• Verkocht

Kalundborg 10 5026 SE Tilburg

Huurprijs op aanvraag Prijs op aanvraag

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
12 januari 2023
Verkoopdatum
1 mei 2023
Looptijd
3½ maand

Omschrijving

TE KOOP / TE HUUR: grootschalig bedrijfsgebouw op een absolute zichtlocatie aan de A58 te Tilburg

Algemeen
Het object betreft een modern en uitstekend geoutilleerd bedrijfsgebouw, gelegen op een absolute zichtlocatie aan de A58, op bedrijventerrein T58 te Tilburg. Het gebouw omvat een deel bedrijfsruimte, voorzien van drie kraanbanen met bovenloopkranen en twee overheaddeuren op maaiveldniveau, en een deel kantoorruimte met receptie, kantine en sanitaire voorzieningen. Het terrein rondom het gebouw is verhard met bestrating en is ingericht met een ruim aantal parkeerplaatsen. Het totale verhuurbare vloeroppervlak van het gebouw bedraagt circa 8.065 m2 en het perceel heeft een omvang van 10.270 m2.

Locatie
Het object is gelegen op bedrijventerrein T58, direct aan de belangrijkste verkeersader van de regio: de snelweg A58 (Breda – Eindhoven). Het bedrijventerrein kenmerkt zich door de hoogwaardige gebouwen, de groene omgeving en het innovatieve karakter van de gevestigde bedrijven. Op het bedrijventerrein zijn onder andere First Impression, Isah, Petrol en Textaafoam gevestigd.

Bereikbaarheid
Bereikbaarheid per auto en vrachtverkeer
De bereikbaarheid van het object per auto en vrachtverkeer is uitstekend. De ligging van het bedrijventerrein direct aan de A58 is voor veel bedrijven een pré om zich op het bedrijventerrein te vestigen.

Bereikbaarheid per openbaar vervoer
Het object is goed te bereiken per openbaar vervoer. Vanaf het centraal station van Tilburg wordt een frequente busdienst onderhouden naar het gebied. De dichtstbijzijnde bushalte is gelegen op circa 10 minuten loopafstand.

Ligging t.o.v. luchthaven
De dichtstbijzijnde luchthaven is Eindhoven Airport en is gelegen op circa 30 km afstand.

Haven- en railverbinding
Op bedrijventerrein Vossenberg te Tilburg is een Barge Terminal gevestigd. Deze terminal kent via het Wilhelminakanaal vaste lijndiensten richting de Rotterdamse haven en beschikt over een eigen douane-entrepot. De havens van Rotterdam en Antwerpen liggen op circa 80 km afstand. Op bedrijventerrein Loven te Tilburg is tevens een Rail Terminal gevestigd, die in verbinding staat met vele Europese en Aziatische bestemmingen.

Vloeroppervlakte
Het gebouw heeft een totaal verhuurbaar vloeroppervlak van circa 8.065 m2 en is verdeeld over circa 5.678 m2 bedrijfsruimte en circa 2.387 m2 kantoorruimte. Het perceel heeft een omvang van 10.270 m2.

Parkeren
Rondom het gebouw zijn 104 parkeerplaatsen gerealiseerd.

Opleveringsniveau
Het object verkeerd in een nieuwstaat en is uitstekend geoutilleerd. Het gebouw beschikt onder andere over de navolgende voorzieningen / specificaties:
Het object verkeerd in een nieuwstaat en is uitstekend geoutilleerd. Het gebouw beschikt onder andere over de navolgende voorzieningen / specificaties:
- volledig geïsoleerde, gevlinderde betonvloer (belasting >100 kN/m2)
- grootzakelijke elektra aansluiting (1.750 kVA)
- 3 kraanbanen
- ter overname 6 bovenloopkranen: 5 x 10t hefvermogen en 1 x 32t hefvermogen
- vrije hoogte onder kraanbanen 8 m1
- vrije overspanning tussen kolommen 21 m1
- twee elektrische overheaddeuren op maaiveld
- verwarming en koeling middels elektrische luchtwarmtepomp
- heaters met ventilatoren in de bedrijfsruimte
- luchtroosters in de kantoorruimte
- extra verwarming kantoorruimte via gasgestookte cv-installatie i.c.m. vloerverwarming
- mechanische ventilatie in de kantoorruimte
- grootzakelijke elektra aansluiting
- ledverlichting
- turnkey kantoorruimtes, vergaderruimtes, kantine en sanitaire voorzieningen
- beveiligingsinstallatie
- brandmeldinstallatie, rookmelders, noodverlichting en brandblusapparatuur

Bestemming
Het object is gelegen in het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Tradepark 58 2012’, onherroepelijk vastgesteld op 22 januari 2013, en is bestemd voor bedrijven die vallen onder de categorie 2, 3.1 en 3.2.

Koopprijs
Op aanvraag.

Het object wordt verkocht met het recht van erfpacht. De jaarlijkse erfpachtcanon bedraagt € 85.414,50. Tevens heeft koper het recht om de grond in eigendom te verwerven tegen een koopprijs van € 2.154.700,00 k.k., exclusief omzetbelasting.

Huurprijs
Op aanvraag.

B.T.W.
Verhuurder / verkoper wenst te opteren voor een met btw-belaste verhuur / verkoop. Ingeval huurder / koper de btw niet kan verrekenen zal de huurprijs / koopprijs in overleg met huurder / koper worden verhoogd ter compensatie van de gevolgen van het vervallen van de mogelijkheid om te opteren voor een met btw-belaste verhuur / verkoop.

Huurindexering
De huurprijs zal voor het eerst een jaar na huuringangsdatum en vervolgens jaarlijks worden aangepast op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de consumentenindex (CPI), reeks CPI-Alle huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Servicekosten
Door of vanwege verhuurder worden geen diensten aan huurder geleverd. Huurder is zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van de contracten voor het verbruik van energie en water alsmede voor het huurdersonderhoud van de technische installaties.

Zekerheidstelling
Bij het sluiten van een huurovereenkomst is huurder een bankgarantie of waarborgsom verschuldigd ter hoogte van een bedrag van drie maanden huur, inclusief omzetbelasting, en bij het sluiten van een koopovereenkomst is koper een bankgarantie of waarborgsom verschuldigd ter hoogte van een bedrag van 10% van de koopsom.

Huurcontract
Gebaseerd op het model zoals in januari 2015 is vastgesteld door de Raad van Onroerende Zaken (ROZ).

Koopcontract
Gebaseerd op het model zoals is vastgelegd door de NVM in samenwerking met het notariële broederschap (model 2019).

Aanvaarding
In overleg.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
Prijs op aanvraag
Huurprijs
Huurprijs op aanvraag
Aangeboden sinds
Status
Verkocht
Eigendomssituatie
Erfpacht (á € 85.414,00 per jaar)

Bouw

Hoofdfunctie
Bedrijfshal
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
2017

Oppervlakten

Oppervlakte
8.065 m²
Bedrijfshal oppervlak
5.678 m²
Kantoor oppervlak
2.387 m²
Vrije hoogte
8 m
Vrije overspanning
21 m
Perceel
10.270 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
4 bouwlagen
Voorzieningen
Lichtstraten, overheaddeuren, krachtstroom, betonvloer, heater, toilet, pantry, airconditioning, mechanische ventilatie, inbouwarmaturen en liften

Energie

Energielabel
A

Omgeving

Ligging
Bedrijventerrein

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.