Ossenmarkt 25 a 8011 MS Zwolle

€ 660.000 k.k.

Omschrijving

Dit beleggingspand op een unieke locatie omvat momenteel een kantoor-/winkelruimte met een ruim binnenstadsappartement op nummer 25A, evenals vier verhuurde studentenwoningen op de 1e en 2e verdieping (21A). De brede centrum bestemming biedt een scala aan gebruiksmogelijkheden, waardoor het complex zeer geschikt is voor diverse alternatieve aanwendbaarheid. Met deze combinatie van commerciële en wooneenheden biedt het pand een veelzijdige en aantrekkelijke investeringsmogelijkheid in het hart van Zwolle.

Het aangeboden complex kan zowel los als in combinatie worden gekocht met de twee naastgelegen beleggingscomplexen. Deze flexibele optie biedt u de mogelijkheid om hun uw portofolio uit te breiden en een samenhangend investeringspakket te creëren op een strategische locatie in het centrum van Zwolle. De keuze om de panden individueel of gezamenlijk aan te schaffen, biedt ruimte voor verschillende investeringsstrategieën en vergroot de veelzijdigheid van deze unieke kans.

De situering in het historische centrum is uniek. De dynamiek van het centrum met de bekende winkelstraten, cafés, restaurants en vele bezienswaardigheden maken de objecten niet alleen zeer aantrekkelijk om te wonen, maar ook om een kantoor- of winkelruimte te vestigen. Het treinstation ligt op ongeveer 1 kilometer lopen en aan de Jufferenwal is een bushalte. Parkeergelegenheid is beschikbaar, vooral in de parkeergarages aan het Maagjesbolwerk en het Katwolderplein. Ook op straat is er parkeergelegenheid, zowel betaald als voor vergunninghouders.

Alle objecten zijn ingemeten volgens de geldende NEN-normen en op foto vastgelegd. Per object zijn de afmetingen, actuele huurprijs en een globale indeling weergegeven. Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met de makelaar. Uitgangspunt is dat de portefeuille als één geheel wordt verkocht.

Ossenmarkt 25a
- Woonruimte (particuliere sector) op de begane grond, eerste- en tweede verdieping
- Actuele huurprijs € 11.805,00 per jaar (excl. servicekosten)
- Gebruiksoppervlakte ca. 67 m²
- Gebouw gebonden buitenruimte ca. 8 m²
- Beperkingen: Besluit monument en de Gemeentewet

Deze bovenwoning heeft een eigen entree op de begane grond. De eerste verdieping is verdeeld in een ruime woonkamer, halfopen keuken en een badkamer. Via de grote ramen in de woonkamer en keuken is het platte dak, in gebruik als terras, te bereiken. Een vaste trap geeft toegang tot de zeer ruime slaapkamer met aansluitende berging, waar de cv-ketel hangt.

Ossenmarkt 25 / Korte Kamperstraat 21
- Winkelruimte op de begane grond
- Actuele huurprijs: LEEGSTAND
- Servicekosten: LEEGSTAND
- Gebruiksoppervlakte ca. 84 m²
- Beperkingen: Wet bodembescherming, beschikking geval verontreiniging en noodzaak

Dit object bestaat uit twee delen op de begane grond, voorzien van een interne doorgang. Aan de kant van de Ossenmarkt is de entree van de winkel en in een zijportaal zijn een toiletruimte en keuken met aansluitende cv-ruimte gesitueerd. In de wachtruimte is een doorgang naar de Korte Kamperstraat 21, die is voorzien van een toiletruimte, keuken en een eigen entree. In beide delen is een zelfstandige opgang ten behoeve van de bovengelegen verdiepingen.

Korte Kamperstraat 21a
- Vier studentenkamers op de eerste en tweede verdieping
- Actuele huurprijs € 12.400,68 per jaar (excl. servicekosten)
- Servicekosten € 3.787,20 per jaar
- Gebruiksoppervlakte wonen ca. 84 m²
- Beperkingen: Wet bodembescherming, beschikking geval verontreiniging en noodzaak

Op de begane grond is de entree van dit object. De eerste verdieping is verdeeld in twee kamers en een gezamenlijke keuken. Op de tweede verdieping zijn nog drie kamers, te bereiken vanaf de overloop. Verder zijn op deze verdieping een douchegelegenheid en een toiletruimte.

Bestemming van de onroerende zaak
De onroerende zaak is gelegen in het bestemmingsplan "Binnenstad en omgeving", vastgesteld per 14 mei 2013. De vigerende bestemming is "centrum-detailhandel". Voor de meest recente informatie verwijzen wij u graag naar danwel de betrokken gemeente.

De gemeente Zwolle kan op voorhand niet aangeven of zij voornemens zijn om medewerking te verlenen aan het toevoegen van woonruimte op deze locatie. Het toevoegen van woningen (en dus wooneenheden/kamerverhuur) is in strijd met het vigerende bestemmingsplan. Het is dan ook een stedenbouwkundige afweging of medewerking verleend kan worden aan de toevoeging van woonruimten.

Daarnaast dient voldaan te worden aan:
- Beleidsregel voor zelfstandige woonruimte (overheid.nl)
- Regeling Parkeernormen 2016, versie 2021 (overheid.nl)

Ook zijn enkele panden aangewezen met de bestemming "Waarde _ Bouwhistorie" en "Waarde _ Cultuurhistorie 1" en zijn enkele panden aangewezen als gemeentelijk monument. Wij adviseren u om uw plannen in een vooroverleg in te dienen bij de gemeente Zwolle.

Vergunde kamerverhuur, potentiële verhuur begane grond en samenloop met huurbescherming
De studentenkamers zijn al sinds jaar en dag verhuurd aan studenten. Tot op heden is er geen schriftelijke vergunning(en), waarin een eigenaar in de mogelijkheid wordt gesteld om deze kamers daadwerkelijk onder te splitsen in afzonderlijke studentenkamers om deze afzonderlijk te verhuren aan studenten.

Btw
De levering van de onroerende zaak (zaken) is vrijgesteld van btw.

Energielabels
Alle panden zijn voorzien van energielabel (zie brochure).

Bodemgesteldheid
In de omgeving van de voormalige wasserij aan de Jufferenwal (en ook onder de aangeboden panden) heeft zich via het grondwater een hoeveelheid chloorhoudende oplosmiddelen verspreid. Bij besluit van 12 maart 2012 met kenmerk Z121031-001 heeft de gemeente Zwolle als bevoegd gezag Wet bodembescherming vastgesteld dat er ondanks enige mate van uitdamping geen onaanvaardbare risico's zijn voor mens, plant of dier bij het huidige gebruik (wonen met tuin) van de bodem. Uitdamping betekent dat de oplosmiddelen zich vanuit de bodem naar de (binnen-) lucht verplaatsen.

In het kader van het Gebiedsbeheerplan Zwolle Centraal zijn de grondwaterverontreiniging in de ondergrond en de daarbij horende monitoring en risico's bij de gemeente afgekocht. Dit is vastgelegd bij besluit van 9 november 2017 met kenmerk 32836-2017. Sanering dan wel monitoring van de verontreinigingspluim worden door de gemeente gebiedsgericht aangepakt. Bij functiewijzigingen naar een gevoeligere functie en bij grondroerende werkzaamheden binnen de verontreinigingscontour kunnen van de initiatiefnemer nog wel bodemonderzoek en sanerende maatregelen worden gevraagd. Deze zijn gericht op het mogelijk maken van de gewenste ontwikkeling. De kosten hiervan zijn voor rekening van de betreffende initiatiefnemer.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons kantoor of met de Omgevingsdienst IJsselland.

Aanvaarding
Aanvaarding is in overleg en in de huidige (deels verhuurde) staat.

Overig/ Disclaimer(s)
De beschikbare stukken (huurcontracten, eigendomsbewijzen, meetrapporten, etc.) zijn bij ons op kantoor in te
zien.

Alle informatie is geheel vrijblijvend. Alle gegevens zijn met zorg samengesteld. Ten aanzien van de juistheid kunnen wij geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden.

Het rendement is fictief, aangezien nog niet alle complexen verhuurd zijn.

Een deel van de huuropbrengsten is wel belast met BTW.

Aanvullend verwijzen wij u naar de (algemene) verkoopvoorwaarden welke zijn opgenomen in deze brochure.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 660.000 kosten koper
Aangeboden sinds
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Bedrijfshal
Mogelijke functie(s)
Belegging
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
Voor 1906

Oppervlakten

Oppervlakte
168 m²
Bedrijfshal oppervlak
84 m²
Kantoor oppervlak
84 m²
Perceel
106 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag
Woonruimte
Aanwezig (inpandig, 84 m²)

Energie

Energielabel
D

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op minder dan 500 m en snelwegafrit op minder dan 500 m

Beleggingsobject

Bruto huuropbrengst
€ 24.206 per jaar
Huurders
5 huurders

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Ossenmarkt 25 a

€ 660.000 k.k.