• Verkocht

Mijlweg 63 3316 BE Dordrecht

€ 149.950 /jr € 1.650.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
2 augustus 2019
Verkoopdatum
23 december 2021
Looptijd
28½ maand

Omschrijving

Algemeen
Dichter bij rijkssnelweg A-16 (Rotterdam – Breda – Antwerpen) dan bij dit complex kunt u niet gevestigd zijn. Het complex is gesitueerd op een absolute zichtlocatie! Onderhavig bedrijfscomplex bestaat uit een bedrijfsruimte met ingebouwde kantoorruimte / secundaire ruimte verdeeld over een drietal bouwlagen, ondergrond, buitenterrein en verder aan- en toebehoren. Het betreft een rechthoekig complex dat in meerdere fasen is ontwikkeld en oorspronkelijk is gebouwd als drukkerij. Het gehele complex is beschikbaar voor verhuur en verkoop. Het complex is gesitueerd tussen een cluster van bedrijven in de automotive, met aansprekende merken als BMW, Mini, Mitsubishi, Opel, Nissan, Mercedes en Kia, die allen een showroom met werkplaats hebben in de straat. Het gebouw leent zich bij uitstek voor een combinatie van showroom met achtergelegen opslag en kantoorruimte. Een groothandel in automaterialen, service-only concepten en fastfitter activiteiten zijn slechts een kleine greep van logische gebruiksmogelijkheden. Het complex verkeert in een goede staat van onderhoud. Zo heeft Verhuurder/Verkoper recentelijk nog de volledige voorgevel gerenoveerd, wat de uitstraling van het complex nog verder heeft verbeterd. Via de Mijlweg is er een snelle verbinding naar de op- en afritten van de snelweg die letterlijk voor de deur ligt, maar ook een goede verbinding naar het centrum en het achterland van Dordrecht.

Kadastrale aanduiding
Het complex is plaatselijk bekend als Mijlweg 63, 63 A en 63 B te Dordrecht. Het complex is kadastraal bekend als gemeente Dordrecht, sectie L, nummer 2787, Appartementsindex 1, 2 en 3, alsmede gemeente Dordrecht, sectie L, nummer 2896, groot 2 are en 71 ca.

Indeling
Ca. 210 m² Kantoor- / secundaire ruimte gelegen op de begane grond, bestaande uit een gezamenlijke entree met trapopgang naar de verdieping, een tweetal kantoorvertrekken met directe daglichttoetreding en een tweetal secundaire ruimten zonder directe daglichtlichttoetreding;

Ca. 178 m² Kantoor- / secundaire ruimte gelegen op de tussenverdieping, bestaande uit een archiefruimte, een kantoor met beperkte daglicht toetreding, een kantineruimte en een dames- en herentoilet;

Ca. 546 m² Bedrijfsruimte met een grotendeels gunstige vrije hoogte, voorzien van één elektrisch bedienbare overheaddeur. De overheaddeur wordt intern afgescheiden van de rest van de bedrijfsruimte middels een tochtsluis die aan de binnenzijde eveneens is voorzien van een elektrisch bedienbare overheaddeur. In een klein deel van de ruimte is een entresol ingebouwd waarop de technische installatie is gesitueerd, met onder de entresol een afsluitbare ruimte die thans is ingericht als stofvrije ruimte. Ingebouwd in de bedrijfsruimte is een toilet en urinoir gesitueerd (de bedrijfsruimte is op de plattegrond omschreven als de drukkerij);

Ca. 444 m² Bedrijfsruimte gelegen aan de achterzijde van het complex, voorzien van een handbedienbare overheaddeur. De ruimte is intern verbonden met de ruimte die op de plattegrond is omschreven als drukkerij, doch kan separaat worden verhuurd als de interne doorgangen worden afgedicht (deze bedrijfsruimte is op de plattegrond aangeduid als opslagruimte / afwerking);

Ca. 540 m² Kantoorruimte gelegen op de bovenste verdieping (appartementsindex 3), bestaande uit 3 separate kantoorruimtes gescheiden door glazen tussenwanden en verbonden middels een centrale ruimte voorzien van een ruimte pantry en een dames- en herentoilet, alsmede een afgesloten archiefruimte;

Ca. 20 Parkeerplaatsen gelegen op het voor- en achter terrein;

De bovenstaande oppervlakten zijn opgemeten aan de hand van ter beschikking gestelde tekeningen, doch deze oppervlakten kunnen niet worden aangemerkt als “verhuurbare oppervlakte” zoals gedefinieerd door het Nederlands Normalisatie-instituut in bijlage B van NEN 2580.

Voorzieningen
Meer informatie m.b.t. de voorzieningen treft u in de te downloaden brochure.

Huurprijs
€ 149.950,00 per jaar, exclusief BTW.

Huur te voldoen bij vooruitbetaling per maand of per kwartaal.

Huurprijsaanpassing
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na datum huuringang, op basis van de wijziging van het prijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-Alle Huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Huurtermijn
Vijf jaar met verlengingsperioden van vijf jaar.

Omzetbelasting
Ingevolge artikel 11, lid 1, sub B van de Wet Omzetbelasting zullen verhuurder en huurder in de huurovereenkomst een verklaring ondertekenen op grond waarvan zij opteren voor belaste verhuur. Uitgangspunt is dat huurder het gehuurde voor tenminste het bij Wet vastgestelde of nader vast te stellen minimumpercentage zal of blijvend zal gebruiken voor prestaties die recht geven op aftrek van omzetbelasting, zodanig dat kan worden geopteerd voor belaste (ver-)huur. Huurder zal zich zoveel als in zijn vermogen ligt inspannen om ervoor te zorgen dat niet van dit uitgangspunt wordt afgeweken. Indien huurder niet of niet meer aan dit uitgangspunt kan voldoen, zal de huurprijs worden verhoogd, zodanig dat verhuurder wordt gecompenseerd voor de gevolgen van het vervallen van de mogelijkheid om te opteren voor met omzetbelasting belaste huur.

Bijkomende kosten
Uitgangspunt is dat huurder zelf leveringscontracten sluit met nutsbedrijven voor de levering van gas, water en elektra. Bovenop de periodiek verschuldigde huurprijs worden geen servicekosten in rekening gebracht.

Zekerheidsstelling
Een bankgarantie ter grootte van een betalingsverplichting van drie maanden, inclusief BTW.

Huurovereenkomst
Standaard huurovereenkomst kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW, vastgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) in februari 2015.

Bestemmingsplan
Meer informatie omtrent het bestemmingsplan treft u in de te downloaden brochure.

Huurder of koper is te allen tijde zelf volledig verantwoordelijk voor het aanvragen van de eventueel benodigde goedkeuringen en/of vergunningen van het bevoegd gezag om zich op locatie te mogen vestigen.

Indien na ondertekening van de huurovereenkomst / koopovereenkomst blijkt dat het gebruik van Huurder / Koper strijdig is met de ter plaatse geldende publiekrechtelijke of privaatrechtelijke bestemming, kan Huurder / Koper de Verhuurder / Verkoper daar nimmer voor aansprakelijk stellen. Het toetsen of het beoogde gebruik publiek- of privaatrechtelijk is toegestaan, betreft volledig de verantwoordelijkheid van Huurder / Koper.

Koopsom
€ 1.650.000,00 kosten koper, exclusief BTW.

Omzetbelasting
Ingevolge artikel 11, lid 1, sub B van de Wet Omzetbelasting zullen verkoper en koper een verklaring ondertekenen, op grond waarvan zij opteren voor belaste verkoop. Deze zogenaamde “opteringsverklaring” zal bij ondertekening van de koopovereenkomst door koper zijn ondertekend.

Koopovereenkomst
De tussen partijen gemaakte afspraken zullen worden vastgelegd in een model koopovereenkomst voor Bedrijfs onroerend goed (model 2014) zoals vastgesteld door de Nederlandse Vereniging van Makelaars in onroerende goederen en vastgoeddeskundigen NVM.

Staat van de onroerende zaak
De Onroerende Zaak zal aan Koper in eigendom worden overgedragen in de feitelijke en juridische staat waarin het zich ten tijde van het sluiten van de bezichtiging bevond, In verhuurde staat “as is, where is en voetstoots”, waarbij alle zichtbare en onzichtbare gebreken volledig voor rekening en risico van Koper komen.

Energielabel
Energielabel A.

Datum van oplevering
In overleg.

Bijzonderheden
Het gebouw wordt verhuurd onder de voorwaarde dat de naamsaanduiding van eigenaar te allen tijde op de gevel zal blijven. Uiteraard is er voldoende ruimte voor een huurder om diens eigen naamsaanduiding te voeren.

Disclaimer
Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 1.650.000 kosten koper
Huurprijs
€ 149.950 per jaar
Oorspronkelijke huurprijs
€ 156.350 per jaar
Aangeboden sinds
2 augustus 2019
Status
Verkocht
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Bedrijfshal
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1997

Oppervlakten

Oppervlakte
1.918 m²
Bedrijfshal oppervlak
990 m²
Kantoor oppervlak
928 m²
Vrije hoogte
6 m
Draagvermogen
2.000 kg/m²
Perceel
219 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
3 bouwlagen
Voorzieningen
Overheaddeuren, heater en toilet

Energie

Energielabel
A 0,78

Omgeving

Ligging
Bedrijventerrein en meubelboulevard
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m en NS Intercitystation op 3000 m tot 4000 m

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.