• Verkocht

De Koumen 1 6433 KG Hoensbroek

€ 1.650.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
23 mei 2019
Verkoopdatum
19 januari 2021
Looptijd
19½ maand

Omschrijving

OP ZICHTLOCATIE GELEGEN COMPLEX NABIJ DIVERSE UITVALSWEGEN GESITUEERD

Op bedrijventerrein De Koumen in Hoensbroek (gemeente Heerlen) wordt een op hoek- en zichtlocatie gesitueerd bedrijfscomplex te koop aangeboden. Het geheel omvat ca. 975 m² VVO kantoor en ca. 4.400 m² VVO bedrijfsruimte, verdeeld over meerdere inpandig verbonden bedrijfshallen. Gezien de ligging, indeling en faciliteiten (waaronder diverse kraanbanen!) die het complex biedt, is gebruik middels productie-, logistiek- en of opslagdoeleinden het meest aannemelijk.

Stand - ligging - omgeving

Het complex is op goede stand, alsmede hoek- en zichtlocatie gesitueerd binnen industrie- / bedrijventerreinen De Koumen in Heerlen-Noord. Onderhavig terrein omvat enerzijds objecten uit de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw, doch voorziet ook in panden uit dit millennium. De omgeving oogt verzorgd hetgeen als een pré kan worden beschouwd. In de directe omgeving bevinden zich allerhande ondernemingen, variërend van productie tot logistiek.

Bereikbaarheid

De bereikbaarheid van de locatie per (vracht)wagen is uitstekend. De autoweg N-281 (Ringweg Parkstad) is binnen 1 minuut bereikbaar. Deze weg staat in directe verbinding met snelwegen richting Aken (D), Maastricht, Antwerpen (B) en Eindhoven. Verder is noemenswaardig dat busverbindingen in de directe nabijheid stoppen, terwijl het NS-station van Hoensbroek op loopafstand gesitueerd is, zodat ook de bereikbaarheid middels het openbaar vervoer ruim voldoende genoemd mag worden.

Indeling en voorzieningen

Het complex is gelegen op één perceel dat kadastraal bekend staat als gemeente Heerlen, sectie U, nummer 466, omvattende 22.120 m².

Kantoorobject

Aan de voorzijde is het functioneel afgewerkte kantoorobject gesitueerd (bouwjaar 1974 doch tussentijds voorzien van upgrading). Dit deel omvat circa 975 m² VVO, evenredig verdeeld over begane grond en eerste verdieping. Het gebouw voorziet onder meer in een entree, receptie, kantoorcellen en -tuinen, werk- en spreekkamers, archief, (bedrijfs)kantine, kleedruimtes en toiletfaciliteiten. Qua bouw is sprake van traditionele elementen (gemetselde gevels en gevelbeplating, platdak, aluminium kozijnen v.v. dubbelglas), gekoppeld aan systeembouw (o.a. betonvloeren).

Qua voorzieningen zijn de volgende elementen noemenswaardig : systeemplafonds v.v. verlichtingsarmaturen, airconditioning (deels), lamellen, kabelgoten, IT en telefonie aansluitingen, centrale verwarming (vervangen in 2018) inclusief radiatoren, inbraakbeveiliging / alarminstallatie en een brandmeldinstallatie.

Bedrijfsruimte

Er is sprake van drie aaneengesloten bedrijfshallen (systeembouw) met een totale oppervlakte ter grootte van ca. 4.388 m² VVO. De ontvangsthal omvat circa 436 m² VVO en voorziet in een inpandige hoogte van ca. 10 m¹. De productiehal omvat ca. 3.058 m² VVO (alsmede een tussenvloer van ca. 68 m² VVO) en de expeditiehal ca. 826 m² VVO, beiden voorzien van een inpandige hoogte van ca. 7 m¹. De beschikbare hoogtes vormen een pre en komen de courantheid van het complex ten goede, doordat de hallen hierdoor voor meerdere doeleinden (opslag / productie / logistiek) gebruikt kunnen worden. Alle hallen zijn voorzien van een bedrijfsvloer en overheadpoorten, gekoppeld aan een royale overspanning. De hallen zijn gefaseerd gebouwd tussen 1974 en 1983. Onderhavig deel omvat een platdak- (met lichtstraten) en sheddakconstructie (aldus met lichtinval), waardoor het uitermate geschikt is voor het plaatsen van bijvoorbeeld zonnepanelen!

Qua faciliteiten wordt de aanwezigheid van de volgende voorzieningen benoemd : diverse zware kraanbanen (o.a. 10.000 & 25.000 KG draagvermogen!) verdeeld over alle hallen, heaters, bedrijfsvloer, overheadpoorten, verlichting, alarm, krachtstroom, hekwerken (terrein) en toegangspoorten.

Terrein

Het terrein is aan de voor- en zijkant van het complex vrijwel geheel verhard. De aanwezige parkeerfaciliteit biedt hierbij plaats aan enige tientallen personenwagens.

Aan de achterzijde van de hallen is over de volle breedte een ruime groenstrook (circa 6.500 m²) gesitueerd, die eventueel ingericht zou kunnen worden t.b.v. opslag of het aanleggen van dock-shelters (onder voorbehoud medewerking gemeente Heerlen en dergelijke). NB : de buurman heeft kenbaar gemaakt interesse te hebben in onderhavig deel (meer informatie op aanvraag).

Prijsstelling

De vraagprijs voor het geheel bedraagt € 1.650.000,= kosten koper (BTW is niet van toepassing).

NB :bij vaststelling van de vraagprijs is rekening gehouden met het gegeven dat uitbreiding van de bestaande opstallen t.g.v. het uitermate royale perceel tot de mogelijkheden behoort (mede gelet op de voorschriften binnen het vigerende bestemmingsplan).

Overige elementen

- indelingstekeningen kunnen op verzoek beschikbaar worden gesteld
- het geheel zal bezemschoon, doch verder in de huidige staat ('as seen'), worden opgeleverd
- de vigerende bestemming luidt 'bedrijfsdoeleinden' (milieucategorie 2 t/m 4)
- de vigerende WOZ-waarde van het totaal bedraagt € 1.702.000,= (jaargang 2020)
- er zijn geen bijzonderheden bekend aangaande het milieu, de bodemgesteldheid of aanwezigheid van asbest. Gelet op de leeftijd van de opstallen kan de aanwezigheid van asbest evenwel niet worden uitgesloten
- huur van het complex is bespreekbaar, doch geniet niet de voorkeur
- er is bij verkoop te allen tijde sprake van een voorbehoud goedkeuring door de eigenaar.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 1.650.000 kosten koper
Oorspronkelijke vraagprijs
€ 1.995.000 kosten koper
Aangeboden sinds
23 mei 2019
Status
Verkocht
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Bedrijfshal
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwperiode
1971-1980

Oppervlakten

Oppervlakte
5.363 m²
Bedrijfshal oppervlak
4.388 m²
Terrein oppervlak
10.000 m²
Kantoor oppervlak
975 m²
Vrije hoogte
10 m
Perceel
22.120 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen
Voorzieningen
Heater, krachtstroom, overheaddeuren, airconditioning en inbouwarmaturen

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Bedrijventerrein
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 500 m tot 1000 m en snelwegafrit op 500 m tot 1000 m
Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.