• Verkocht onder voorbehoud

Spuistraat 281 hs 1012 VR Amsterdam

€ 1.575.000 k.k.

Omschrijving

Dit appartementsrecht is gelegen op de begane grond, 1e verdieping en kelder van een gebouw wat zich uitstrekt langs de volledige Roskamsteeg en entrees heeft op de Nieuwezijds Voorburgwal 324 en de Spuistraat 281 hs (hoofdentree). Het is een mooi, robuust en monumentaal gebouw, een gemeentelijk monument en is van oorsprong in 1905 gebouwd als drukkerij. De overige verdiepingen zijn woningen in het gebouw.

Thans is het gehele appartement (50/100e aandeel) verhuurd aan SOAP Treatment stores B.V.
De kelder wordt gebruikt voor opslag, technische ruimten en personeelsverblijf, de begane grond is als winkelruimte en behandelruimte in gebruik, de 1e verdieping bevat meerdere, persoonlijke behandelkamers. Het geheel heeft verzorgde, luxe en lichte uitstraling en verkeert in een nette en goede staat. De begane grond heeft een kenmerkende grote hoogte van circa 325cm. De 1e verdieping is circa 280cm hoog en de kelder circa 210cm.

De verhuur van het appartement is op casco basis. Het totale verhuurbare vloer oppervlakte bedraagt 297,8m². De begane grond en 1e verdieping zijn elk circa 102m² Verhuurbaar Vloer Oppervlakte en de kelder heeft een V.V.O. van 94,1m². Deze is vanwege een herhaaldelijk terugkerend vochtprobleem 'om niet' ter beschikking gesteld aan huurder.

Het geheel is voorzien van airco's en c.v. (eigendom huurder), uitgebreide elektra (huurder) en heeft twee entrees.
Het front aan de Spuistraat bedraagt circa 400cm, aan de Nieuwezijds Voorburgwal circa 300cm en gevel langs de Roskamsteeg is maar liefst circa 2300cm.

Het complex is gelegen op 'eigen grond' en maakt onderdeel uit van het UNESCO werelderfgoedgebied.

De Vereniging van Eigenaars bestaat uit 6 woningen en het te verkopen appartementsrecht. De administratie wordt gevoerd door Velzel VvE diensten. De servicekosten voor het appartementsrecht bedragen per maand € 573,33 per maand. De vochtige kelder is bekend en er wordt vooralsnog geen actie ondernomen.

De huurovereenkomst is ingegaan 1 januari 2014, gewijzigd in 2018 en een thans eindigende 1e huurtermijn per 31 december 2023. Er is sprake van een ROZ model huurovereenkomst. De huidige huurprijs bedraagt € 6.056,93 netto per maand te verhogen met BTW.

De privaatrechtelijke bestemming is 'bedrijfsruimte' voor alle verdiepingen.
De publiekrechtelijk is de bestemming is 'gemengd 1'. Zie verder

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 1.575.000 kosten koper
Aangeboden sinds
2 maanden
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
Per direct beschikbaar
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Belegging
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1905

Oppervlakten

Oppervlakte
298 m²

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern

Beleggingsobject

Bruto huuropbrengst
€ 72.683 per jaar (21% BTW van toepassing)
Huurders
1 huurder

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Spuistraat 281 hs

€ 1.575.000 k.k.