• Verkocht

Hondiusstraat 7 H 1056 DK Amsterdam

€ 4.000 /mnd € 780.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
28 september 2020
Verkoopdatum
3 maart 2021
Looptijd
5 maanden

Omschrijving

Zeer goed bereikbaar en toch rustig gelegen, op steenworp afstand van het groene Erasmuspark bieden wij een ruime, MULTIFUNCTIONELE en zelfstandige bedrijfs-/ praktijk-/ kantoorruimte op de begane grond van maar liefst ca. 300 m² TE KOOP aan.

Belangrijke pluspunten:
- Ruimte bestemmingsmogelijkheden;
- Goede parkeergelegenheid voor auto's en fietsen;
- Uitstekende beleggingspropositie;
- Groot object geschikt voor detailhandel, dienstverlening, diverse maatschappelijke functies, kantoor en/of ondergeschikte horeca.

Indeling / oppervlakte:
De zelfstandige bedrijfsruimte heeft een eigen entree op de begane grond. De gehele ruimte is naar eigen inzicht praktisch in te delen door het verwijderen van diverse scheidingswanden. De uitbouw is voorzien van daglicht toetreding en heeft een vrije hoogte oplopend tot wel ca. 3,70 meter wat zorgt voor een ruimtelijke beleving!

De voorzijde is momenteel ingericht als kantoor-/ praktijkruimte en ca. 110 m2 groot. Hier is tevens de pantry, toilet, doucheruimte, berging en een ruimte voor de CV-ketel aanwezig.

De achterzijde is middels niet dragende tussenwanden ingericht als 6 losse kamers en ca. 190 m2 groot. Elke kamer is voorzien van een keuken, wasbak, elektrische kookplaat, koelkast en boiler. Tevens is er een grote badkamer (douche, toilet en wasmachine aansluiting).

Voorzieningen:
Het object wordt in de huidige staat opgeleverd en dient, afhankelijk van het beoogde gebruik in de toekomst, gemoderniseerd te worden. De ruimte is o.a. voorzien van:
- isolerende beglazing (gedeeltelijk);
- moderne C.V.-installatie (Remeha 2019);
- mechanische ventilatie;
- eigen meters gas, water en elektra;
- pantry/keuken, badkamer.

Parkeergelegenheid:
Direct voor het object bevindt zich uitgebreide parkeergelegenheid voor auto's en het stallen van fietsen.

Locatie:
Het Erasmuspark ligt aan de Jan van Galenstraat, tussen de Admiralengracht en de Mercatorstraat. Het park wordt het gehele jaar door gebruikt en is een ideale plek om in het groen of aan het water te recreëren of te sporten.

Amsterdam-West wordt ook steeds hipper en is populair onder starters en jonge gezinnen. Sinds een aantal jaren is er steeds meer veranderd in de buurt zoals bijvoorbeeld bij de Jan Evertsenstraat of het Mercatorplein. Hier is nu een grote variëteit aan hippe koffietentjes, horeca, winkels, een markt en diverse supermarkten te vinden.

Bereikbaarheid:
Het object kent een uitstekende ligging en bereikbaarheid ten opzichte van de ringweg A10.

Binnen een paar minuten zit u met de fiets in de Jordaan en met 10 minuten zit u in het centrum van de stad. Verspreid over de hele buurt zijn er ook tal van openbaar vervoer haltes om gemakkelijk mee naar het centrum, of andere stations te reizen. Bus-/tramhalte Jan van Galenstraat (Hoofdweg) ligt letterlijk om de hoek, vanwaar snelle verbindingen naar o.a. Centraal Station Sloterdijk en Zuid (WTC).

Bouwjaar:
Omstreeks 1932.

Energielabel gebouw:
Volgt, door verkoper aan te vragen.

Bestemming:
Het object is voor het laatst in gebruik geweest als fysiotherapie praktijk.

Conform het vigerende ‘Bestemmingsplan Erasmuspark- en Robert Scottbuurt’ d.d. 16 januari 2008 kent het object de bestemming “Gemengd II (GDII)”, bestemd voor:
- detailhandel;
- consumentverzorgende dienstverlening (met uitzondering van belhuizen);
- horecabedrijven categorie I en IV die zijn opgesomd in de horecabedrijvenlijst;
- maatschappelijke voorzieningen (met uitzondering van geluidgevoelige bestemmingen);
- bedrijven categorie I en II;
- kantoren met daaraan ondergeschikte bewoning.

In het te actualiseren (ontwerp) bestemmingsplan d.d. 12 december 2019 kent het object eveneens de bestemming “Gemengd II (GDII)”, bestemd voor:
- detailhandel, niet zijnde een supermarkt, inclusief bijbehorende ondergeschikte horeca;
- consumentverzorgende dienstverlening;
- publieksgerichte zakelijke dienstverlening;
- maatschappelijke dienstverlening;
- kantoren;
- kantoren met daaraan ondergeschikte bewoning in de kelder, het souterrain en de eerste bouwlaag, uitsluitend waar dit krachtens een verleende omgevingsvergunning is gerealiseerd;
- bedrijven categorie I en II uit de bij deze regels gevoegde Staat van inrichtingen in de kelder, het souterrain en de eerste bouwlaag, met uitzondering van de in de Staat van inrichtingen genoemde garagebedrijven.

Voor actuele informatie, een uitgebreide bestemmingsomschrijving en het nagaan of het object voor koper geschikt is qua bestemming, verwijzen wij u naar de gemeente Amsterdam, afdeling Ruimtelijke Ordening.

HUUR
Huurtermijn:
Uitgangspunt 5 jaar, waarna de huurovereenkomst wordt voortgezet met een verleningsperiode van telkens 5 jaar.

Opzegtermijn:
Wederzijds, met inachtname van een termijn van 12 maanden voor einde huurovereenkomst.

Huurprijsindexering:
De huurprijs zal jaarlijks worden geïndexeerd. Wijziging van de huurprijs vindt plaats op basis van de wijziging van het prijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks alle huishoudens (2015 = 100), gepubliceerd door het Centraal Bureau van de Statistiek.

Bankgarantie/waarborgsom:
Huurder zal uiterlijk per datum sleuteloverdracht c.q. huuringangsdatum een bankgarantie conform standaard model ROZ stellen of waarborgsom voldoen ter grootte van 3 maanden huurverplichting + BTW.

BTW:
Alle genoemde prijzen zijn exclusief te betalen BTW. Verhuurder is bij vastgestelde huurprijs er van uitgegaan dat deze met BTW wordt belast. Huurder verklaart dat hij voor tenminste 90% met omzetbelasting belaste prestaties zal verrichten. Indien huurder op enig moment niet meer aan dit criterium voldoet, zal er van rechtswege sprake zijn van omzetbelasting vrijgestelde verhuur. Alsdan wordt de overeengekomen huurprijs, exclusief omzetbelasting, zodanig verhoogd, dat het voor verhuurder financiële nadeel wordt gecompenseerd.

Oplevering:
Per direct.

Contract:
Verhuurders model op basis van de standaard overeenkomst met bijbehorende algemene bepalingen zoals opgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (model 2012) aangevuld met het recht om bepalingen en bijzondere voorwaarden te kunnen wijzigen of toe te voegen.

Servicekosten:
Huurder draagt zelf zorg voor contracten met nutsleveranciers.

Huurbetalingen per:
Betalingen per maand bij vooruitbetaling.

KOOP
Kadastrale gegevens:
Het object is onlangs gesplitst in appartementsrechten.

Bankgarantie/waarborgsom:
Waarborgsom/bankgarantie: 10% van de koopsom, door koper te voldoen uiterlijk 2 weken na ondertekenen koopakte.

Oplevering:
Oplevering en aanvaarding kan op korte termijn.

Zakelijke lasten (2019):
Onroerend zaakbelasting: € 647,32 per jaar
Rioolrecht: € 138,33 per jaar
Waterschap: € 56,43 per jaar

Bijzonderheden:
Definitieve gunning eigenaar voorbehouden.

Graag ontvangen wij biedingen met de eventueel daaraan verbonden voorwaarden schriftelijk, waarna beoordeling en een beslissing vanuit verkoper zal plaatsvinden. Verkoper behoudt zich het recht voor de procedure tussentijds te wijzigen en zal in dat geval bekende partijen op de hoogte stellen.

Het koopcontract wordt gemaakt door de notaris, gevestigd in Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Uithoorn, Badhoevedorp, Mijdrecht, Abcoude of Aalsmeer. Het koopcontract dat gebruikt wordt is het model Ring Amsterdam. De keuze van het notariskantoor is in principe aan koper.

Koper dient binnen twee werkdagen na het bereiken van de mondelinge overeenstemming inzake de koopsom en de voorwaarden een notaris aan te wijzen. Indien koper binnen deze periode geen notaris heeft aangewezen heeft verkoper het recht deze aan te wijzen.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. De oppervlakte is met grootst mogelijke zorgvuldigheid gemeten, maar biedt geen garantie en er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Erfdienstbaarheden/bijzondere bepalingen: zoals vermeld in de akte van levering op aanvraag verkrijgbaar.

Levering en aanvaarding vindt plaats op basis van ‘as-is-where-is’.
De koper aanvaardt het registergoed in alle opzichten op basis van het ‘as-is-where-is’ principe, waaronder onder meer bedoeld de bouwkundige, juridische, milieukundige, technische en feitelijke toestand waarin het registergoed zich bevindt en de koper heeft terzake van deze staat van het registergoed geen enkele aanspraak, hoe ook genaamd, jegens verkoper. In aanvulling op het vorenstaande geven verkopers geen garantie en aanvaarden geen aansprakelijkheid omtrent datgene wat zij terzake juistheid en van het registergoed mededelen, of waarvan mededeling achterwege blijft.

Bij verkoop zullen extra bepalingen/clausules in lijn met voorstaande in de koopakte worden opgenomen, welke op aanvraag beschikbaar zijn.

Er is onlangs een splitsingsvergunning afgegeven. Dit impliceert dat er een funderingsonderzoek is geweest en hieruit geen bijzonderheden naar voren zijn gekomen.

Er is onlangs een bouwkundige keuring uitgevoerd zonder noemenswaardige bijzonderheden, welk rapport op aanvraag beschikbaar is.

Voor vragen, nadere informatie en/of een afspraak tot bezichtiging kunt u contact opnemen met Brockhoff Bedrijfsmakelaars - 020-5437373.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 780.000 kosten koper
Huurprijs
€ 4.000 per maand
Oorspronkelijke vraagprijs
€ 850.000 kosten koper
Aangeboden sinds
28 september 2020
Status
Verkocht

Bouw

Hoofdfunctie
Bedrijfshal
Mogelijke functie(s)
Kantoorruimte, zorginstelling, praktijkruimte en winkelruimte
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1932

Oppervlakten

Oppervlakte
300 m²
Bedrijfshal oppervlak
300 m²
Vrije hoogte
3,6 m
Vrije overspanning
11 m

Indeling

Voorzieningen
Mechanische ventilatie, lichtstraten, betonvloer, toilet en pantry

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Winkelcentrum en in woonwijk
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, metrohalte op 1000 m tot 1500 m, NS Intercitystation op 1500 m tot 2000 m, snelwegafrit op 500 m tot 1000 m en Tramhalte op minder dan 500 m
Lokale voorzieningen
Bank op minder dan 500 m, ontspanning op minder dan 500 m, restaurant op minder dan 500 m en winkel op minder dan 500 m
Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.