• Verkocht

Wiebachstraat 6466 NG Kerkrade

Prijs n.o.t.k. Prijs n.o.t.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
26 juli 2022
Verkoopdatum
29 september 2022
Looptijd
2 maanden

Omschrijving

NIEUWBOUW - TE HUUR - KOOP

TWEE HALFVIJSTAANDE BEDRIJFSOBJECTEN OP UITSTEKENDE STAND GELEGEN AAN DE WIEBACHSTRAAT - RODABOULEVARD IN KERKRADE

Algemeen

Op bedrijventerrein Rodaboulevard in Kerkrade worden twee nog te realiseren halfvrijstaande bedrijfsobjecten zowel te huur alsook te koop aangeboden. Doordat sprake is van nieuwbouw kan op dit moment nog rekening gehouden worden met specifieke wensen van de toekomstig gebruiker / eigenaar, zodat een maatkostuum wordt gecreëerd. Het gehele complex omvat na realisatie en in de basis circa 3.900 m² (BVO) hal / warehouse, 660 m² entresol / tussenvloer, alsmede 400 m² kantoor, plus een royale parkeerfaciliteit. Gelet op de ligging en bestemming vormt een bedrijfsmatige invulling, bijvoorbeeld middels opslag of productie, de meest gerede invulling voor beide panden.

Stand - ligging - omgeving

Het complex wordt op uitstekende stand en een echte zichtlocatie gebouwd. Het geheel grenst hierbij letterlijk aan de meest prominente bocht van de belangrijkste verbindingsader binnen het bedrijventerrein, waardoor gesproken mag worden van een toplocatie. De directe omgeving oogt hierbij uiterst verzorgd & modern en wordt vooral gekenmerkt door de aanwezigheid van allerhande ondernemingen (variërend van handel tot productie, opslag en showrooms) die overwegend het laatste decennium zijn gebouwd. Verder voorziet de omgeving in allerhande grootschalige retailers (o.a. Hornbach, Albert Heijn XXL, Decathlon), het Parkstad Limburg Stadion (thuishaven van voetbalclub Roda JC), horeca en Leisuredome Kerkrade. Kortom een uiterst dynamische omgeving die wekelijks circa 100.000 (!) bezoekers trekt, hetgeen de herkenbaarheid en courantheid van de locatie zeer ten goede komt en als een pre kan worden beschouwd.

Bereikbaarheid

De bereikbaarheid van de locatie per (vracht)wagen is uitstekend. De autoweg N-281 (Ringweg Parkstad) grenst letterlijk aan onderhavig bedrijventerrein. Deze autoweg staat in directe verbinding met snelwegen richting Aken (D => A76), Maastricht (A79), Antwerpen (B => A76) en Eindhoven (richting A2). Verder is noemenswaardig dat busverbindingen in de directe nabijheid stoppen, zodat ook de bereikbaarheid middels het openbaar vervoer ruim voldoende genoemd mag worden.

Beoogde indeling en voorzieningen

De bebouwing omvat na realisatie de volgende indeling (onder voorbehoud akkoord gemeente Kerkrade).

Unit I : ca. 1.980 m² hal, 360 m² tussenvloer & 200 m² kantoor
(evenredig verdeeld over bgg en 1e verdieping).

Unit II : ca. 1.920 m² hal, 300 m² tussenvloer en 200 m² kantoor
(evenredig verdeeld over bgg en 1e verdieping).

Terrein

Het grotendeels verharde buitenterrein omvat voldoende manoeuvreerruimte voor (vracht)verkeer en voorziet tevens in ca. 38 parkeerplaatsen. Indien het project gesplitst verkocht mocht worden, zal het aantal plaatsen naar evenredigheid worden verdeeld, op basis van het bebouwingsvlak begane grond (vormt ijkpunt).

Bedrijfshallen

De bedrijfshallen beschikken over een inpandige hoogte van circa 9,5 m¹. Hierbij is sprake van (geïsoleerde) systeembouw met een royale vrije overspanning, waardoor het plaatsen van stellingen en dergelijke uitstekend mogelijk zal zijn. Om de bedrijfsmatige processen te optimaliseren zal dit deel tevens voorzien worden van een bedrijfsvloer met substantieel draagvermogen en meerdere overheadpoorten.

Kantoorruimte

Onderstaande prijsstelling is in beginsel gebaseerd op een casco afwerkniveau. Indien gewenst kunnen de kantoren tegen een meerprijs evenwel voorzien worden van elementen zoals scheidingswanden, systeemplafonds v.v. LED-verlichting, installatie(s) voor verwarming / koeling / ventilatie, kitchenette en of een toiletfaciliteit. Omvang, indeling en andere (technische) voorzieningen kunnen in samenspraak nader worden afgestemd en ingericht.

Prijsstelling

De koopprijs van het geheel of één van beide objecten zal in samenspraak met koper en afhankelijk van het gewenste afwerk- en voorzieningenpakket worden vastgesteld. Mede door de extreme prijsschommelingen die gangbaar zijn in de markt anno 2022 kan verkoper thans alleen een richting qua prijsstelling benoemen. Gedacht wordt aan een casco prijs per m² BVO (hal + tussenvloer + kantoor) ter grootte van circa € 1.050,= ex. BTW.

Ook de huurprijsstelling wordt bij benadering benoemd t.g.v. het bovengestelde qua prijsontwikkeling en thans nog zonder rekening te houden met het wensenpakket van huurder. In de basis vormen onderstaande casco huurprijzen het uitgangspunt per m² BVO / jaar ex. BTW :

- Hal / warehouse : € 60,=
- Mezzanine : € 35,=
- Kantoor : € 100,=
- Parkeerplaats : € 300,= (per stuk)

Het ijkpunt betreft 01-07-2022.

Huuruitgangspunten

De volgende huuruitgangspunten vormen de basis binnen deze propositie :

- huurtermijn : 10 jaar met bij voorkeur telkens 5 jaar verlenging
- opzegtermijn : tenminste 12 maanden voor enig expiratiemoment
- huurbetaling : per kwartaal vooraf te voldoen
- indexering : jaarlijks voor het eerst 1 jaar na huuringang op reguliere wijze (CBS-prijsindex)
- BTW : 21% BTW is van toepassing over de verschuldigde huur
- zekerheidsstelling : 3 maanden betalingsverplichting (huur + services + BTW => bankgarantie of waarborgsom) vormt de basis, doch extra zekerheden die verstrekt dienen te worden, kunnen niet worden uitgesloten
- contract : standaard ROZ-contract model kantoor- / bedrijfsruimte 2015, inclusief algemene bepalingen.

Bijzonderheden

- perceel : het perceel omvat in totaal 7.045 m². In geval van gesplitste (ver)koop zal het perceel o.b.v. bebouwing op begane grond, naar evenredigheid verdeeld worden.
- beschikbaarheid : doelstelling is de nieuwbouw in Q4-2023 op te leveren c.q. in overleg en afhankelijk van het verkrijgen van een omgevingsvergunning t.b.v. de beoogde bouw.
- bestemming : de vigerende bestemming luidt ‘Bedrijventerrein’ tot en met categorie 3.2. => meer info op ruimtelijkeplannen.nl.
- voorbehoud : er is te allen tijde sprake van een voorbehoud goedkeuring door eigenaresse.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
Prijs nader overeen te komen
Huurprijs
Huurprijs nader overeen te komen
Aangeboden sinds
Status
Verkocht
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Bedrijfshal
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
2023

Oppervlakten

Oppervlakte
4.960 m² (in units vanaf 2.220 m²)
Bedrijfshal oppervlak
4.560 m²
Kantoor oppervlak
400 m²
Vrije hoogte
9,5 m
Perceel
7.045 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag
Voorzieningen
Overheaddeuren, krachtstroom en betonvloer

Energie

Energielabel
Niet verplicht

Omgeving

Ligging
Bedrijventerrein
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m en snelwegafrit op minder dan 500 m

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.