Laagte Kadijk 148 1018 ZD Amsterdam

Verkoop bij inschrijving

Omschrijving

VRIJBLIJVENDE INFORMATIE EN INSCHRIJFVOORWAARDEN m.b.t. de verkoop d.m.v. een openbare inschrijving van de verhuurde kantoorruimte (beleggingsobject) van 162 m² (BVO) bestaande uit twee verdiepingen, gelegen aan de:

Laagte Kadijk 148/ Binnenkadijk 193 te Amsterdam

Totale huuropbrengst: € 2.300,00 per maand/ € 27.600,00 per jaar

(Sluiting inschrijving: woensdag 22 december 2021 om 12.00 uur)

Sfeervolle kantoorruimte van 142 m² (VVO), op inspirerende locatie, nabij Artis, gelegen in één van de gerenoveerde, voormalige pakhuizen van het Entrepotdok. Het Entrepotdok is een complex pakhuizen en een gracht met dezelfde naam in Amsterdam tussen het Kadijksplein en de Sarphatistraat, nabij de Plantagekade en Artis. Nadat het dok rond 1890 zijn functie als stapelplaats van niet ingeklaarde goederen door de bouw van Het Nieuwe Entrepotdok aan de Cruquiusweg had verloren, stonden de gebouwen lange tijd leeg. Na decennia getouwtrek om de financiën, is begin jaren '80, een plan ontwikkeld voor hergebruik. Op de begane grond zijn nieuwe bedrijfsruimtes gesitueerd. De kelders zijn in gebruik als berging, parkeergarage en bedrijfsruimte, de bovenste verdiepingen zijn verbouwd tot woningen.

Deze kantoorruimte ligt op de begane grond en eerste verdieping met ieder een eigen entree.

OPPERVLAKTE
De totale Bruto Vloeroppervlakte (BVO) bedraagt 162,7 m², waarvan 142 m² Verhuurbare vloeroppervlakte (VVO), verdeeld over twee verdiepingen en is als volgt verdeeld:
- Begane grond: 63,9 m²;
- Eerste verdieping: 78,4 m²
- Totaal (VVO): 142,3 m²

OMGEVING
De kantoorruimte is gelegen aan de Laagte Kadijk in de Plantagebuurt van Amsterdam Centrum. In de nabije omgeving van Artis, het Scheepvaartmuseum en het centrum van Amsterdam. Hier bevinden zich voldoende voorzieningen waaronder winkels, cafés en restaurants.

BEREIKBAARHEID
De kantoorruimte is zowel met eigen vervoer als met openbaar vervoer goed bereikbaar. De locatie is met de auto goed bereikbaar vanaf de Ringweg A10 (afslag S113) alsmede via de IJ-Tunnel en de Piet Heintunnel. Met openbaar vervoer is de locatie goed bereikbaar met tramlijnen 9, 10, 14 en buslijnen 22, 48, 357, 359. De bus- en tramlijnen lopen door de Plantage Middenlaan, Oostenburgergracht en de Prins Hendrikkade en geven directe verbindingen met o.a. het Centraal Station.

KADASTRALE OMSCHRIJVING
Laagte Kadijk 148
Het appartementsrecht, omvattende de bevoegdheid tot het uitsluitend gebruik van de bedrijfsruimte, gelegen
op de begane grond van het voormalige pakhuis Groningen, plaatselijk bekend te (1018 ZD) Amsterdam, aan de Laagte Kadijk 148, kadastraal bekend als gemeente Amsterdam, sectie O, nummer 4282 A-27, uitmakende het
157/ 100.000ste onverdeeld aandeel in de gemeenschap bestaande uit voormalige pakhuizen met ondergrond te Amsterdam, staande en gelegen op een terrein tussen het Entrepotdok en de Laagte Kadijk, ten tijde van de splitsing in appartementsrechten kadastraal bekend als gemeente Amsterdam, sectie O, nummer 4274, geregistreerd als monument,

Binnenkadijk 193
Het appartementsrecht, omvattende de bevoegdheid tot het uitsluitend gebruik van de bedrijfsruimte, gelegen op de eerste verdieping van het voormalige pakhuis Groningen, plaatselijk bekend te (1018 ZE) Amsterdam, aan de Binnenkadijk 193, kadastraal bekend als gemeente Amsterdam, sectie O, nummer 4282 A-57, uitmakende het
198/ 100.000ste onverdeeld aandeel in de gemeenschap bestaande uit voormalige pakhuizen met ondergrond te Amsterdam, staande en gelegen op een terrein tussen het Entrepotdok en de Laagte Kadijk, ten tijde van de splitsing in appartementsrechten kadastraal bekend als gemeente Amsterdam, sectie O, nummer 4274, geregistreerd als monument,

HUUROVEREENKOMST
Huurperiode: 1 november 2021 tot en met 31 oktober 2026 (5 jaar plus 5 optie jaren)
Huurtermijn: Vijf plus vijf optie jaren
Aanvangshuurprijs: € 27.600,00 per jaar (€ 2.300,00 per maand)
BTW: Geen btw
Waarborgsom: € 6.750,00
Breakoptie: Huurder en verhuurder krijgen jaarlijks het recht om telkens op 1 oktober van elk jaar,
derhalve voor het eerst op oktober 2021 de huurovereenkomst tussentijds te beëindigen. Indien
huurder of verhuurder hiervan gebruik wenst te maken dient huurder of verhuurder dit voor 1 januari
(9 maanden) schriftelijk kenbaar te maken.
Indexering: Jaarlijks, per 1 november
Gebruik: Praktijkruimte t.b.v. het organiseren en geven van (zwangerschaps-) cursussen en workshops
alsmede coaching

ENERGIELABELS
Er zijn geen energielabels. De verplichting voor een energielabel bestaat niet voor rijksmonumenten.

PUBLIEKRECHTELIJK BEPERKINGEN
Er zijn geen beperkingen bekend in de Landelijke Voorziening WKPB en de Basisregistratie Kadaster, behoudens de Publiekrechtelijke beperking Huisvestingsverordening, splitsings-vergunningstelsel, Huisvestingswet 2014, afkomstig uit stuk Hyp4 7958282559/00055 ingeschreven in het kadaster op 11 november 2021.

MONUMENT
Het object is een Monument in het kader van de Monumentenwet 1988.

BESCHERMD STADS- OF DORPSGEZICHT
Het Verkochte is opgenomen in een registerinschrijving tot beschermd stads- of dorpsgezicht. Het gebied binnen de Singelgracht is een van rijkswege beschermd stadsgezicht. De procedure voor aanwijzing werd gestart op 12 september 1989. Het gebied werd op 26 mei 1999 definitief aangewezen. Het beschermd gezicht beslaat een oppervlakte van 679 ha. Panden die binnen een beschermd gezicht vallen krijgen niet automatisch de status van beschermd monument. Wel zal de gemeente het bestemmingsplan aanpassen om nieuwe ontwikkelingen in het gebied te reguleren. De gezichtsbescherming richt zich op de stedenbouwkundige en cultuurhistorische waardering van een gebied.

ERFPACHT
Erfverpachter: Gemeente Amsterdam.
Soort erfpacht: Voortdurend
Huidige tijdvak: 1 juli 2000 tot en met 30 juni 2100.
Algemene Bepalingen: Algemene Bepalingen voor voortdurende erfpacht 1994.
Financiële regime: Afgekocht tot en met 30 juni 2100.

BESTEMMING
De publiek-/privaatrechtelijke bestemming is kantoorruimte.

OMGEVINGSVERGUNNING OMZETTEN NAAR WOONRUIMTE
Het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam heeft op 21 juni 2019 aan verkoper een omgevings-vergunning afgegeven voor het intern verbouwen van het gebouw Laagte Kadijk 148 met wijziging van de bestemming daarvan tot twee woningen.
Verkoper heeft geen gebruik gemaakt van deze omgevingsvergunning omdat verkoper geen toestemming heeft gekregen van de Vereniging van Eigenaars. Inmiddels zijn andere leden van de Vereniging van Eigenaars een initiatief gestart om de akte van splitsing te wijzigen in verband met hun omzetting van bedrijfsruimte naar woning. Voor zover verkoper bekend hebben de leden van de VvE hierover nog geen besluit genomen. Voor meer informatie verwijzen wij naar de stukken van de VvE in de bijlagen.
Op 20 december a.s. zal er weer een Algemene ledenvergadering van de VvE plaatsvinden. De (voorlopige) agenda treffen jullie aan in de bijlage.

ERFDIENSTBAARHEID
Er zijn verkoper geen erfdienstbaarheden bekend.

SLUITINGSDATUM INSCHRIJVING
Het biedingsformulier dient uiterlijk woensdag 22 december 2021 om 12.00 uur in ons bezit te zijn.

BENADEREN VAN HUURDERS
Verkoper vraagt expliciet om de huurders niet te benaderen. Bij constatering kunnen potentiële kopers uitgesloten worden.

BIJZONDERHEDEN
- Clausules welke zullen worden opgenomen in de koopakte. Het pand wordt volgens het ‘As is, where is’ principe verkocht, Verder zal er een Niet-gebruiker clausule, ouderdomsclausule, asbestclausule, loodclausule,
- De maatvoering en de indeling van de plattegronden zijn indicatief en kunnen aan afwijkingen onderhevig zijn;
- Het is verkoper bekend dat het Verkochte is opgenomen in een (lopende adviesaanvraag voor) aanwijzing, aanwijzingsbesluit dan wel registerinschrijving tot beschermd stads- of dorpsgezicht.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
Verkoop bij inschrijving
Aangeboden sinds
5 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Eigendom belast met erfpacht (afgekocht tot 1-7-2100)

Bouw

Hoofdfunctie
Belegging
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1900

Oppervlakten

Oppervlakte
142 m²

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
In woonwijk
Bereikbaarheid
Bushalte op 500 m tot 1000 m, metrohalte op 1000 m tot 1500 m, NS Intercitystation op 1000 m tot 1500 m, snelwegafrit op minder dan 500 m en Tramhalte op minder dan 500 m

Beleggingsobject

Bruto huuropbrengst
€ 27.600 per jaar
Huurders
1 huurder

Omgeving

Oostelijke Eilanden/Kadijken, Amsterdam

Ontdek locaties in de buurt

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Laagte Kadijk 148

Verkoop bij inschrijving