Binnen Bantammerstraat 4 1011 CK Amsterdam

€ 1.595.000 k.k.

Omschrijving

Te koop drie monumentale panden in het centrum van Amsterdam! De panden zijn deels in verhuurde staat. Het betreft Binnen Bantammerstraat 4, 12 en 14 in Amsterdam.

Binnen Bantammerstraat 4
Binnen Bantammerstraat 4 in Amsterdam is een prachtig monumentaal pand in hartje Amsterdam, op steenworp afstand van het altijd gezellige Nieuwmarkt. Het pand is gelegen op eigen grond in een prachtige straat in de Lastage buurt dat ook bekend staat als klein China, dichtbij het Centraal Station, de Prins Hendrikkade en het Scheepvaartmuseum.

Het pand is deels verhuurd, de winkel en de eerste verdieping hebben een huuropbrengst van circa € 17.252,- per jaar.
De begane grond is momenteel verhuurd aan een kapsalon en is ca. 55 m2 groot verdeeld over het souterrain en de begane grond vloer. De overige etages zijn te bereiken via de kapsalon. Verkoper heeft een vergunning verkregen voor het realiseren van een eigen opgang naar deze etages. Dit zou voor de toekomstige kopers een mogelijkheid zijn.

De 1e etage is ca. 24 m2 groot en eveneens verhuurd. De tweede en derde etage zijn respectievelijk 24 en 22 m2 groot. Deze etages zijn volledig gestript en dienen nog afgebouwd te worden. De authentieke houten vloerdelen en prachtige houten balken ademen de sfeer van een monumentaal pand.

Binnen Bantammerstraat 12 en 14 zijn eveneens te koop!
Het pand aan de Binnen Bantammerstraat 12 staat momenteel leeg en het betreft een gemeentelijk monument. De totale woonoppervlakte van het gehele pand bedraagt ca. 40 m2. Naast het pand bevindt zich nog een afgesloten berging voor bijvoorbeeld de stalling van fietsen, dit stuk grond betreft eeuwigdurend erfpacht. Meer informatie is op aanvraag beschikbaar.

Binnen Bantammerstraat 14
Dit karakteristieke pand betreft eveneens een gemeentelijk monument en heeft een woonoppervlakte van ca. 40 m2. Het is in 2020 door verkopers gerenoveerd en ingericht door Riviera Maison. Het pand is in gemeubileerde staat verhuurd, de huurinkomsten bedragen€ 17.140,- per jaar.

Bestemmingsplan
Deze panden vallen in het vigerende bestemmingsplan "Nieuwmarkt" vastgesteld bij Raadsbesluit van 2 juni 2015. Op grond van artikel 5 van dit bestemmingsplan is de enkelbestemming van de locatie "gemengd" met als dubbel waarde "waarde archeologie 2" en waarde "cultuurhistorie".

Parkeren
Er geldt betaald parkeren en/of parkeervergunning in dit gebied. De kosten voor een parkeervergunning zijn € 287,09 per half jaar (bron site gemeente Amsterdam) Voor meer informatie over parkeertarieven kijk op de website van gemeente Amsterdam.

Staat van de onroerende zaak
De onroerende zaken zullen aan koper in eigendom worden overgedragen "as is, where is", dat wil zeggen in de feitelijke staat en juridische staat waarin het zich ten tijde van de ondertekening van de koopakte bevindt, waarbij alle zichtbare en onzichtbare gebreken volledig voor rekening en risico van koper komen.

Bijzonderheden
- Verkoper heeft het verkochte niet zelf bewoond en kan koper niet informeren over de eigenschappen van het verkochte indien hij er zelf had gewoond;
- Asbest clausule;
- Ouderdom-Clausule;
- Rijksmonument en gemeente monumenten;
- Gelegen op eigen grond;
- Gebruiksoppervlakte wonen in totaal ca. 205 m2;

Samenvatting
Vraagprijs: 1.595.000,- k.k.
Oppervlakte wonen totaal (3 panden): ca. 205 m2
Overdracht in overleg.

Voor meer informatie of een vrijblijvende bezichtiging neem contact met ons op

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 1.595.000 kosten koper
Aangeboden sinds
2 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Belegging
Mogelijke functie(s)
Winkelruimte
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
Voor 1906

Oppervlakten

Oppervlakte
205 m²
Perceel
60 m²

Indeling

Woonruimte
Aanwezig (inpandig, 150 m²)

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen
100 niet-overdekte parkeerplaatsen

Beleggingsobject

Bruto huuropbrengst
€ 35.000 per jaar
Huurders
3 huurders

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Binnen Bantammerstraat 4

€ 1.595.000 k.k.