• Verkocht

Oude Kerkstraat 10 4921 XE Made

Prijs op aanvraag

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
27 februari 2018
Verkoopdatum
11 februari 2020
Looptijd
23 maanden

Omschrijving

Vrijstaande bedrijfswoning met zwembad, loods en een ruim buitenterrein op circa 5.718 m² grond.

De woning
De woning is gebouwd omstreeks 1973 en heeft een woonoppervlakte van ca. 176 m² en een inhoud van ca. 787 m³. De bedrijfswoning is opgetrokken in een traditioneel gedegen bouwconstructie, bestaande uit metselwerk spouwmuren, betonnen begane grondvloer, houten verdiepingsvloeren en hardhouten kozijnen deels voorzien van dubbele beglazing. Het zadeldak is gedekt met leien. De woning wordt verwarmd door middel van een Remeha combiketel (bouwjaar 2009).

Omschrijving
De loods is gebouwd omstreeks 1973, opgetrokken in een vrij overspannen staalconstructie bestaande uit metselwerkmuren en heeft een inhoud van ca 1.980 m?. De voorzijde van de loods is voorzien van damwandprofielplaten. De loods beschikt over twee grote schuifdeuren aan de voor- en achterzijde (resp. 5 m x 4 m, 4 m x 4 m). Aan de loods is een kantoor gesitueerd. Tevens beschikt de loods over een meterkast (6 x 220 V en 3 x 380 V) en een grote kachel.

Het buitenterrein is volledig verhard met deels klinkers en deels stelconplaten. Op het terrein is een houten schuurtje gesitueerd voor de opslag van o.a. hout of gereedschap.

De woning
De hal is afgewerkt met een tegelvloer, schoonmetselwerk wandafwerking en schrootjes als plafondafwerking. Vanuit de hal is een bergkast, de meterkast en het toilet bereikbaar. Het toilet is volledig betegeld en voorzien van een staand closet en een fonteintje. De meterkast is voorzien van 7 groepen van 220 V en 2 groepen van 380 V. De alarminstallatie is aangesloten op de meldkamer. Vanuit de hal is de vaste trap naar de eerste verdieping bereikbaar.

De woonkamer is afgewerkt met parket als vloerafwerking, gedeeltelijk spachtelputz gedeeltelijk schoonmetselwerk wandafwerking en een brandwerend systeemplafond voorzien van verlichting. De woonkamer is voorzien van een houtkachel en convectorputten. De schuifpui geeft toegang tot de tuin.

De keuken is afgewerkt met een tegelvloer, schoonmetselwerk wandafwerking en schrootjes als plafondafwerking. De keuken is L-opstelling is voorzien van een kunststofaanrechtblad, vaatwasser (Bosch), combi oven (Bauknecht) en een afzuigkap.

De slaapkamer op de begane grond is afgewerkt met vloerbedekking, spachtelputz als wandafwerking en schrootjes als plafondafwerking. Vanuit de slaapkamer is de badkamer op de begane grond bereikbaar.

De badkamer op de begane grond is afgewerkt met tegels als vloer- en wandafwerking en stucwerk als plafondafwerking. De badkamer is voorzien van een bubbelbad, inloopdouche, wastafel, designradiator en mechanische ventilatie.

Eerste verdieping
De overloop op de eerste verdieping, met vide, geeft toegang tot vier slaapkamers en een toilet. De overloop is voorzien van een parketvloer. De overloop geeft toegang tot het balkon.
De slaapkamers zijn overwegend afgewerkt met vloerbedekking, spachtelputz als wandafwerking en schrootjes als plafondafwerking. Twee slaapkamers zijn voorzien van een vlizotrap welke toegang geven tot twee separate bergzolders. De opstelplaats van de Remeha CV-combiketel (bj. 2009) bevindt zich op de bergzolder. Het toilet is voorzien van een staand closet en een fonteintje.

De tuin
De tuin is gelegen op het westen en is voorzien van meerjarige beplanting. De tuin is deels verhard met gebakken waaltjes, deels voorzien van grind en de tuin beschikt over verschillende terrassen. Via de tuin is het zwembad, welke is overdekt met een glazen kas, bereikbaar.

Bijzonderheden
Conform het bestemmingsplan ‘Kern Made’ van de gemeente Drimmelen, vastgesteld op 21 april 2013, heeft de bedrijfswoning met ondergrond de bestemming ‘Enkel bestemming bedrijventerrein’. Voor nadere informatie over deze bestemming kunt u contact opnemen met Staal Makelaars.

Bestemmingsplanregels
Artikel 7 Bedrijventerrein
7.1 Bestemmingsomschrijving
De voor 'Bedrijven ' aangewezen gronden zijn bestemd voor:
a. bedrijven die zijn genoemd in ten hoogste categorie 3.2 van de Staat van Bedrijfsactiviteiten;
b. ter plaatse van de aanduiding 'bedrijf tot en met categorie 4' bedrijven in ten hoogste categorie 4.1 van de Staat van Bedrijfsactiviteiten;
c. ter plaatse van de aanduiding 'bedrijfswoning' een bedrijfswoning en aan-huis-verbonden- beroepen;
d. ter plaatse van de aanduiding 'detailhandel' zelfstandige detailhandel met showroom;
e. ter plaatse van de aanduiding 'kantoor' een zelfstandig kantoor;

en tevens voor:
f. bij de bedrijven behorende ondergeschikte kantoren en ondergeschikte detailhandel;
g. bij deze bestemming behorende voorzieningen, zoals tuinen, groen, water, nutsvoorzieningen, ontsluitingswegen, parkeervoorzieningen en overige verhardingen.
7.2 Bouwregels
7.2.1 Hoofdgebouwen en bedrijfswoningen
Ten aanzien van het bouwen van hoofdgebouwen en bedrijfswoningen gelden de volgende regels:
a. hoofdgebouwen en bedrijfswoningen worden binnen het bouwvlak gebouwd;
b. indien een gevellijn is aangegeven dient de bebouwing op de gevellijn te worden georiënteerd;
c. de afstand van de bedrijfsgebouwen tot de zijdelingse perceelsgrens dient minimaal 3 m te bedragen;
d. het maximale bebouwingspercentage mag niet meer bedragen dan ter plaatse van de aanduiding 'maximum bebouwingspercentage %' aangegeven. Indien een dergelijke aanduiding ontbreekt, mag het bouwvlak volledig worden bebouwd;
e. de maximale bouwhoogte van bedrijfsbebouwing mag niet meer dan 11 m bedragen, tenzij op de verbeelding door middel van een aanduiding 'maximale bouwhoogte (m)' een andere maatvoering is aangegeven;
f. de maximale goot- en bouwhoogte van de bedrijfswoning mag niet meer dan 7 m respectievelijk 11 m bedragen, tenzij op de verbeelding door middel van de aanduiding 'maximale goot- en bouwhoogte (m)' een andere maat voering is aangegeven;
g. het aantal hoofdgebouwen mag niet toenemen.
7.2.2 Bijbehorende bouwwerken en bouwwerken, geen gebouwen zijnde
a. bijbehorende bouwwerken worden binnen het bouwvlak gebouwd;
b. de maximale bouwhoogte van bijbehorende bouwwerken mag niet meer bedragen dan 5 m, met dien verstande dat wanneer het een uitbreiding van het hoofdgebouw betreft, de bouwhoogte van het hoofdgebouw als maximum geldt;
c. de maximale bouwhoogte van bouwwerken, geen gebouw zijnde, mag niet meer bedragen dan:
- voor terreinverlichting, vlaggenmasten, reclamemasten en -zuilen : 8 m;
- terrein- en erfafscheidingen achter (het verlengde van) de voorgevel : 2 m;
- terrein- en erfafscheidingen voor (het verlengde van) de voorgevel : 1 m;
- overige bouwwerken, geen gebouwen zijnde : 3 m.
7.3 Specifieke gebruiksregels
7.3.1 Binnen de bestemming 'Bedrijventerrein' is de uitoefening van aan-huis-verbonden beroepen toegestaan in de bedrijfswoning, waarbij de volgende bepalingen van toepassing zijn:
a. de woonfunctie van de bedrijfswoning blijft als hoofdfunctie herkenbaar;
b. de activiteit wordt door de bewoner uitgeoefend;
c. de omvang van de activiteit mag niet meer bedragen dan 40% van de gezamenlijke vloeroppervlakte van de bedrijfswoning tot een maximum van 50m²;
d. het gebruik mag geen nadelige invloed hebben op de normale afwikkeling van het verkeer en mag geen onevenredige toename van de parkeerbehoefte veroorzaken;
e. detailhandel, anders dan ondergeschikte detailhandel, is niet toegestaan.
7.3.2 Buitenopslag van voorwerpen, stoffen en materialen ten behoeve van het eigen bedrijf is uitsluitend toegestaan achter (het verlengde van) de voorgevellijn van het hoofdgebouw.
7.3.3 Tot een gebruik van gronden en bouwwerken strijdig met de bestemming wordt in elk geval gerekend:
a. geluidzoneringsplichtige inrichtingen;
b. risicovolle inrichtingen.
7.4 Afwijken van de gebruiksregels
Het bevoegd gezag kan door middel van het verlenen van een omgevingsvergunning afwijken van het bepaalde in 7.1 onder a teneinde bedrijven toe te staan, die niet zijn opgenomen in de Staat van bedrijfsactiviteiten, danwel bedrijven in een hogere categorie dan maximaal is toegestaan, mits wordt voldaan aan de volgende voorwaarden:
a. er geen onevenredige aantasting plaatsvindt van de omgeving;
b. omtrent de vergelijkbaarheid van de invloed op het milieu en de omgeving advies wordt gevraagd aan een door het bevoegd gezag aan te wijzen onafhankelijke ter zake deskundige.

Aanvullende informatie:
- De volgende nutsvoorzieningen zijn aanwezig: water, elektriciteit, gas, CAI en riolering;
- Ruim buitenterrein;
- De woning is voorzien van een alarminstallatie;
- Binnen circa 5 autominuten op de snelweg A59;
- Verschillende gebruiksmogelijkheden;
- Wonen en werken combineren;
- Zeer ruimte bouwmogelijkheden
- Bedrijfsruimte te realiseren tot een hoogte van 11 m¹;
- Het gehele perceel kan nagenoeg bebouwd worden;
- Geschikt als beleggingsobject.

Situering
Aan de rand van de kern Made is deze vrijstaande bedrijfswoning met loods op circa 5.718 m² grond gelegen. Made is één van de zes dorpskernen van de gemeente Drimmelen. Met bijna 12.000 inwoners is het ook de grootste dorpskern en vervult het een centrumfunctie binnen de gemeente Drimmelen. Made ligt ten noorden van Breda en dichtbij Oosterhout en Geertruidenberg. Als centrumdorp van de gemeente Drimmelen heeft het haar inwoners veel te bieden. Een groot aantal voorzieningen bijvoorbeeld, een gevarieerd winkelaanbod, een rijk verenigingsleven, basisscholen, voortgezet onderwijs en uitstekende accommodaties voor binnen- en buitensport. Ook de bereikbaarheid van de gemeente is uitstekend. Made ligt vlakbij de A59 en heeft op die manier een prima verbinding met steden in de omgeving, zoals Breda en ‘s-Hertogenbosch. Maar ook Eindhoven, Antwerpen en de Randstad zijn snel en gemakkelijk te bereiken. De karakteristieke woonboerderij is gunstig gelegen, doordat het zowel aan het levendige centrum van Made grenst, als ook aan het prachtige open polderlandschap ten westen en ten noorden van het dorp.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
27 februari 2018
Status
Verkocht

Bouw

Hoofdfunctie
Bedrijfshal
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1973

Oppervlakten

Oppervlakte
268 m²
Bedrijfshal oppervlak
268 m²
Perceel
3.713 m² (in units vanaf 268 m²)

Energie

Voorlopig energielabel
D
Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.