Westerhavenweg 15 4382 NM Vlissingen

€ 4.950 /mnd € 649.000 k.k.

Omschrijving

Unieke bedrijfslocatie gelegen in de Vlissingse Buitenhaven naast de nieuwe rotonde (dé entree van Vlissingen) en het station.

De locatie is momenteel in gebruik bij Koolwijk Shipstores; de lokale scheepsleverancier. Het geheel omvat in totaal 881 m2 VVO, bestaande uit 216 m2 kantoor en 665 m2 magazijn/loods. Rondom het gebouw ligt een royaal buitenterrein. Het buitenterrein aan de noordzijde van het pand is in eigendom bij North Sea Port en kan telkens voor een jaar gehuurd worden. Het gebouw is omstreeks 1985 gebouwd en is in 2012/2013 uitgebreid met een splinternieuw kantoor. Bovendien is het gebouw uitgerust met een hoog voorzieningsniveau en beschikt het over een courante verhouding van kantoor in combinatie met loods/magazijn.

Het object is gelegen in een gebied waar ontzettend veel gebeurt en ontzettend veel staat te gebeuren. Denk hierbij aan de bouw van het Scheldekwartier, de bouw van diverse bedrijfslocaties in de Buitenhaven en de herinrichting van het stationsplein in Vlissingen. Door de ligging vrijwel direct naast de op- en afrit van de rijksweg A58 en het station is de bereikbaarheid per auto en per openbaar vervoer uitstekend. Op het station vertrekt 2 keer per uur een directe intercity verbinding naar Amsterdam. Bovendien is het station een op- en afstapplaats voor diverse bus routes en zorgt de Westerschelde Ferry voor een veerverbinding met Breskens. Kortom een bijzondere locatie met volop mogelijkheden.

In het kort:
- Westerhavenweg 15 4382 NM Vlissingen
- Huurprijs € 4.950 per maand excl. BTW
- Koopsom € 649.000,- k.k.
- 216 m2 kantoor en 665 m2 bedrijfsruimte
- Perceel 1.495 m2 groot
- Bouwjaar 1985 en uitbreiding kantoor 2012/2013
- Beschikbaarheid in overleg

Locatie:
Het pand is gelegen op een unieke locatie in/aan de buitenhaven van Vlissingen. In de directe omgeving zijn diverse bedrijven gevestigd zoals Oceanwide Expeditions, Team Industrial Services, Multi Engineering, De Vismijn, enzovoorts. Voorts zijn Hogeschool Zeeland, Scalda, TWZ en DOK41 toonaangevende gebouwen voor dit gebied.

Het gaat goed in Vlissingen. Over 2019 heeft de stad een positief resultaat overgehouden van 16.2 miljoen euro. De stad krijgt daarnaast nog eens miljoenen extra ter compensatie van het afblazen van de bouw van de beloofde marinierskazerne. Mede daardoor kan de stad weer investeren in stadsvernieuwende projecten. Langgekoesterde, maar voorheen financieel onbereikbare wensen zijn nu wel mogelijk. Zoals het herinrichten van de Stationsplein en het ontwikkelen van de kenniswerf met een nieuwe studentencampus. Het Stationsgebied moet een nieuwe belangrijke 'vervoershub' voor heel Walcheren worden, een aantrekkelijke overstapplaats waar nieuwe innovatieve vervoersmiddelen een plek krijgen, zoals elektrische deelauto's of duurzame bussen naar de stranden van het hele eiland.

Vlissingen heeft 44.600 inwoners en is een maritieme gemeente, gelegen aan de monding van de Westerschelde in de Noordzee. Grote schepen varen dagelijks vlak langs de boulevards. Op enige afstand van de stad bevindt zich het bedrijven- en havengebied Vlissingen-Terneuzen, een van de grootste havens van Nederland. Het is een belangrijke doorvoerhaven voor fruit, met diverse bedrijven die gespecialiseerd zijn in de op- en overslag en het verwerken van fruit. En van groot belang voor de Zeeuwse economie. Vlissingen biedt alle gewenste voorzieningen. Denk daarbij aan een station, ziekenhuis en onderwijs- en winkelvoorzieningen. Bovenal ligt Vlissingen aan de kust op loopafstand van natuur- en bosgebied, winkelcentrum, boulevard en het strand.

Afmetingen:
Kantoor : 216 m2 VVO
Bedrijfsruimte : 665 m2 VVO
Totaal : 881 m2 VVO

Voorzieningen:
Bedrijfsruimte:
- Overheaddeuren;
- Krachtstroom;
- Toiletgroep;
- Betonvloer;
- Nokhoogte 5,50 meter;
- Kantoor;
- Geïsoleerd.

Kantoor:
- Systeemplafonds;
- Vloerverwarming;
- Airco units;
- PVC vloer;
- Toiletgroepen;
- Pantry;
- Kantoor volledig geïsoleerd.

Parkeerplaatsen:
Op het voor het pand gelegen buitenterrein (ca. 400 m2) is ruim voldoende parkeergelegenheid.

Oplevering:
In overleg.

Bestemming:
Het perceel Westerhavenweg 15 is gelegen in de beheersverordening Buitenhaven en is gelegen in de besluitvlakken ‘Infrastructuur’ en Waterstaat – Waterkering’. Het gebouw en de bedrijfsactiviteiten zijn dan ook niet bestemd in de beheersverordening. Ook in voorgaande bestemmingsplannen was het bedrijf nimmer bestemd. Wel is er in 1985 een bouwvergunning verleend voor de (opslag)loods. Verder blijkt uit de inventarisatie van het gebruik van de toelichting van de beheersverordening, dat het bedrijf (Koolwijk Shipstores) is geïnventariseerd als een groothandel t.b.v. zeevaart (milieucategorie 2).
Volgens het overgangsrecht over gebruik uit de beheersverordening mag dat gebruik worden voortgezet (12.2.a). Gezien artikel 12.2.b zijn er ook andere bedrijfsactiviteiten in milieucategorie 2 toegestaan voor zover deze genoemd zijn in de Staat van Bedrijfsactiviteiten.

Huurprijs:
€ 4.950,- per maand exclusief BTW

Servicekosten:
Er zijn geen servicekosten. Gas, elektra, water en internet op naam van en voor rekening van huurder.

Kadastrale gegevens
Gemeente : Vlissingen
Sectie : C
Nummer : 2201 + 2203
Grootte : 1.430 + 65 m2

Omzetbelasting:
Verhuurder wenst te opteren voor BTW belaste huur en verhuur. Ingeval huurder niet aan de gestelde criteria voor belaste verhuur voldoet, wordt de huurprijs verhoogd ter compensatie van de gevolgen van het vervallen van de mogelijkheid om te opteren voor de BTW belaste huur.

Huurbetaling:
De huurpenningen dienen te worden voldaan bij vooruitbetaling per maand of kwartaal.

Huurtermijn:
5 jaar, verlenging eventueel in overleg.

Huurovereenkomst:
De huurovereenkomst zal volgens model ROZ worden opgesteld.

Huurindexatie:
Jaarlijks, voor het eerst 1 jaar na ingangsdatum huurovereenkomst, op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de Consumentenprijsindex (CPI), reeks, CPI- Alle Huishoudens (2006 = 100) zoals gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Waarborgsom:
Een waarborgsom ter grootte van een betalingsverplichting van 3 maanden huur inclusief eventuele servicekosten en BTW.

Algemeen:
Deze informatie is met zorg samengesteld. Voor de juistheid daarvan kan echter geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Alle opgegeven afmetingen zijn indicatief. Deze informatie dient slechts als uitnodiging om in onderhandeling te treden en kan derhalve niet kan worden beschouwd als een aanbod of offerte.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 649.000 kosten koper
Huurprijs
€ 4.950 per maand
Oorspronkelijke vraagprijs
€ 699.000 kosten koper
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Bedrijfshal
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1985

Oppervlakten

Oppervlakte
881 m²
Bedrijfshal oppervlak
665 m²
Kantoor oppervlak
216 m²
Vrije hoogte
5,6 m
Perceel
1.495 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag
Voorzieningen
Overheaddeuren, krachtstroom, betonvloer, toilet, pantry, airconditioning, inbouwarmaturen en te openen ramen

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Bedrijventerrein en havengebied

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Westerhavenweg 15

€ 4.950 /mnd € 649.000 k.k.