De Kat 8 8616 LA Westhem

Prijs op aanvraag

Omschrijving

Namens opdrachtgever wordt dit prachtige melkveebedrijf te Westhem te koop aangeboden. Bestaande uit een stelpboerderij met jongveestal, een ruime ligboxenstal, een loods, een werktuigenberging, 2 melkrobots, krachtvoeropslag, kunstmestsilo, sleufsilo’s, (erf)verhardingen en landerijen. De grootte van de ondergrond boerderij en de landerijen is totaal circa 70.98.90 hectare. Westhem ligt tussen Bolsward en Sneek op circa 15 minuten rijden.

Stelpboerderij
De goed onderhouden stelpboerderij is in 1925 gebouwd. In de loop der jaren hebben diverse renovaties plaatsgevonden. Het geheel is traditioneel opgebouwd uit steen en staat op poeren met houten heipalen op zand. Er is een geïsoleerde met hout beschoten kap gedekt met pannen. In 2015 zijn nieuwe pannen gelegd op het woongedeelte. Aan de voorzijde van de boerderij is het woongedeelte. De achterzijde van de boerderij wordt gebruikt als jongveestal. Beide eenheden worden gescheiden door een brandwerende muur. De boerderij staat relatief laag ten opzichte van de omliggende landerijen. Het waterpeil rondom de boerderij dient hierop gereguleerd te worden.

De vloer is in het woongedeelte is traditioneel van hout. De tussenvloer van de verdieping is ook van hout. De gehele woning is voorzien van dubbelglas en hardhouten kozijnen. De goten zijn voorzien van zinkwerk. Een deel van de goten zijn vervangen door kunststof goten. In 2018 is het boerderij aan de buitenzijde opnieuw gevoegd inclusief de schoorsteen. Verbonden aan het woongedeelte is een terras aan de luwtezijde van de boerderij.

De totale inhoud van het woongedeelte is circa 480m3. De begane grond heeft een oppervlakte van circa 119m2. De begane grond is ingericht met een keuken, eetkamer, woonkamer, slaapkamer, hal, toilet, badkamer, kelder, bijkeuken en de hal. De bovenverdieping heeft een oppervlakte van circa 76m2 en geeft ruimte aan vier slaapkamers en een zolderkamer. De woning wordt verwarmd middels centrale verwarming. In 1999 is de voorzijde van de boerderij verbouwd en geïsoleerd.

Indeling woongedeelte:

Begane grond (119m2)
Eetkamer: Een zeer ruime eetkamer verbonden aan de keuken van circa 25m2 (hoogte 3,07 m) met vrij zicht over de landerijen. De ruimte heeft een houten ondervloer. De kozijnen zijn van hout en voorzien van dubbelglas. De plafonds zijn van gips en de oude balken zijn prachtig zichtbaar. De eetkamer is te betreden vanuit de keuken of de verbonden woonkamer. De woon-kamer is voorzien van centrale verwarming.

Woonkamer: Verbonden aan de woonkeuken (schuifdeur) is de woonkamer (circa 32m2). De authentieke stijl van de boerderij wordt hier doorgetrokken. Een grote ruimte met een hoog plafond en veel licht door de grote raampartijen. De kozijnen zijn van hout en voorzien van dubbelglas. De vloer is van hout.

Keuken: Keuken met een u-opstelling. Voorzien van alle gemakken en vrij zicht naar buiten.

Hal: Vanuit de authentieke hal van circa 10 meter lang zijn de woonkamer en de slaapkamer te betreden. Via de vaste trap is de verdieping toegankelijk. Ook is de meterkast in deze ruimte geplaatst.

Kelder: In de woning is een ruime kelderruimte aanwezig. Deze is toegankelijk via de korte hal.

Slaapkamer: Op de begane grond is een ruime slaapkamer van circa 22m2.

Toilet: Het toilet is in de bijkeuken.

Badkamer: Verbonden aan de hal is de doucheruimte. Deze is voorzien van een douche, bad en een wastafel. Ook geeft deze ruimte plaats aan de wasmachine.

Bijkeuken: Tussen de stal en de woning is de bijkeuken.

Bovenverdieping (76m2)

Overloop: De verdieping is bereikbaar middels een vaste trap vanuit de gang. De ruime overloop geeft toegang tot 4 slaapkamers en een zolderkamer.

Slaapkamers: De slaapkamers hebben een omvang van circa 6m2, 2 maal 11m2 en 15m2. De slaapkamers zijn deels ingericht met gipsen plafonds, velux ramen (dubbelglas), wastafel en centrale verwarming.

Zolderkamer/ berging: De zolderkamer, thans gebruikt als opslag heeft een omvang van 16m2.

Schuurruimte/ Jongveestal
Verbonden aan de bedrijfswoning is de stalruimte. Ook deze dateert uit 1925. Deze ruimte dient als ruimte voor het jongvee (tot 1,5 jaar), als afkalfstal en er is een werkplaats. De oppervlakte is circa 486m2 (18 x 27 meter). De nokhoogte zit op 12 meter. De bouw is traditioneel met houten bintwerk en stenen muren. Status hiervan is goed. Het dak met pannen gedekt en met riet onderschoten.

In stalruimte zijn zo’n 63 boxen (2-rijig, circa 0,75-1,00m breed) aanwezig op een oppervlakte van 216m2 (8 x 27m). In 1983 is het geheel onder keldert (circa 180m3, betonblokken). Aan de achterzijde van de boerderij is een vaste mixer aanwezig. De roldeur (handmatig, 4 meter breed en 4 meter hoog) geeft toegang aan de achterzijde van de stalruimte en het voer pad.

Ligboxenstal
De ligboxenstal is in 2000 grondig gerenoveerd. De oppervlakte van de stal is circa 1.250m2 (50×25). In totaal geeft het ruimte aan 148 grootvee boxen (r-boxen). De inrichting is 2+2 rijig. De boxen staan deels naar elkaar toe. De boxen zijn deels belegd met rubbermatten en koematrassen (water) aan de productieve zijde van de stal. De voerhekken zijn van Spinder en in 2000 geplaatst. Ook zijn in 2000 nieuwe roosters in de stal gekomen. In de stal zijn 2 voerrobots aanwezig.

De stal is in de loop der jaren verder geoptimaliseerd en is ruim opgezet. De stal kenmerkt zich door een gebruiksvriendelijke opzet. Het is door één persoon te bewerken en heeft een goed afwerkniveau. Bouwaard is stalen spanten en houten gordingen. Het dak is belegd met platen. De open nok geeft de stal hierdoor een goede lichtinval. Overige lichtvoorziening in de stal via energiezuinige natrium/ gaslampen. Gevels en muren zijn van metselwerk en beton. Aan de zijden van de boerderij ventilatiekozijnen met wind-breek-doek.

In de stal bevinden zich twee melkrobots (kassa-opstelling) van het merk DeLaval 2010 (type 723-A). De robots beschikken over een voorkoeler. In de robots kunnen twee soorten krachtvoer worden gevoerd. Zowel in de robots als in de voorstations in de stal.

In de stal is een mestschuif (automatisch) met staalkabel aanwezig. Aan de weerzijden van de stal zijn putten. De inhoud van de putten is 350m3 (1,5 meter diep) en 900m3 (2 meter) diep. In het oude gedeelte van de stal zijn de putten opgebouwd uit kalkzandsteen. Bij de nieuw aangebouwde zijde zijn de putten van gestort beton. Aan de achterzijde van de stal zijn twee vaste mixers (net gereviseerd). 1 mixer voor 3 rijen met schuif en 1 mixer (rondgaand systeem) voor de andere nieuwezijde.

Het kantoor is aan de voorzijde van de stal en verbonden met het tanklokaal. Ook deze is gerenoveerd. In het tanklokaal is de Mueller (12.500L) aanwezig en een waterpomp (1990) welke voorziet in de watervoorziening binnen de stal. In een separate ruimte boven de stal (geïsoleerd) is de apparatuur (waterreservoir, nano-installatie voor schoon water, gasboiler, freeheater en koeler) voor de stal en melkrobots geplaatst. De balanstank staat naast deze ruimte.

Werktuigenberging
In 2013 is de werktuigenberging gebouwd middels staal-hout constructie. De vloeroppervlakte is 360m2 (20×18 meter). De achterwand heeft een dakgoot hoogte van 3,50 meter. De voorkant heeft een dakgoot hoogte van 4 meter. De nok van het dak is 8,0 hoog. Op het dak liggen golfplaten. Het geheel is geheid. De vloer is van betonelementen. De zijden zijn belegd met damwandplaten. De werktuigenberging is open en heeft geen aparte deur. De gecertificeerde dieselolietank (3.000 liter) in deze ruimte geplaatst.

Loods
De oppervlakte van de loods is circa 18 x 10 meter (180m2). De loods dateert uit 1989. De vloer is opgebouwd uit stalen spanten en houten gordingen. De vloer is van beton. In de vloer is een put aanwezig met een capaciteit van 80m3. Het dak is belegd met golfplaten en de gevels zijn van staalplaten. Er zit een schuifdeur in van circa 3,65 hoog en circa 3,35 meter breed. Goothoogte is 3,80m aan de hoge zijde en 3 meter aan de lage zijde. Bouwtekeningen zijn toegevoegd aan de bijlage. De ruimte wordt thans gebruikt als garage en opslag.

Ruwvoeropslag
Op het perceel zijn 2 grote sleufsilo’s ieder met een afmeting van 40m x 10m x 2m (lxbxh). De wanden zijn van betonelementen. De vloer is deels van betonen elementen. Er zijn afvoerputten aanwezig voor de pers sappen. Naast de 2 grote sleufsilo’s zijn nog 4 kleinere silo’s variërend van circa 5-6 meter x 25 meter. Ook deze kunnen worden gebruikt voor ruwvoeropslag en hebben asfalt vloeren.

Vee (optie)
De overname van de veestapel kunnen onderdeel worden van de koop. Informatie vee:

Melkkoeien: 125 melkkoeien. Het rollerend gemiddelde is 8.800 KG
Jongvee (1-2 jaar): 30
Jongvee (<1 jaar): 30

Machines en werktuigen (optie)
De aanwezige landbouwmachines en werktuigen kunnen onderdeel zijn van de koop. De machines en werktuigen verkeren in goede staat en zijn nader gespecificeerd.

Agrarische inventaris (optie)
De aanwezig agrarische inventaris kunnen onderdeel zijn van de koop en zijn nader gespecificeerd.

Landerijen
Inclusief ondergrond bedrijfsgebouwen en het woonperceel zijn de landerijen in eigendom circa 70.98.90 hectare. Alle landerijen zijn verbonden aan de huiskavel. De oppervlakte per perceel varieert tussen de 1 en 12 hectare. Grondanalyses zijn beschikbaar.

Voor meer specificaties, neem contact op met Brandsma Agrarisch Vastgoed.

– Brandsma Vastgoed –

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
2 maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Bedrijfshal
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1925

Oppervlakten

Oppervlakte
200 m²
Bedrijfshal oppervlak
200 m²
Terrein oppervlak
709.890 m²
Perceel
709.890 m²

Energie

Energielabel
G

Omgeving

Ligging
Landelijk gebied

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen
13 parkeerplaatsen (3 overdekt, 10 niet-overdekt)

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

De Kat 8

Prijs op aanvraag