Houttil 7 a 1811 JL Alkmaar

€ 475.000 k.k.

Omschrijving

Op een toplocatie in het winkelhart van Alkmaar ligt dit zeer interessante BELEGGINGSOBJECT met een nieuw 5 jarig huurcontract en een huuropbrengst van € 41.102,88 per jaar. Het pand met horecafunctie heeft een oppervlakte van ca. 66 m2, een frontbreedte van ruim 4 meter en ligt tussen hoofdwinkelstraat De Langestraat en het altijd gezellige Waagplein (de kaasmarkt). Het object is direct gelegen aan vele bekende horecazaken en heeft een drukke passantenstroom.

De Houttil is gelegen tussen hoofdwinkelstraat Langestraat en het Waagplein, midden in het centrum van Alkmaar. De vereniging voor winkeliers en vastgoedeigenaren van de binnenstad is samen met de gemeente bezig om de binnenstad een nog grotere, groene, boost te geven waardoor Alkmaar binnenkort een nog aantrekkelijkere winkelstad wordt. Daarbij is het voormalige V&D pand, dat op steenworp afstand van de winkel ligt, recent verkocht. Dit pand wordt gerenoveerd en vervolgens gevuld met op de verdiepingen woningen en op de begane grond winkels met toonaangevende namen.

Het pand heeft een fantastische uitstraling en is gelegen aan de Houttil, een drukke winkelstraat gelegen in het centrum wandelgebied van Alkmaar, direct gelegen bij de Langestraat, de A1 winkelstraat van Alkmaar. Aan de Langestraat zijn de meeste landelijk winkelketens gevestigd. Op een gemiddelde zaterdagmiddag lopen hier meer dan 6.100 passanten langs. Genoeg potentieel! Daarbij zijn de top winkels als H&M, Zara en Douglas op steenworp afstand.

Al jaren staat Alkmaar in de top 10 van Nederlandse favoriete winkelsteden. In 2017 is de stad door ZOOVER dan ook uitgeroepen tot leukste winkelstad van Nederland. Wij snappen wel waarom: we hebben genoeg adresjes waar je gerust even voor omloopt. In de Boterstraat vind je deze adresjes. Hier zitten van die gespecialiseerde winkels waar je absoluut geweest moet zijn.

***********************************************************************************************
Uitgangspunten met betrekking tot de verkoop:
***********************************************************************************************
Het verkochte:
Houttil 7a, 1811 JL te Alkmaar

Vraagprijs:
€ 475.000,- k.k.

Oppervlakte:
circa 66m²

Opleveringsniveau:
In huidige staat. Het object wordt in verhuurde staat opgeleverd.

Huurovereenkomst:
- huurprijs per jaar: € 41.102,88 waarbij btw niet van toepassing is
- verhuurd aan de huidige huurder tot en met 31 december 2026
- zekerheid is gesteld voor een bedrag van € 6.850,48

Bestemming:
Bij de gemeente Alkmaar valt het perceel binnen het bestemmingsplan “Binnenstad Centrum - Gemengd”. Dit houdt in dat het perceel bestemd is voor “detailhandel, consumentverzorgende dienstverlening, culturele voorzieningen en kleinschalige sportvoorzieningen, met ondergeschikte horeca”. Bij twijfel over het toestaan van uw bedrijfsvoering adviseren wij u zelf contact op te nemen met de Gemeente Alkmaar. Verleende omgevingsvergunning, afwijking bestemmingsplan ten behoeve van Shisha-activiteiten.

Kadastrale informatie:
Gemeente Alkmaar, sectie A, nummer 5467 - A1, groot 66 m2

Parkeren:
Voldoende parkeergelegenheid in de nabijgelegen parkeergarages Karperton, Schelphoek, Singelgarage en Noorderarcade.

Bereikbaarheid:
Goede bereikbaarheid, aanlooproute naar hoofdwinkelstraat Langestraat en gelegen nabij Het Waagplein.

Voorbehoud:
Goedkeuring en gunning eigenaar.

Energielabel:
Van het aangeboden object is een energielabel A beschikbaar.

Beeldbepalend pand:
Het betreft een beeldbepalend pand.

Aanvaarding:
In overleg, kan spoedig

Zekerheidsstelling:
Bankgarantie of waarborgsom van 10 % van de koopsom te voldoen binnen 14 dagen na koop overeenstemming.

Overige condities:
Koopovereenkomst op basis van het standaardmodel zoals gehanteerd door de Nederlandse Vereniging van Makelaars in onroerend goed (NVM).

Courtage:
Leygraaf Makelaars behartigt de belangen van de verkoper. Als koper bent u ons derhalve geen courtage verschuldigd.

Bijzonderheden:

- Onderzoek en deskundigheid:
De koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht. Dit betekent dat koper zelf onderzoek dient te verrichten naar de diverse zaken die van belang zijn bij het nemen van de juiste beslissing. Zoals de bouwtechnische staat van het object, eventuele rechten en plichten die op het pand (of perceel) rusten (ook wel erfdienstbaarheden of kwalitatieve rechten/plichten genoemd), milieufactoren (asbest aanwezig), omgevingsfactoren, (toekomstige) bestemmingsplannen etc. Gezien de complexe materie, met name waar het uw onderzoeksplicht betreft, raden wij u aan een eigen NVM-makelaar voor de aankoop van een object.

Voorwaarden:
Alle door Leygraaf en de verkoper verstrekte informatie moet uitsluitend gezien worden als een uitnodiging tot nader overleg c.q. tot het uitbrengen van een voorstel. Hoewel gestreefd is naar een zo zorgvuldig mogelijke weergave van de beschikbare gegevens, moet er van worden uitgegaan dat bovenstaande slechts indicatief is. De gegevens (bedragen, jaartallen, omschrijvingen, etc.) kunnen zijn verkregen door mondelinge overdracht. Een kandidaat koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem van belang zijn.
Onze opdrachtgever stelt uitdrukkelijk dat een overeenkomst niet eerder tot stand komt dan nadat niet alleen over de hoofdzaken maar ook over de details (zoals oplevering etc.) overeenstemming is bereikt.

Informatie:
Voor verdere informatie of voor het maken van een afspraak bent u altijd welkom bij:
LEYGRAAF Makelaars
Kennemerstraatweg 67
1814GC Alkmaar
E-mail:
Tel: 072 5114318

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 475.000 kosten koper
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Belegging
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1937

Oppervlakten

Oppervlakte
66 m²
Perceel
66 m²

Energie

Energielabel
A

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 500 m tot 1000 m en snelwegafrit op 2000 m tot 3000 m

Beleggingsobject

Bruto huuropbrengst
€ 41.102 per jaar (21% BTW van toepassing)
Huurders
1 huurder

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Houttil 7 a

€ 475.000 k.k.