• Verkocht

Kleinheidepad 14 4715 RT Rucphen

€ 795.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
11 juni 2019
Verkoopdatum
5 september 2020
Looptijd
14½ maand

Omschrijving

Dit exclusief landhuis met kantoorruimten (ca. 1380 m³) en bedrijfshal/showroom (ca. 208 m²), is gelegen op een ruime kavel met een indeling waarbij het zakelijke deel subtiel gescheiden is van het privédeel. De ligging, in deze door veel groen gemarkeerde omgeving en met de vele gebruiksmogelijkheden, mag zonder meer als uitzonderlijk beschouwd worden. Rucphen is een kleine kern met goede basisvoorzieningen zoals scholen, winkels, dienstverlening en eetgelegenheden. In de directe omgeving zijn uitgebreide bossen en heidevelden met veel wandel- en fiets- en recreatiemogelijkheden. De gemeente Rucphen draagt het motto “Groen en Recreatief”

Woning
De woning is gebouwd in 2000 volgens een uitermate duurzaam concept en overeenkomstig comfort, uitzonderlijke hoge isolatiewaarden, super energiezuinig en onderhoudsvriendelijk. De oriëntatie van de tuin is zodanig gekozen dat deze volledig besloten is en derhalve veel privacy biedt zonder een “opgesloten” gevoel te geven. Alhoewel de achtertuin op het noorden is gericht is mede door de grootte de tuin toch erg zonnig en met de nodige beschutting. Het verhoogde terras is ongeveer 100 m² groot en biedt desgewenst ruimte aan een groot gezelschap. De (zwem)vijver wordt gezuiverd op basis van zuurstof inbrengende planten en is dus chemicaliën vrij.

De gehele woning wordt verwarmd met een zgn. laag-temperatuursysteem (knuffelmuren) waarbij de directe warmtestraling duidelijk wordt ervaren en aangenaam aanvoelt. Het laagtemperatuursysteem wordt gevoed door een 3-tal warmtebronnen, te weten een Fins/Duitse speksteenkachel met warmtewisselaar, een HR-vacuümsolar (heat pipe systeem) en een traditionele HR gasketel. Het warmtapwatersysteem is in dit systeem geïntegreerd opgenomen. Het hele systeem is nagenoeg onderhoudsvrij en is volledig gestuurd door de buitentemperatuur en behoeft daardoor nagenoeg geen aandacht.
Meerdere kamers hebben een aansluiting voor telefoon, internet en cai. De luchtverversing vindt plaats op basis van natuurlijke toe- en afvoer. De isolatie van dak- wand- en vloerconstructie hebben een dikte van respectievelijk 22 cm (Rc 5.5), 26 cm (Rc 6.0) en 24 cm (Rc 5.5) en hebben behoudens de platdakconstructie een zogenaamde dampopen (ademende-vochtregulerende) constructie.
Al de materialen en systemen zijn afkomstig van Nederlandse leveranciers en/of geïnstalleerd en onderhouden door lokale bedrijven.

Indeling begane grond
Woonkamer
Een ruimte van ca. 60 m² voorzien van een massief-eiken stroken vloer, vlak afgewerkte wanden met een fijn kleurbehang, stucplafond met fijn schuurwerk. Vanuit de woonkamer kun je met diverse tuindeuren naar het terras of naar de serre. De speksteenkachel welke een belangrijk onderdeel van het verwarmingssysteem is, staat zodanig opgesteld dat hij naar de gehele ruimte warmte uitstraalt. Deze kachel is een zgn. speksteenkachel volgens Fins principe. De erin opgenomen brander is een computergestuurde brander die ervoor zorgt dat de verbranding optimaal en zeer schoon verloopt.

Serre
Een ruimte van ca. 13 m² met een dak van veiligheidsglas en een massief eiken strokenvloer biedt een aangenaam uitzicht over de direct aansluitende vijver en de tuin. Met name bij een winterzonnetje dient deze serre als voor-verwarming van via de klepramen aangevoerde lucht.

Werkkamer
Een ruimte van ca. 18 m² met een massief-eiken stroken vloer met fijn kalkpleister afgewerkte wanden. Het stucplafond als in de woonkamer. Deze werkkamer is zowel via een bedrijfsentree als via de privé entree direct bereikbaar. Vanuit de bedrijfsentree is er tevens een toegang naar een aangebouwd kantoor/ atelier/ showroom van ca. 45 m².

Woonkeuken
Een ruimte van ca. 25 m² met een toegang vanuit de keuken naar de wijn-/voorraadkelder (met volledige stahoogte) van ca. 35 m². De keuken bestaat uit een handgemaakte massiefeiken kasten met een massief granieten aanrechtblad. De apparatuur is van de Solitair serie van Bosch en is van geborsteld RVS.

Wasruimte
Een afzonderlijke ruimte met opstel- en aansluitmogelijkheden voor wasmachine en droger alsmede een werktafel en een uitspoel gootsteen met koud- en warm watervoorziening.

Verder is er een portaal met toegang vanuit de keuken naar het terras, de voornoemde wasruimte en (zakelijke) extra entree aan de oprit zijde. Vanuit deze entree is een afzonderlijke toiletruimte te bereiken alsmede de meterkasten.
De woningentree bevindt zich aan de voorzijde met een afzonderlijke toilet en een massief eiken trapopgang naar de overloop van de eerste verdieping.

Kelder
De kelder is direct toegankelijk vanuit de keuken, is zeer ruim en heeft in z'n geheel een
vrije stahoogte van 2.20m. Hier bevindt zich ook een apart afgesloten technische ruimte.

Indeling 1e verdieping
Slaapkamer 1 Een ruimte van ca. 40 m² incl. meerdere inloopkasten.
Slaapkamer 2 en 3 van ieders ca. 22 m² en een slaapkamer 4 van ca. 11 m².
De slaapkamers zijn allen voorzien van een massief eiken strokenvloer, fijn gestucte muren met leem- of kalkpleister en plafonds van fijn naturel naaldhouten visbekdelen. Al de ramen zijn uitgevoerd als draaikiep en mede daardoor eenvoudig te onderhouden.

Badkamer
Een zeer ruime en lichte badkamer van ca. 17 m² met vrijstaand bad en een inloopdouche met hardglazen deur en design wastafelmeubel met ingelegde keramische wasbakken.

Een afzonderlijke toiletruimte welke direct toegankelijk is vanaf de overloop.
Een vlizotrap geeft toegang naar een ruime bergzolder op de tweede verdieping.

Kantoor/showroom
Het kantoor/showroom gedeelte is zowel inpandig als aanpandig en direct bereikbaar vanuit de woning en via een afzonderlijke entree. Dit bedrijfsmatig gedeelte bestaat uit kantoorruimte met eigen entree en toilet. Vanuit deze entree is een grote ruimte van ca. 45 m² met een vrije hoogte van ruim 3.00 mtr. bereikbaar die geheel naar wens ingevuld kan worden. Het vloerniveau van deze ruimte is ca. 50 cm onder maaiveld. Door de grote hoeveelheid aan glasoppervlakte, welke georiënteerd is op het noordoosten, is deze ruimte bij uitstek geschikt voor gebruik als atelier of showroom. De glasgevel is een fraaie getoogde gevel die mede daardoor deze ruimte een bijzondere uitstraling geeft.
Deze casco-ruimte is elektra en verwarming voorbereidt. De verwarming is ook hier gebaseerd op laag temperatuur wandverwarming.

Bedrijfsruimte
De loods is gebouwd medio 2007 en sluit in vormgeving en uitstraling volledig aan bij de woning en is tevens gebouwd volgens een uitermate duurzaam concept. De toegepaste materialen en hun kleuren zijn geheel overeenkomstig de woning, wat tevens geldt voor de achter op het perceel staande houtopslagruimten. Het geheel wordt in een fraai ensemble van ingetogen rust ervaren.
De loods bezit 4-zijdig forse overstekken waardoor er ook ca. 70 m² “droge” en goed bereikbare buitenopslag mogelijk is.
Het bebouwd oppervlak van de loods is ca. 12.00 x 17.00 m = begane grondvloer 200 m².
De 1e verdiepingsvloer ( op hoogte van 3.10 mtr.)vloeropp.ca. 60 m².
De 2e verdiepingsvloer (op hoogte van 4.70 mtr.vloeropp.ca. 100 m².
Vide t.b.v. het beladen van beide verdiepingsvloeren. (goed met heftruck bereikbaar). Totale nuttig vloeropp. is 360 m².

Technische kenmerken bedrijfsruimte
De hoofddraagstructuur van de loods is opgebouwd uit staanders en liggers van staal waarbij de verdiepingsvloeren uitgevoerd zijn in hout. De constructie is uiteraard berekend op een behoorlijke belasting t.b.v. het beoogde gebruik. Stalling van bv. auto’s op deze vloeren is rekenkundig aangetoond met 2.5 kN/m². De deels (tussen de stramienen 1 en 2) geïsoleerde begane grondvloer is een monolithisch afgewerkte betonvloer op verdicht granulaat. De mogelijke belasting is in grote mate gebaseerd op de verdichting van dat granulaat. Een as-last van 3000 kg is daarbij een gebruikelijke belasting.

- gevels en dak uitgevoerd in HSB-elementen en beperkt geïsoleerd met resp. 20 en 35 mm
wind- en waterdichte isolatieplaten (op eenvoudige wijze op isolatiewaarde -bv Rc 4.0- te
brengen. Nu is de ruimte reeds vorstvrij gebleken.
- linkse deel met de lage plafondconstructie bezit tevens vloerisolatie, als voorbereiding op
een kantoor, werkplaats of showroomfunctie.
- zowel in de zuid- als de noordzijde zijn grote toegangsdeuren aanwezig van 4.50 m breed
en 4.00 m hoog
- groepenkast onderverdeeld in 220 volt en 380 volt, stopcontacten verdeeld over gehele
loods incl. verdieping.
- verlichting is uitgevoerd in 3 afzonderlijke in te schakelen groepen.
- voorbereiding voor een koppeling met de server en/of telefoonverbinding met centrale in
hoofdmeterkast.
- vanuit de woning loopt een ondergrondse leidingkoker voor verdere aanvullende
Installatiewensen

Buitenruimte
Het gehele perceel betreft ruim 2200 m², waarvan ca. 600 m² bestaat uit klinkerverharding. De overige ca. 1600 m² is behoudens de woning en loods ingericht als tuin. De bedrijfshal/showroom heeft een oppervlakte van ca. 208 m². De tuin is onderhoudsarm ontworpen.
De voortuin is gericht op het zuiden, waar nodig stijlvol en zakelijk ingericht en gaat
vervolgens over in een natuurlijke en sfeervolle waterpartij welke het verblijf in de serre
aangenaam beïnvloedt.
De achtertuin is zeer besloten en vooral ingericht op gebruik. Dit kenmerkt zich tot een groot grasveld, een zwemvijver, een eenvoudige border en een duidelijke afscheiding met een hoge haag richting het zakelijke.

Bestemming
Volgens mededeling van de gemeente Rucphen ligt het object in het bestemmingsplan “Bedrijventerrein Nijverhei 2009” en heeft hierin de bestemming:
Enkelbestemming: Bedrijf
Functieaanduiding: bedrijf tot en met categorie 3.1
Functieaanduiding: bedrijfswoning
Op het object zelf zijn geen nieuwe ontwikkelingen voorzien.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 795.000 kosten koper
Oorspronkelijke vraagprijs
€ 845.000 kosten koper
Aangeboden sinds
11 juni 2019
Status
Verkocht

Bouw

Hoofdfunctie
Bedrijfshal
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
2000

Oppervlakten

Oppervlakte
245 m²
Bedrijfshal oppervlak
200 m²
Terrein oppervlak
280 m²
Kantoor oppervlak
45 m²
Draagvermogen
255 kg/m²
Perceel
2.208 m²
Uitbreidingsmogelijkheden
(maximale bouwhoogte: 8,4 m)

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag
Voorzieningen
Lichtstraten, overheaddeuren, krachtstroom en betonvloer
Woonruimte
Aanwezig (vrijstaand, 326 m²)

Energie

Energielabel
A

Omgeving

Ligging
Bedrijventerrein en landelijk gebied
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, metrohalte op 5000 m of meer, NS Intercitystation op 5000 m of meer, snelwegafrit op 2000 m tot 3000 m en Tramhalte op 5000 m of meer
Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.