Molenveldstraat 100 6001 HL Weert

Huurprijs op aanvraag Prijs op aanvraag
Blikvanger Units vanaf 500 m2 te huur op kenmerkende locatie in Weert!

Omschrijving

Algemeen:
Onderhavig complex (bouwjaren tussen 1960 en 1998) is gesitueerd op het bedrijventerrein Kanaalzone II. Deze kenmerkende locatie in Weert is jarenlang in gebruik geweest als drukkerij Roto Smeets, waar diverse tijdschriften als Time Magazine en Libelle werden gedrukt. Roto Smeets heeft een geschiedenis van meer dan 190 jaar in Weert, waarbij op het hoogtepunt 1.600 werknemers in dienst waren bij Roto Smeets.

Het betreft een perceel van in totaal 43.081 m2, waarvan 2.516 m2 is gelegen aan de overzijde van de Molenveldstraat en dienst doet als blusvijver. Het complex bestaat uit meerdere opslag- en productieruimten, (zelfstandige) kantoorruimten, parkeerplaatsen / terreinen en een blusvijver.

De totale opstal heeft een oppervlak van 39.510 m2, maar kan relatief eenvoudig worden gesplitst door de kolommenbouw (staalconstructie). Het totale oppervlak is verdeeld in 7.640 m2 kantoorruimte en 31.870 m2 bedrijfsruimte. Deelhuur is bespreekbaar vanaf ca. 500 m2, waarbij de indeling in overleg tussen verhuurder en huurder (maatwerk) wordt bepaald.

Locatie:
De gemeente Weert is gelegen in de provincie Limburg, telt in totaal circa 49.200 inwoners en heeft een sterk stedelijk karakter. De komende jaren zal Weert te maken krijgen met een stijgend aantal inwoners (circa 2% groei in 2040). Ook het aantal huishoudens zal toenemen (circa 3% groei in 2040).

De gemeente Weert beschikt over circa 464 hectare aan bedrijventerrein. Hiermee is de vooraad bedrijventerreinen één van de grootste van heel Nederland.

Onderhavig complex is gelegen op bedrijventerrein Kanaalzone II. Dit gemengde bedrijventerrein heeft zich in de jaren zestig en zeventig ontwikkeld rondom de toenmalige fabriek van Philips Lighting en heeft de beschikking over een laad- en loshaven. De bedrijven hebben geen rechtstreekse ontsluiting aan het water. Het totale netto oppervlak van Kanaalzone II is circa 41 hectare. De bestaande bedrijfspercelen variëren in grootte van 750 m² tot 18.000 m². Roto Smeets is gesitueerd op het grootste perceel, van ca. 43.000 m2. Er zijn ongeveer 25 bedrijven gevestigd met totaal 500-700 werknemers. De bedrijvigheid is zeer gemengd. Onder andere muziekindustrie (Telstar/Johnny Hoes), staalconstructie (Wullems) en logistiek (Thijs Expeditie) zijn hier gevestigd.

Bereikbaarheid:
Weert (gelegen aan de A2) is centraal gelegen in Limburg, waardoor Weert vanuit meerdere grote steden goed bereikbaar is. Zo zijn Eindhoven (ca. 25 km.), Genk (ca. 35 km.), Venlo (ca. 40 km.), Maastricht (ca. 60 km.) en diverse andere steden als Tilburg, Breda, Den Bosch, Aken, Dusseldorf, Luik, Nijmegen, Duisburg en Hasselt binnen een uur bereikbaar.

Het treinstation Weert is bereikbaar op ca. 750 meter (ca. 9 minuten wandelen).

Indeling: Het gehele complex is te koop en in delen (vanaf ca. 500 m2) te huur. Details, voorwaarden, ruimteverdelingen waaronder gemeenschappelijke sanitaire ruimten en bijvoorbeeld expeditieruimten, enz. enz. zijn ter bespreking. Verderop in deze brochure ( pagina 13) treft u een suggestie aan voor de indeling van de begane grond.
• Totaal 40.152 m2
o Begane grond 29.985 m2
o Eerste verdieping 6.426 m2
o Tweede verdieping 3.741 m2
Daarnaast zijn in de Verbinderij (zelfstandig kantoorgebouw gelegen aan de Molenveldstraat) reeds meerdere kantoorunits verhuurd.

Opleveringsniveau:
Het pand wordt onder andere geleverd met:
• Uitgebreide (industriele) elektra-installatie; zo zijn er een 10-tal transformatoren van 600 tot 1.600 kVA
• complex en kantoren zijn geheel gesprinklerd met een tweezijdige water-voorziening inclusief eigen pompkamer en waterbassin
• blusvijver (perceel tegenover locatie)
• brandmeldinstallatie
• alarminstallatie
• vele sanitaire voorzieningen
• uitgebreide ICT-installatie (geheel complex)
• grootverbruik gasaansluiting inclusief uitgebreid netwerk
• 2 industriele verwarmingsketels
• ter plaatse van de kantoren; systeemplafonds inclusief verlichtingsarmaturen en ICT-netwerk
Nb. Deze opsomming is slechts een deel van de opleveringskenmerken. Overige aspecten zijn ter informering.

Parkeren:
Eigen parkeerterreinen, waaronder een poortgebouw inclusief slagbomen.

Bestemming:
In het vigerende bestemmingsplan 'Bedrijventerreinen 2013', vastgesteld op 26-6-2013, is onderhavige locatie bestemd als bedrijf tot en met categorie 3.1 (oost-zijde van het complex) en bedrijf tot en met categorie 4.1.
Informatie inzake gebruiksmogelijkheden en voorschriften is te verkrijgen via ons kantoor, bij de gemeente of via de website van ruimtelijke plannen.

Kadastrale gegevens:
Gemeente: Weert
Sectie: R
Perceel: 1790
Kadastrale grootte: 42 are, 65 ca

Gemeente: Weert
Sectie: R
Perceel: 1793
Kadastrale grootte: 1 hectare, 78 are, 43 ca

Gemeente: Weert
Sectie: R
Perceel: 3431
Kadastrale grootte: 1 hectare, 84 are, 57 ca.

Bouwjaar:
Oorspronkelijk bouwjaar 1961, nadien diverse malen vernieuwd, gemoderniseerd en uitgebreid (laatste keer in 2006).

Koopprijs:
Een nader overeen te komen koopsom.

Zekerheidstelling:
Waarborgsom ter grootte van 10% van de koopsom.

Notaris:
Ter keuze van de koper.

Huurprijs:
Een nader overeen te komen huurprijs.

BTW:
Uitgangspunt is een met BTW belaste huurprijs. Indien een huurder niet voldoet aan de voor belaste verhuur gestelde criteria zal de huurprijs zodanig worden verhoogd dat het voor verhuurder ontstane financiële nadeel volledig wordt gecompenseerd.

Zekerheidstelling:
Een bankgarantie ter grootte van drie maanden huur en servicekosten te vermeerderen met de geldende BTW.

Huurindexatie:
De huurprijs zal jaarlijks, voor het eerst 1 jaar na de huuringangsdatum, worden verhoogd op basis van de consumentenprijsindex (CPI) zoals wordt gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Huurovereenkomst:
De huurovereenkomst zal zijn gebaseerd op het model zoals is vastgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) 2015, inclusief de algemene bepalingen.

Aanvaarding:
In overleg.

Bijzonderheden:
MVGM en Saelmans stellen voor geinteresseerden een dataroom ter inzage via treft u diverse technische rapportages, tekeningen etc. aan. Het door de gemeente Weert ter beschikking gestelde bouwdossier met betrekking tot de locatie Roto Smeets is van een dusdanige grootte dat dit, indien gewenst, separaat zal worden aangeleverd. U kunt de toegang tot deze dataroom aanvragen via MVGM Bedrijfsmakelaars

Deze verkoop / verhuur geschiedt in collegiale samenwerking met Saelmans Makelaardij.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
Prijs op aanvraag
Huurprijs
Huurprijs op aanvraag
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Bedrijfshal
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1961

Oppervlakten

Oppervlakte
40.152 m² (in units vanaf 500 m²)
Bedrijfshal oppervlak
32.512 m²
Kantoor oppervlak
7.640 m²
Perceel
40.565 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
3 bouwlagen
Voorzieningen
Lichtstraten, loading docks, overheaddeuren, krachtstroom, betonvloer, sprinkler, heater, toilet, inbouwarmaturen en te openen ramen

Energie

Energielabel
C

Omgeving

Ligging
Bedrijventerrein

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Molenveldstraat 100

Huurprijs op aanvraag Prijs op aanvraag