• Verkocht

Van der Hoopstraat 20 9716 JN Groningen

€ 1.095.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
3 februari 2023
Verkoopdatum
7 maart 2023
Looptijd
4 weken

Omschrijving

== GROOT BEDRIJFSCOMPLEX VAN TOTAAL CIRCA 2.580 M² == BESTAANDE UIT EEN PRODUCTIEHAL VAN CIRCA 1.130 M² MET EEN HOOGTE VAN CIRCA 6 M, SHOWROOM, OPSLAG EN OVERIGE RUIMTE VAN CICRA 1.260 M² EN KANTOORRUIMTE VAN CIRCA 190 M² == DE KANTOORRUIMTE IS VAN MEDIO 2013! == HET OBJECT IS NOG VERHUURD TOT 1 JULI 2024 == DE PRODUCTIEHAL ZOU EENVOUDIG AFGESPLITST KUNNEN WORDEN (EIGEN HUISNUMMER 18B) == PARKEERPLAATSEN AAN DE ZIJ EN VOORKANT VAN HET GEBOUW == VRAAGPRIJS € 1.095.000,- K.K. VRIJ VAN BTW ==

Van der Hoopstraat 20, 9716 JN te Groningen.

Groot bedrijfsobject met kantoor en bedrijfsruimte van in totaal circa 2.580 m² en voor vele doeleinden geschikt! Gelegen op het bedrijventerrein “de Hoogte” op een hoekperceel van 3.273 m². Het object is thans nog in zijn geheel verhuurd tot 1 juli 2024 aan Mastermate. In principe komt het object dan geheel leeg. Conform de BAG is het oorspronkelijke bouwjaar medio 1969. Medio 2013 is het object uitgebreid met kantoorruimte aan de voorzijde.

De productiehal van circa 1.130 m² aan de achterzijde met een hoogte van circa 6 m is circa 36 m breed en circa 31,5 m diep en beschikt over 2 elektrische overheaddeuren van circa 4 m breed en circa 4,5 m hoog. Deze hal heeft volgens de kadastrale eigendomsinformatie een eigen huisnummer (18b) en lijkt eventueel eenvoudig bouwkundig (Eigen meterkast, nutsvoorzieningen en CV) en kadastraal gesplitst te kunnen worden.

De showroomruimte, opslagruimte en overige ruimten in de voorgelegen hal van circa 1.260 m² met entree aan de voorzijde zijn in totaal circa 36 m breed en circa 35 m diep.

De kantoren van circa 190 m² aan de voorzijde bestaat uit 6 kantoorvertrekken variërend in grote en toiletgroep en spreekkamer verdeeld over 2 bouwlagen. Verder nog archief ruimte en CV ruimte.

Er zijn circa 25 parkeerplaatsen beschikbaar zowel aan de zijkant (circa 20) van het object alsmede aan de voorzijde (circa 5) van het object.

De opgegeven metrages zijn indicatief. Er kunnen geen derhalve geen rechten aan worden ontleend noch kan er sprake zijn van enige verrekening achteraf.

LOCATIE:
Het kleinschalig bedrijventerrein ‘De Hoogte’ is gelegen aan de noordzijde van de stad Groningen en heeft een directe aansluiting op de op- en afritten van de noordelijke ringweg van Groningen.

BEREIKBAARHEID:
Per openbaar vervoer: Op circa 9 minuten lopen is een bushalte gelegen. Tevens is Station Groningen Noord op circa 20 minuten lopen gelegen.

Per auto: Dankzij de directe op- en afritten is het object goed bereikbaar.

PARKEREN:
Er zijn circa 25 parkeerplaatsen beschikbaar op het eigen terrein.

KADASTRAAL:
Kadastraal bekend Van der Hoopstraat 18 B en Van der Hoopstraat 20, 9716 JN te Groningen sectie A nummer 8395 groot 3.273 m² omschrijving Bedrijvigheid (kantoor) Terrein (industrie)

GEBRUIK EN BESTEMMING:
Koper is zelf verantwoordelijk dat haar voorgenomen gebruik dan wel plannen in overeenstemming is met het vigerende bestemmingsplan. Meer informatie is hierover te verkrijgen bij de dienst Ro/EZ van de gemeente Groningen aan het Harm Buiterplein 1 (Europapark). Tel: 050 – 367 81 11 en op de website van Ruimtelijke Plannen.

Bestemmingsplan is Korrewegwijk-de Hoogte 2009 geconsolideerde versie (d.d. 2022-08-02) met Enkelbestemming Bedrijventerrein.
De op de kaart voor bedrijventerrein aangewezen gronden zijn bestemd voor o.a.:

a produktiebedrijven, bedrijven in de bouwnijverheid en bedrijven ten behoeve van de verhuur van roerende goederen en dienstverlening echter met uitzondering van: maatschappelijke dienstverlening, kantoren alsmede, ter plaatse van de aanduiding 'veiligheidszone-bevi', kwetsbare objecten -,met dien verstande dat:
1. deze bedrijven uitsluitend zijn toegestaan in de categorieën 1 tot en met 3.2 als bedoeld in de bij dit plan behorende Lijst van bedrijfstypen, echter met uitzondering van geluidzoneringsplichtige en risicovolle inrichtingen,
2. in afwijking van het vorenstaande onder 1 uitsluitend ter plaatse van de aanduiding 'bedrijf tot en met categorie 4' een risicovolle inrichting is toegestaan in ten hoogste (milieu)categorie 4, als bedoeld in de bij dit plan behorende Lijst van bedrijfstypen, echter uitsluitend ten behoeve van de op- en overslag van aardolieproducten en met uitzondering van geluidzoneringsplichtige inrichtingen;
3. maximaal 50% van het bruto vloeroppervlak van de bebouwing mag bestaan uit kantoorruimte ten dienste van het ter plaatse gevestigde bedrijf;
kantoren tot een maximum van 500 m² bruto vloeroppervlakte per perceel;
groothandel in de categorieën 1 tot en met 3.2 als bedoeld in de bij dit plan behorende Lijst van bedrijfstypen, echter met uitzondering van geluidzoneringsplichtige en risicovolle inrichtingen;
detailhandel in volumineuze goederen, echter uitsluitend ten behoeve van:

1. detailhandel in auto's, motorfietsen, boten en caravans,
2. detailhandel in kampeerartikelen,
3. detailhandel in landbouwwerktuigen,
4. detailhandel in grove bouwmaterialen,
5. bouwmarkten,
6. detailhandel in keukens en sanitair,
7. tuincentra,
8. detailhandel in tuinmeubelen,
9. inrichtingscentra voor kantoorinterieur,
met dien verstande dat:
* detailhandel in niet-volumineus, branchevreemd assortiment als onzelfstandig onderdeel van een ter plaatse gevestigd detailhandelsbedrijf in volumineuze goederen is toegestaan, mits de omvang van dit assortiment niet meer bedraagt dan 10% van de totale verkoopvloeroppervlakte en niet meer dan 500 m² per vestiging;
* detailhandel in voedings- en genotmiddelen, detailhandel in meubelen en woninginrichting en detailhandel in motorbrandstoffen niet is toegestaan;
* kwetsbare objecten niet zijn toegestaan ter plaatse van de aanduiding 'veiligheidszone-bevi';

VRAAGPRIJS:
€ 1.095.000,- k.k. vrij van BTW.

VERKOOPVOORWAARDEN:
- De onroerende zaak wordt verkocht in de huidige staat ‘as is – where is’. Koper is door verkoper, dan wel makelaar van verkoper, in de gelegenheid gesteld, alvorens tot aankoop over te gaan, alle vormen van onderzoek uit te laten voeren
naar de onroerende zaak als o.a. een bouwkundig onderzoek, onderzoek naar bestemming, functie en gebruik bij gemeente, milieu en/of bodemonderzoek en al wat meer zij betrekking hebbende op de onroerende zaak en in belang van de koper.
- De opgegeven maatvoering is indicatief en kunnen nimmer rechten aan worden ontleend.
- Verkoper heeft de onroerende zaak zelf feitelijk niet in gebruik en kan derhalve koper niet informeren over eigenschappen respectievelijk gebreken aan de onroerende zaak waarvan verkoper op de hoogte zou kunnen zijn geweest als verkoper de onroerende zaak wel zelf feitelijk in gebruik heeft.
- Eigenaar/ verkoper verlangt een waarborgsom/ bankgarantie ten bedrage van 10% van de koopsom uiterlijk 2 weken na bereiken mondelinge overeenstemming.
- Makelaar verkoper stelt een koopovereenkomst op waarin onder andere, doch niet uitsluitend, deze bepalingen en overige clausule’s worden opgenomen en alle risico’s overgaan op koper. Een koopovereenkomst is onder voorbehoud
definitieve goedkeuring opdrachtgever/eigenaar welke goedkeuring wordt geacht te zijn verkregen nadat de tekeningbevoegde de koopovereenkomst heeft getekend (schriftelijkheidsvereiste).
- Aan de inhoud van deze informatie en eventuele bijlagen kunnen nimmer rechten worden ontleend. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen
daarvan.

Voor meer informatie of een bezichtiging neem graag contact met ons op. Wij geven u graag een rondleiding!

BOEKENRODE bedrijfsmakelaars & taxateurs
Vestigingen in: Groningen - Assen - Zwolle
Boekenrode is een full service makelaarskantoor op het gebied van Bedrijfshuisvesting, Woningen, Beleggingen, Ontwikkeling en Taxaties.

Bezoekadres: “Schnitgerhuys” Ubbo Emmiussingel 19 te Groningen.
Tel: 050 – 76 76 690

Boekenrode, Uw dienstverlener in Bedrijfshuisvesting!

DISCLAIMER:
Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op internetsites, verveelvoudiging op welke andere wijze dan ook van deze inhoud, waaronder zowel tekst als foto’s, en/of commercieel gebruik is niet toegestaan. Aan de inhoud van deze en overige informatie alsmede eventuele bijlagen kunnen nimmer rechten worden ontleend. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Deze informatie alsmede een eventuele koopovereenkomst is onder voorbehoud definitieve goedkeuring opdrachtgever/eigenaar.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 1.095.000 kosten koper
Aangeboden sinds
3 februari 2023
Status
Verkocht
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Bedrijfshal
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1969

Oppervlakten

Oppervlakte
2.580 m² (in units vanaf 2.390 m²)
Bedrijfshal oppervlak
2.390 m²
Kantoor oppervlak
190 m²
Vrije hoogte
6 m
Perceel
3.273 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag
Voorzieningen
Inbouwarmaturen en te openen ramen

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Bedrijventerrein

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.