Werfplein 5 3238 BH Zwartewaal

€ 2.250.000 k.k.

Omschrijving

Werfplein 5 Zwartewaal

Het bedrijfscomplex Werfplein 5 te Zwartewaal is gelegen aan de Zwartewaalse haven op een kleinschalig bedrijventerrein. De Zwartewaalse haven is een gemeentelijke haven, wat aangesloten is aan de westelijke zijde op het Brielse meer en oostelijke zijde via het Voedingskanaal aansluiting heeft op de rivier de Oude Maas.

Het voormalige bedrijfscomplex is de afgelopen jaren in gebruik geweest bij Bilfinger Industrial Services Nederland B.V. en eigenaresse heeft besloten om de bedrijfsactiviteiten te verplaatsen en de locatie te verkopen.

De locatie omvat een kantoorgebouw en een bedrijfsgebouw met loods kantoren en een verhard buitenterrein. Het kantoorgebouw is gebouwd in 1982, centrale entrechal is in 1989 uitgebreid en gekoppeld met naastgelegen kantoorgebouw. Het bedrijfsgebouw is gebouwd in 1969.
De locatie omvat circa 15.098m2 eigen grond en ligt nabij het oude centrum van het dorp Zwartewaal. Zwartewaal maakt onderdeel uit van de Gemeente Voorne Putten.

Aangrenzend aan de locatie ligt aan de noordzijde een openbaar parkeerterrein, aan de zuidzijde een bedrijfsmatig complex en aan de oostzijde een watersport vereniging. Aan de westelijke zijde van de Zwartewaalse haven is een tweede watersportvereniging aanwezig.

Indicatieve oppervlakten kantoorgebouw:
•Begane grond ca. 1.102m2
•Eerste verdieping ca. 1.019m2
•Zolderverdieping ca. 452m2
•Totaal ca. 2.573m2

De locatie is toegankelijk via een in-/uitrit aan het Werfplein.

Oppervlakten bedrijfsgebouw met loodskantoren
•Begane grondloodskantoren ca. 130m2
•Eerste verdieping loodskantoren ca. 160m2
•Drie bedrijfshallen ca. 1.7/12m2
•Een luifel ca. 240m2

Het bedrijfsgebouw is ingedeeld in drie bedrijfshallen, loodskantoren op de begane grond en eerste verdieping, diverse entresolvloeren, een overheaddeur aan de voorzijde van het gebouw en drie overheaddeuren achterzijde van het bedrijfsgebouw. Aan de achterzijde is een luifel gesitueerd.

De gebouwen verkeren in een matige staat van onderhoud en bevatten bouwkundige- en installatietechnische gebreken.

Indeling kantoorgebouw:
•Het kantoorgebouw is ingedeeld in een kantoor kamer indeling.
•Centrale entreehal met receptiebalie.
•Centrale verwarming.
•Brandmeldinstallatie.
•Diverse inbouw airconditioninginstallaties.
•Bedrijfsrestaurant.
•Plafonds met verlichtingsarmaturen.
•Magazijn-/archiefruimten.
•Vloerbedekking.
•Dames- en heren toiletgroepen begane grond en eerste verdieping.
•Brandslang haspels en blussers.
•Te openen ramen.
•Magazijn- en technische ruimten.

Indeling bedrijfsgebouw:
•Het bedrijfsgebouw bestaat uit drie naastgelegen hallen met loodskantoren op de begane grond en eerste verdieping en een open luifel aan de achterzijde van het gebouw.
•Het bedrijfsgebouw is voorzien van stelcon platen vloeren en beton vloeren.
•Een overheaddeur aan de voorzijde en drie overheaddeuren aan de achterzijde van het gebouw.
•Er is een kraanbaan met 3-ton hefvermogen aanwezig (bouwjaar 1969).
•Gasgestookte heaters in de bedrijfsruimten.
•Diverse entresolvloeren.
•Loodskantoren zijn voorzien van systeemplafonds met verlichtingsarmaturen en vloerbedekking.
•Dames- en heren toiletgroepen.
•Pantry.

Parkeren:
Bij de entree van het kantoorgebouw is een parkeerterrein beschikbaar met circa 48 parkeerplaatsen. Voor de loodskantoren zijn circe 20 parkeerplaatsen gesitueerd met twee laadpalen voor het opladen van elektrische voertuigen. Naast het bedrijfsgebouw is een fietsenstalling en een open opslagruimte aanwezig.

Buitenterrein:
Rondom het kantoorgebouw en bedrijfsgebouw is een met klinkers verhard buitenterrein aanwezig. Het buitenterrein heeft naast haar centrale in-/uitrit aan de zijde van het Werfplein een tweede in-/uitrit ean de achterzijde van het bedrijfsgebouw. Er is een reclamezuil aan de zijde van Werfplein aanwezig. Rondom het terrein is een hekwerk aanwezig.

Locatie & Bereikbaarheid:
Het object is gelegen in de Gemeente Zwartewaal, onderdeel uitmakend van de Gemeente Voorne Putten. Zwartewaal is een gemeente in de provincie Zuid Holland. De gemeente heeft circa 2.000 inwoners. Zwartewaal ligt circa 2 km van de Gemeente Brielle en circa 8 km van de Gemeente Spijkenisse.
Het object is gelegen op een kleinschalig bedrijventerrein.
Op dit kleinschalige bedrijventerrein zijn voornamelijk bedrijven gevestigd met een primaire (kleinschalige) bedrijfsmatige functie en secundaire kantoren alsmede twee watersportverenigingen.
De dichtstbijzijnde op- en afrit van de provinciale weg ligt op enkele minuten rijafstand. Het betreft de N218 Groene Kruisweg (Spijkenisse — Brielle). Met eigen vervoer is het gebouw daarmee goed bereikbaar.
Met het openbaar vervoer is het object tevens redelijk goed bereikbaar. De dichtstbijzijnde bushalte bevindt zich op loopafstand. De bus verbindt het object met (het station van) Brielle, Hellevoetsluis en Spijkenisse.
Het metro station van Spijkenisse ligt op circa 8 km afstand. Vanaf hier vertrekken metro's in de richting van Hoogvliet, Schiedam en Rotterdam.

Bestemming:
Volgens het vigerende bestemmingsplan zijn de voor ‘Bedrijf aangewezen gronden bestemd voor:
a. ter plaatse van de aanduiding ‘bedrijf tot en met categorie 3.1: bedrijven tot en met categorie 3.1 van de Staat van Bedrijfsactiviteiten;
b. ter plaatse van de aanduidingen ‘specifieke vorm van bedrijf - bedrijfsgebonden kantoor": uitsluitend een bedrijfsgebonden kantoor, waarbij de bedrijfsactiviteiten deels op afstand plaatsvinden;
c. bij deze bestemming behorende voorzieningen, zoals groen, water, nutsvoorzieningen, parkeervoorzieningen, laad- en losvoorzieningen en toegangswegen.
Voor het plangebied vigeer momenteel het bestemmingsplan Zwartewaal, dat is vastgesteld op 12 maart 2013 en onherroepelijk sinds 10 mei 2013. In dit bestemmingsplan hebben de betreffende gronden de bestemming Bedrijf met de aanduiding ‘specifieke vorm van bedrijf - steigerbouwbedrijf. Binnen deze bestemming zijn uitsluitend kantoren toegestaan ten dienste van het met de bestemming beoogde gebruik, met een oppervlakte van ten hoogste 2.009 m?, voor zover het kantoor niet meer dan 40% van het totale oppervlakte bestrijkt. Het nieuwe kantoor (inclusief beoogde uitbreiding) heeft een oppervlakte van 3.800 m°. Dit nieuwe kantoor is door Bilfinger niet gebouwd.

Groen en water:
Groen en water is een belangrijk element in dit deelgebied. Ten oosten en het westen van het Werfplein liggen twee watersportverenigingen van Zwartewaal. Het gebied hier omheen heeft een open groene invulling, die bestaat uit gras en bosschages. Tussen het Brielse Meer en het terrein van Bilfinger ligt een groengebied ter visuele afscherming van het bedrijf met het water.
Wij stellen vast dat het huidige gebruik als bedrijfsruimte met kantoorruimte in overeenstemming is met het vigerende bestemmingsplan. Voor overige informatie verwijzen wij naar de site ruimtelijke plannen.nl

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 2.250.000 kosten koper
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Bedrijfshal
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1969

Oppervlakten

Oppervlakte
4.815 m²
Bedrijfshal oppervlak
2.242 m²
Kantoor oppervlak
2.573 m²
Perceel
15.098 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen
Voorzieningen
Lichtstraten, overheaddeuren, krachtstroom, betonvloer, heater, toilet, liften en te openen ramen

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Bedrijventerrein
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, metrohalte op 5000 m of meer, NS Intercitystation op 5000 m of meer, snelwegafrit op 2000 m tot 3000 m en Tramhalte op 5000 m of meer

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen
68 niet-overdekte parkeerplaatsen

NVM makelaar

Lobs Makelaardij o.g. B.V.

Morgen bereikbaar vanaf 8:30
Bel 0181-418640

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Werfplein 5

€ 2.250.000 k.k.