Laat 112 1811 EL Alkmaar

Prijs op aanvraag

Omschrijving

Te koop: Een fraai bedrijfspand bestaande uit een horecaruimte op de begane grond en 3 bovengelegen verdiepingen. De verdiepingen zijn momenteel in gebruik als keuken en opslag. De verdiepingen zijn via een eigen opgang bereikbaar en bieden uitstekende mogelijkheden voor herontwikkeling naar bijvoorbeeld wonen of hotel. De twee bovenste verdiepingen zijn ook los te koop (prijs op aanvraag).

HUIDIG GEBRUIK
Op de begane grond bevindt zich momenteel een Aziatisch restaurant. Deze exploitant huurt momenteel het gehele pand en gebruikt de bovengelegen verdiepingen slechts als opslag en keuken.

HERONTWIKKELING
Aan de noord-west zijde van het perceel bevindt zich een afzonderlijke zelfstandige opgang naar de bovenverdiepingen met toegang tot een patio. Deze opgang en patio zouden mogelijk gebruikt kunnen worden voor het realiseren van een eigen opgang t.b.v. een eventuele herontwikkeling van de verdiepingen, bijvoorbeeld naar woonruimte (appartementen) of hotel. In de patio zouden bijvoorbeeld bergingen en/of een lift gerealiseerd kunnen worden. De mogelijkheden voor herontwikkeling zouden nog concreet in kaart gebracht moeten worden in overleg met de gemeente. Verkoper kan herontwikkeling naar hotel en/of woningen niet garanderen, maar ziet hiervoor dus wel mogelijkheden. Neemt u contact op met de gemeente voor concrete informatie over de mogelijkheden.

Bij realisatie van een hotel heeft huurder reeds mondeling aangegeven geinteresseerd te zijn in exploitatie van dat hotel.

VERPLAATSING KEUKEN
Om herontwikkeling van de verdiepingen te optimaliseren zou bij voorkeur de keuken verplaatst moeten worden. Hiervoor zijn mogelijkheden, die wij tijdens een bezichtiging en/of gesprek graag nader toelichten. Uiteraard dient dit wel in overleg en met goedkeuring van huurder te geschieden.

MONUMENTAAL PAND
Het pand betreft een gemeentelijk monument.

LOCATIE / LIGGING
Het pand is gelegen in het centrum van Alkmaar, aan de Laat, direct tegenover het V&D gebouw. In de directe omgeving vindt u op loopafstand vele winkels (waaronder Primark) en horecabedrijven. Het betreft een echte karakteristieke stadslocatie.

BESTEMMING
Op dit moment beschikt de locatie over de bestemming "Centrum" met aanvullende functieaanduidingen "specifieke vorm van gemengd _ verdieping" en "horeca van categorie 3".

De voor 'Centrum' aangewezen gronden zijn bestemd voor:

Detailhandel, consumentverzorgende dienstverlening, galerie, culturele voorzieningen en kleinschalige sportvoorzieningen in de eerste bouwlaag, met inbegrip van bijbehorende ondergeschikte horeca van categorie 3 en 4, magazijnen, parkeervoorzieningen, bergingen en andere nevenruimten;
magazijnen, bergingen en andere nevenruimten in de tweede bouwlaag;
woningen met inbegrip van ruimten ten behoeve van de uitoefening van aan huis verbonden beroeps- of bedrijfsactiviteit en nevenruimten in de tweede en hoger gelegen bouwlagen;

Alsmede voor:

Horecabedrijf categorie 3 (restaurant, lunchroom) in de eerste bouwlaag, ter plaatse van de aanduiding "horeca van categorie 3";

OUDE BESTEMMING
Voorheen zat er op het pand de bestemming "gemengd", welke daarmee bestemd was voor:

Detailhandel, maatschappelijke doeleinden, galerie, culturele voorzieningen, kleinschalige sportvoorzieningen, kleinschalig hotel, kantoren, bedrijven, gebouwde parkeervoorzieningen, bergingen en/of magazijnen en consumentverzorgende dienstverlening in de eerste bouwlaag, inclusief bijbehorende ondergeschikte horeca van categorie 3 en 4; magazijnen, bergingen en andere nevenruimten in de tweede bouwlaag; woningen met inbegrip van ruimten ten behoeve van de uitoefening van aan huis verbonden beroeps- of bedrijfsactiviteit en nevenruimten in alle bouwlagen; nutsvoorzieningen; alsmede voor:

Horecabedrijf categorie 3 (restaurant, lunchroom) in de eerste bouwlaag, ter plaatse van de aanduiding "horeca van categorie 3";

Mocht derhalve de wens zijn om te herontwikkelen naar hotel kan er wellicht nog worden verwezen naar de oude bestemming.

GEVELAANPASSING

Eventuele gevelaanpassingen zijn uiteraard slechts mogelijk na ontvangst vergunning gemeente. Verkoper heeft in het verleden al eens vergunning aangevraagd voor aanpassing van de voorgevel, ter verplaatsing en verandering van de huidige entree van het restaurant. Een impressie van deze tekening vindt u bijgesloten ter informatie. De volledige tekening is op aanvraag beschikbaar.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
5 maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Belegging
Mogelijke functie(s)
Bedrijfsruimte
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwperiode
1906-1930

Oppervlakten

Oppervlakte
495 m²

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen
1 niet-overdekte parkeerplaats

Beleggingsobject

Bruto huuropbrengst
€ 30.840 per jaar
Huurders
1 huurder

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Laat 112

Prijs op aanvraag