• Verkocht

Bettoweg 40 3125 AB Schiedam

€ 862.500 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
19 augustus 2020
Verkoopdatum
10 juli 2023
Looptijd
34½ maand

Omschrijving

Medio februari 2021 komt een modern en representatief bedrijfspand beschikbaar voor de verkoop / verhuur. Het object is gelegen op de rand van bedrijventerrein ’s-Gravenlandse Polder / Spaanse Polder, direct langs de rijksweg A20 – afslag 12. De totale vloeroppervlakte bedraagt ca. 1.264 m2.

BEDRIJFSRUIMTE
De bedrijfsruimte is ca. 801 m2 groot. Via de automatische schuifdeuren treedt u het object binnen, waar direct de receptie is gerealiseerd. Direct naast de entree is tevens ook de spreekkamer gesitueerd, alsmede de serverruimte. Na de receptie treedt u de bedrijfsruimte binnen, welke thans in gebruik is als drukkerij.

De drukkerij is onder meer voorzien van:
• Een volledige gecoate vloer;
• Een vrije hoogte van ca. 5,95 meter in de bedrijfsruimte;
• Een vrije hoogte van ca. 2,86 meter ter plaatse van de verdiepingsvloer;
• Een vrije hoogte van ca. 4 meter aan de achterzijde van het object;
• Een trapopgang in het midden van de hal naar de verdieping;
• Gasgestookte heaters;
• Cv-installatie;
• Ruim voldoende data- en elektra aansluitingen;
• Ruim voldoende krachtstroom aansluitingen;
• Een goederenlift naar de verdieping met een draagvermogen tot 100 kg;
• Een toiletgroep voorzien van 5 toiletten;
• Technische ruimte op de begane grond voorzien van meterkast en groepenkasten;
• Alarminstallatie;
• Systeemplafonds met LED verlichting;
• Topkoelingsysteem door de gehele bedrijfshal heen inclusief ventilatoren;
• Kantineruimte voorzien van keuken met magnetron, koelkast en vaatwasser (nu in gebruik als productieruimte);
• Bedieningspaneel in de hal ten behoeve van de techniek (verwarming, luchtvochtigheid, verlichting, roldeuren, voordeur etc.);
• Afzuigingsysteem.

De achterzijde van het bedrijfspand is deels ingericht als productieruimte en deels als opslag- en magazijnruimte. De magazijnruimte van ca. 209 m2 is bereikbaar via het afgesloten buitenterrein en kan bevoorraad worden middels de elektrische overheaddeur. De productieruimte en magazijnruimte worden gescheiden door middel van een interne snel roldeur.

KANTOORRUIMTE
Via de centrale trapopgang is de 1e verdieping bereikbaar. De 1e verdieping is ca. 254 m2 groot en is volledig ingericht als kantoor- en showroomruimte. Aan de voorzijde zijn de kantoren gerealiseerd met een spreekkamer en een aantal werkplekken, uitkijkend op de bedrijfsruimte/drukkerij. Het resterende deel is in gebruik als showroom en ook de 1e verdieping is volledig voorzien van een gecoate vloer. De verdieping is verder voorzien van:
• Toilet en pantry;
• Kabelgoten voorzien van data- en elektra;
• Systeemplafonds met LED verlichting;
• Technische ruimte voorzien van 2 cv-ketels, boiler en de priva-kast ten behoeve van het bedieningspaneel op de begane grond;
• Afsluitbare archiefruimte;
• Grote raampartijen.
Ter plaatse van de kantoren aan de voorzijde is een directie-/spreekkamer gerealiseerd en zijn er een aantal werkplekken gerealiseerd met uitzicht op de vide. De kantoren hebben een open structuur.

BOUWJAAR
Het pand is in 1962 gebouwd en in 1999 volledig opnieuw opgebouwd en voorzien van moderne voorziening, glasvliesgevel en marmeren afwerking.

BUITENTERREIN
Het buitenterrein van ca. 286 m2 is bereikbaar via de Bettoweg naast huisnummer 34 en afgesloten door middel van een hekwerk. Het buitenterrein is geschikt voor buitenopslag en/of parkeergelegenheid en is voorzien van stelconplaten. Tevens dient het buitenterrein als aanrijroute voor de overheaddeur.

PARKEREN
In de omgeving van het object zijn voldoende openbare parkeerplaatsen beschikbaar.

LIGGING EN BEREIKBAARHEID
Het object is gelegen aan de rand van bedrijventerrein ’s-Gravenlandse Polder en bedrijventerrein Spaanse Polder, direct nabij de Schiedamse Schie. Daarmee is het object strategisch gelegen ten opzichte van uitvalswegen, zoals de Rijksweg A20. Zowel afrit 11- als afrit 12 van de Rijksweg A20 zijn binnen enkele autominuten gelegen, waardoor het object uitermate gunstig is gelegen ten opzichte van de uitvalswegen.

Tevens biedt de Rijksweg A20 een goede verbinding met onder meer de (verlengde) A4, waardoor een goede verbinding met onder meer Den Haag en het havengebied gewaarborgd is. Tot slot is Rotterdam-The Hague Airport op enkele kilometers afstand gelegen.

Op 5 minuten loopafstand is station Schiedam Centrum gelegen, die door middel van trein-, bus-, tram- en metroverbindingen zeer goed ontsloten is op het openbaar vervoers netwerk.

KADASTRALE GEGEVENS
Gemeente: Schiedam
Sectie: I
Nummer: 5876
Oppervlakte: 1.278 m2

Het erfpachtrecht loopt tot en met 12-05-2048. Tevens is de erfpachtcanon 28 jaar en dus tot aan het einde van het erfpachtrecht afgekocht. Tevens is er sprake van jaarlijkse precariobelasting die geheven wordt. De jaarlijkse bijdrage hiervoor bedraagt ca. € 500,-.

In de erfpachtakte is opgenomen dat erfpachter gerechtigd is en gehouden het terrein te bezigen tot het vestigen en exploiteren van een bedrijf dat zich bezig houdt met het vervaardigen van- en de handel in lichtdrukken, fotokopieën en andere reprografische producten, voorts de groothandel in kantoor- en tekenkamerbenodigdheden. Detailhandel is uitdrukkelijk uitgesloten. Het huidige gebruik is dan ook overeenkomstig de gebruikersbepalingen uit de erfpachtakte. Voor een andere invulling van het object, binnen de kaders van het bestemmingsplan, dient de gemeente Schiedam toestemming te verlenen, als eigenaar van de grond.

BESTEMMING
Conform het voorontwerp bestemmingsplan “s-Gravenland & Spaanse Polder 2020” wordt aan de locatie bedrijvigheid tot en met categorie 4.2 van de Staat van Bedrijfsactiviteiten toegekend.

KOOPPRIJS
De vraagprijs van het object bedraagt € 862.500,- k.k. excl. BTW.

HUURPRIJS
De huurprijs van het object nader overeen te komen.

SERVICEKOSTEN
Geen. Huurder dient voor eigen rekening en risico zorg te dragen voor de contracten met de desbetreffende nutsbedrijven en overige instanties.

BESCHIKBAAR
Het object is medio februari 2021 beschikbaar.

WAARBORGSOM/BANKGARANTIE
Een waarborgsom/bankgarantie ter grootte van 10% van de koopsom, te voldoen binnen 2 weken na verkrijgen financiering.

HUURGARANTIE
Een bankgarantie of waarborgsom ter grootte van een betalingsverplichting van drie maanden huur inclusief BTW.

HUURINGANGSDATUM
In overleg.

HUURTERMIJN
5 jaar met een aansluitende verlengingsperiode van telkens 5 jaar. Andere termijnen zullen ten alle tijden met de eigenaar besproken dienen te worden.

HUUROVEREENKOMST
De te sluiten huurovereenkomst zal worden opgemaakt conform het model dat door de Raad van Onroerende Zaken met bijbehorende Algemene Bepalingen is vastgesteld in februari 2015.

HUURBETALING
Per maand vooruit.

HUURPRIJSHERZIENING
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na datum huuringang, op basis van de wijziging van het maandindexcijfer volgens de consumentenprijs index (CPI) reeks alle huishoudens (2015 = 100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), met dien verstande, dat de huurprijs nimmer zal dalen beneden de laatst geldende huurprijs.

OMZETBELASTING
Over de huurprijs is BTW verschuldigd. Uitgangspunt bij het tot stand komen van een huurovereenkomst is, dat huurder het gehuurde voor 90% of meer gebruikt voor met BTW belaste prestaties. Huurder zal zich zoveel als in zijn vermogen ligt inspannen om ervoor te zorgen dat niet van dit standpunt wordt afgeweken. Indien op enig moment een situatie aan de zijde van de huurder intreedt waardoor geen recht meer wordt gedaan aan dit uitgangspunt, is huurder gehouden om het daaruit voor verhuurder voortvloeiende nadeel te vergoeden.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 862.500 kosten koper
Aangeboden sinds
Status
Verkocht
Eigendomssituatie
Eigendom belast met erfpacht (á € 0,00 per jaar)

Bouw

Hoofdfunctie
Bedrijfshal
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1962

Oppervlakten

Oppervlakte
1.010 m²
Bedrijfshal oppervlak
1.010 m²
Vrije hoogte
6 m
Perceel
1.278 m²

Indeling

Voorzieningen
Topkoeling en overheaddeuren

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Bedrijventerrein
Bereikbaarheid
Busknooppunt op 1000 m tot 1500 m, metroknooppunt op 500 m tot 1000 m, NS Intercitystation op 500 m tot 1000 m, NS station op 500 m tot 1000 m en snelwegafrit op 500 m tot 1000 m

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.