• Verkocht

Linieveste 4 - 8* 3992 DJ Houten

€ 4.500.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
6 mei 2021
Verkoopdatum
7 januari 2022
Looptijd
8 maanden

Omschrijving

WAAROM LINIEVESTE 4-8 VOOR U DE IDEALE PLEK IS
1. Energiezuinig gebouw (Energielabel A);
2. Direct gelegen aan Rijksweg A-27, nabij Hotel van der Valk;
3. Ruim aantal parkeerplaatsen op afsluitbaar terrein;
4. Modern en degelijk gebouw;
5. Royale centrale entreehal.

ADRES
Linieveste 4-8 (3992 DJ) Houten.

ALGEMEEN
Dit prachtige zelfstandige gebouw is gelegen aan de buitenrand van het bedrijventerrein “Het Rondeel” te Houten met zicht op de groenstrook. Dit bedrijventerrein is één van de beste bedrijventerreinen in het midden van Nederland, gelegen in de directe nabijheid van de op- en afritten van de Rijksweg A27.

Het kantoor is van hoogwaardige technische afwerkingsniveau voorzien van energielabel A, heeft een moderne royale entreepartij met centrale lift en hardhouten trap. De kantoorvleugels bevinden zich aan weerszijde van de middenbeuk. Op het terrein bevinden zich totaal ca. 105 parkeerplaatsen op afsluitbaar terrein.

De bedrijfsruimte, de rechter kantoorunit en 30 parkeerplaatsen zijn in verhuurde staat. De huurovereenkomst loopt tot en met 31 juli 2023.

Het gebouw is ideaal voor de ondernemingen die identiteit, uitstraling, degelijkheid, parkeren en duurzaamheid op de wensenlijst hebben staan.

LIGGING EN BEREIKBAARHEID
Het object is gelegen op het bedrijventerrein “Het Rondeel” te Houten. Dit bedrijventerrein is centraal gelegen in de directe nabijheid van de op- en afritten van de Rijksweg A27. De bereikbaarheid per auto vanuit alle richtingen is goed te noemen. Het openbaar vervoer ter plaatse wordt verzorgd door diverse busdiensten, welke in verbinding staan met Utrecht CS en station Houten.

Om de hoek van het object, op loopafstand, bevindt zich Hotel Van der Valk en Restaurant Kees. Daarnaast is er in het Total tankstation een goede broodjeszaak gevestigd. In de groenstrook aan de voorzijde van het gebouw kunnen medewerkers een ommetje maken.

OPPERVLAKTE
Het voor verkoop beschikbare vloeroppervlak bedraagt totaal ca. 3.705 m² v.v.o., onderverdeeld als volgt:
- begane grond kantoorruimte ca. 1.054,3 m²
- begane grond bedrijfsruimte ca. 939,3 m²
- 1e verdieping kantoorruimte ca. 834,5 m²
- 1e verdieping bedrijfsruimte ca. 86,9 m²
- 2e verdieping kantoorruimte ca. 790,2 m²

Voormelde metrages zijn conform de meetstaat ingemeten door AeQO Property Support d.d. 16 oktober 2016.

VERHUURD GEDEELTE
De bedrijfsruimte, de rechter kantoorunit en 30 parkeerplaatsen zijn in verhuurde staat. Bij verkoop zal het gebouw verkocht worden onder gestanddoening van de lopende huurovereenkomst met ACNielsen (Nederland) B.V. De huurovereenkomst loopt tot en met 31 juli 2023, verlenging telkens 5 jaar. Bij serieuze interesse voor koop van het gebouw kan de huurovereenkomst bij ons op kantoor ingezien worden.

BOUWJAAR
2000.

KADASTRALE GEGEVENS
Gemeente : Houten
Sectie : E
Nummer : 3482
Kadastrale perceelgrootte : 6.935 m²
Zakelijk recht : Eigendom

BESTEMMING
Bestemmingsplan “Het Rondeel – De Meerpaal” vastgesteld d.d. 23-05-2021 is vigerend. Op de plankaart is het object aangemerkt met bestemming “Bedrijventerrein” met functieaanduiding “bedrijf tot en met categorie 3.2”. Deze gronden zijn bestemd voor: bedrijfsactiviteiten vanaf categorie 1 tot en met milieucategorie 3.2 voor zover deze zijn opgenomen in bijlage 1 "Staat van bedrijfs¬activiteiten” van de gemeente, perifere detailhandel en kantoren die ondergeschikt zijn aan en ten dienste staan van de doeleinden als genoemd onder a tot en met g, met dien verstande dat maximaal 50% van het totale bedrijfsvloeroppervlak tot een maximum van 2000 m² hiervoor gebruikt mag worden. Voor nadere informatie omtrent de bestemming en gebruikersmogelijkheden verwijzen wij u naar de gemeente Houten.

OPLEVERINGSNIVEAU
Het object wordt in de huidige staat opgeleverd inclusief o.a.:

Algemeen
• moderne gezamenlijke entreepartij;
• brandmeldinstallatie;
• liftinstallatie;
• centrale verwarmingssysteem;
• deels vloerverwarming en radiatoren in de centrale ruimte;
• glasvezelaansluitpunt;
• mindervalide toilet.

Bedrijfsruimte
• vrije hoogte ca. 6.00 meter;
• betonvloer;
• toiletruimten;
• elektrisch bedienbare overheaddeur;
• loopdeur;
• vluchtdeuren;
• opbouw-verlichtingsarmaturen;
• Lichtstraten.

Kantoorruimte
• systeemplafond voorzien van inbouwverlichtingsarmaturen;
• kabelgoten met elektra en CAT5 databekabeling;
• mechanische ventilatie;
• topkoeling;
• deels te openen ramen;
• centrale verwarming;
• diverse pantry’s;
• bestaande scheidingswanden, voor zover aanwezig;
• 2 toiletgroepen, per verdieping.

Terrein
• klinkerbestrating en parkeervakken;
• fietsenstalling;
• omheind;
• elektrisch bedienbare schuifpoort.

PARKEREN
Op het afsluitbare parkeerterrein zijn ca. 105 parkeerplaatsen voor personenauto’s beschikbaar.
ENERGIELABEL
A.

KOOPPRIJS
€ 4.500.000,-- kosten koper.
Partijen zullen niet opteren voor een met omzetbelasting belaste levering.
Alle kosten verbonden aan de eigendomsoverdracht, waaronder te verstaan de notariële kosten (o.a. koopovereenkomst, akte van levering), kadastraal recht, verschuldigde overdrachtsbelasting, eventuele omzetbelasting en de kosten wegens de levering en overdracht van het verkochte zijn voor rekening van koper.

ONDERMAAT/OVERMAAT
Indien de opgegeven grootte (ondermaat/overmaat) van de onroerende zaak niet juist is, ontleent geen van partijen daaraan rechten.

AANVAARDING/LEVERING
De onroerende zaak wordt deels leeg en ontruimd geleverd en deels in verhuurde staat en wel in de huidige gebruikte bouwkundige, technische en milieukundige staat, de staat “as-is, where is” met alle daarbij behorende rechten en aanspraken, lasten en beperkingen, zichtbare en onzichtbare gebreken, heersende en lijdende erfdienstbaarheden, en kwalitatieve rechten en plichten, doch vrij van hypotheken, beslagen en inschrijvingen daarvan. De koper dient kennis te nemen van de inhoud van de laatste akte van levering.

MILIEU
Het is de verkoper niet bekend dat de onroerende zaak verontreiniging bevat die ten nadele strekt van het beoogde gebruik, dan wel kan leiden tot een verplichting tot sanering of andere maatregelen, en dat er ondergrondse tanks voor het opslaan van (vloei-)stoffen aanwezig zijn. Het is de verkoper niet bekend dat er (bouw-)materialen zijn toegepast die op enigerlei wijze schadelijk zijn voor mens of milieu of agressief zijn ten opzichte van andere toegepaste materialen. Koper aanvaardt de milieukundige toestand van de onroerende zaak in de huidige staat en vrijwaart verkoper voor eventuele aanspraken van derden ter zake. Verontreinigings- en restrisico van de bijbehorende grond en grondwater, alle eigenschappen en verontreinigingen, de eventuele aanwezigheid van asbesthoudende stoffen en/of schadelijke materialen en/of stoffen, zowel de bekende als de onbekende, komen voor rekening en risico van koper. Koper vrijwaart verkoper voor alle aanspraken, claims en verplichtingen te dier zake.

NOTARISKANTOOR
Koper is vrij om te bepalen welk notariskantoor zal worden belast met het opmaken van de koopovereenkomst en de notariële akte van levering.

KOOPOVEREENKOMST
In de op te maken koopovereenkomst zullen de gebruikelijke bepalingen worden opgenomen. Daarnaast zullen de koopovereenkomst en de akte van levering die bedingen bevatten die de notaris nodig acht en normaal gebruikelijk zijn.

ZEKERHEIDSSTELLING
Koper dient binnen 14 dagen na ondertekening van de koopovereenkomst een bankgarantie te stellen van 10% van de koopsom aan het notariskantoor.

AANVAARDING
In overleg.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 4.500.000 kosten koper
Aangeboden sinds
6 mei 2021
Status
Verkocht

Bouw

Hoofdfunctie
Bedrijfshal
Mogelijke functie(s)
Kantoorruimte
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
2000

Oppervlakten

Oppervlakte
3.705 m²
Bedrijfshal oppervlak
1.026 m²
Kantoor oppervlak
2.679 m²
Vrije hoogte
6 m
Perceel
6.935 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
3 bouwlagen

Energie

Energielabel
A 0,96

Omgeving

Ligging
Bedrijventerrein en kantorenpark

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.