte aan mogelijkheden voor creatieve bedrijven, culturele en maatschappelijke voorzieningen, horeca in de categorie B, C of D1, detailhandel, dienstverlening, ondergeschikt voor kantooractiviteiten.

BEZICHTIGEN OP KIJKDAGEN
(zonder afspraak)
- 7 juni 2022 van 11.00 tot 13.00 uur
- 9 juni 2022 van 10.00 tot 12.00 uur
- 28 juni 2022 van 11.00 tot 13.00 uur

MOBILITEIT
Vanwege de goede bereikbaarheid per fiets, te voet en via openbaar vervoer én de wenselijkheid om het gebied zo veel mogelijk autoluw te ontwikkelen, is voor de 2e Daalsedijk het uitgangspunt dat de minimale parkeernorm ook de maximum parkeernorm is voor het gehele plangebied.
 
Parkeren van auto’s wordt uit het zicht opgelost in verdiepte parkeergarages onder de bouwblokken achter de HTMU-loods. Binnen de parkeergebouwen is een deel openbaar toegankelijk voor bezoekers parkeren. Het overige deel is gereserveerd voor bewoners en (medewerkers van) ondernemers. De kosten voor een parkeerabonnement moeten nog bepaald worden.

Het aantal parkeerabonnementen dat dient te worden afgenomen, is afhankelijk van de uiteindelijke functie(s) die in het gebouw zullen komen.

PROCEDURE UITVRAAG
Bedrijven en organisaties, die op zoek zijn naar ruimte voor het verwezenlijken van hun (horeca)plannen en activiteiten, worden verzocht hun visie en businessplan voor de invulling van het gebouw in te sturen. In de brochure wordt de procedure van de uitvraag uitgebreid omschreven.

Opening inschrijving: 17 mei 2022

Kijkdagen (bezichtigen zonder afspraak)
7 juni 2022 van 11.00 tot 13.00 uur
9 juni 2022 van 10.00 tot 12.00 uur
28 juni 2022 van 11.00 tot 13.00 uur

Sluiting inschrijving: 1 september 2022

Voorwaarden en condities huur conform ROZ model huurovereenkomst van NS Vastgoed.

Een uitgebreide brochure met bijlagen is op te vragen bij Ans de Wijn Bedrijfshuisvesting.

Kenmerken

Overdracht

Laatste huurprijs
Huurprijs op aanvraag
Aangeboden sinds
16 mei 2022
Status
Verhuurd

Bouw

Hoofdfunctie
Bedrijfshal
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1892

Oppervlakten

Oppervlakte
1.882 m²
Bedrijfshal oppervlak
1.882 m²
Vrije hoogte
32 m

Indeling

Voorzieningen
Lichtstraten en betonvloer

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
In woonwijk
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m en NS Intercitystation op 500 m tot 1000 m

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.