• Verkocht

Arie de Bruijnstraat 1 1544 ST Zaandijk

Prijs op aanvraag

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
30 juni 2019
Verkoopdatum
2 november 2020
Looptijd
16 maanden

Omschrijving

OMSCHRIJVING

Binnenstedelijke herontwikkelingslocatie in oud Zaandijk naast de nostalgische wijk Domineestuin en de recent gerestaureerde Zaandijker kerk. De herontwikkeling bestaat uit het realiseren van woningbouw. De Gemeente Zaanstad heeft een kwaliteitskader voor het gebied en randvoorwaarden voor de herontwikkeling opgesteld voor de toekomstige nieuwbouw. Welke gegevens samen met andere noodzakelijke gegevens in de dataroom beschikbaar zijn.

OMGEVING

De locatie is gelegen in oud Zaandijk aan de rand van de wijk Domineestuin een wijk gebouwd in de jaren '80 bestaande uit houten woningen met historische strokenverkaveling met waterlopen en paden , het Kerkplein met de gerestaureerde kerk en Gemeentelijke monumenten, Brouwerij de Hoop met restaurant/cafe, nieuwbouwlocatie voor 10 woningen, de Willem Dreeslaan en aan de achterzijde de Berkenweg. Aan de oostzijde van de locatie ligt de Lagedijk met daarachter de rivier de Zaan welke vanuit de herontwikkelingslocatie bereikbaar gemaakt kan worden door het verbreden van de Nieuwe Vaart.

GESCHIEDENIS
In het kwaliteitskader van de Gemeente Zaanstad wordt verwezen naar de lange historie van het gebied teruggaande naar lang vervlogen tijden. In het buurtje achter de kerk heerste armoede en werkloosheid. Het had zich inmiddels ontwikkeld tot arbeidersbuurtje met een wirwar van bedrijfjes en woonhuizen. Eind 19e eeuw kwam de industrialisatie in Nederland goed op gang. In de Zaanstreek werden de molens langzaam vervangen door fabrieken. De molens werden in eerste instantie aangepast en voorzien van een stoommachine. Met de opkomst van de gasmotoren, elektromotoren en dieselmotoren rond 1890/1900 werden de molens definitief gesloopt en vervangen door fabrieksgebouwen. Aan het Langepad, vlak achter de kerk, kwam een fabriek. Jacob Pielkenrood kocht in 1895 een huisje aan het Langepad en ging daar fornuizen, kachels en ijzeren bussen vervaardigen. Rond 1910 werd het eerste stenen fabriekje gebouwd aan het Langepad en in de jaren ‘20 was de fabriek flink uitgebreid. Op historische foto’s is goed te zien hoe het pad in het begin van de 20ste eeuw langzaam werd ingenomen door de fabriek van Pielkenrood het huidige Ardagh Metal Packaging.

VOORMALIG GEBRUIK
De locatie is vanaf 1910 in gebruik geweest als fabriek voor het maken van blikken, deze werkzaamheden stoppen in de maand juli 2019.

BESTEMMING
Op dit moment is de bestemming bedrijfsdoeleinden, echter is er een door de Gemeente Zaanstad een kwaliteitskader vastgesteld inzake herontwikkeling en zijn de randvoorwaarden daarvoor ook al geformuleerd.

VRAAGPRIJS
Het object wordt bij inschrijving verkocht. Er is geen vraagprijs vastgesteld

KADASTRALE KENMERKEN
Gemeente Zaandijk sectie A nummers 7234,3052 (gedeelte;ijk) , 4642, 7028 5444 ter grootte van 12.708 m2

Tevens is er een gebruiksovereenkomst voor een perceel grond van 990 m2 in eigendom van verkoper en in gebruik bij de Gemeente Zaanstad en ingericht als parkeerterrein, deze overeenkomst is opgezegd en eindigt januari 2020

BEZICHTIGINGEN EN PROCES

Bezichtigingen gaan op afspraak ivm het nog actief zijn van het bedrijf

Voor de aanwezige informatie met betrekking tot de verkoop is een digitale kluis ingericht. Indien u interesse heeft in de verwerving van de onderhavige locatie kunt u dit kenbaar maken via e-mailadres of Via een separate link krijgt u op basis van uw e-mailadres en een uniek wachtwoord toegang tot de digitale kluis.

Het tijdpad van het verkoopproces ligt vast in de inschrijvingsvoorwaarden en is, bij wijze van indicatie, als volgt:

1. ontvangst van schriftelijke biedingen uiterlijk op 3 oktober 2019, tussen 09-00 - 12.00 uur;
2. verkoper zal de Gegadigde zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk 10 oktober 2019 nader berichten omtrent de Gunning;
3. ondertekenen van de koopakte: uiterlijk binnen tien (10) werkdagen na de gunning;
4. storting van de waarborgsom: binnen tien (10) werkdagen na ondertekening koopakte;
5. ondertekenen leveringsakte bij de notaris uiterlijk 14 november 2019.

Kosten Koper
De koop is kosten koper. Dat wil zeggen dat de verschuldigde overdrachtsbelasting (6% over de koopsom) en notariskosten in rekening gebracht worden bij de koper.

Zekerheidstelling
De borgstelling bedraagt 10 % van de koopsom. Deze borgstelling dient als zekerheid en dient door koper voor de in de koopakte genoemde datum te zijn afgegeven in de vorm van een aanbetaling/waarborgsom of een bankgarantie.

Notaris
Projectnotaris Zaannotarissen Wormerveer

Voorwaarden
Alle door Beudeker Makelaars en Thijssen Makelaardij en de verkoper verstrekte informatie moet uitsluitend gezien worden als een uitnodiging tot nader overleg c.q. tot het uitbrengen van een bod. Hoewel gestreefd is naar een zo zorgvuldig mogelijke weergave van de beschikbare gegevens, moet er van worden uitgegaan dat bovenstaande slechts indicatief is. De gegevens (bedragen, jaartallen, omschrijvingen, etc.) kunnen zijn verkregen door mondelinge overdracht. Een kandidaat koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem van belang zijn.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
30 juni 2019
Status
Verkocht
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Bedrijfshal
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwperiode
1906-1930

Oppervlakten

Oppervlakte
10.250 m²
Bedrijfshal oppervlak
10.000 m²
Terrein oppervlak
500 m²
Kantoor oppervlak
250 m²
Vrije hoogte
6 m
Vrije overspanning
30 m
Draagvermogen
3.000 kg/m²
Perceel
13.773 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag
Voorzieningen
Lichtstraten, overheaddeuren, krachtstroom, betonvloer, toilet en pantry

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
In woonwijk en aan vaarwater
Bereikbaarheid
NS Intercitystation op 500 m tot 1000 m en snelwegafrit op 500 m tot 1000 m
Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.